MAHALLE MUTFAKLARI YENİDEN MERSİNLİLERİN HİZMETİNDE

DEPREMZEDELERE DESTEK DOLAYISIYLA ARA VERİLEN MAHALLE MUTFAKLARI YENİDEN HİZMETTE

Gündem Yayın: 26 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 26.04.2023 09:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
154 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzede vatandaşlara yemek desteği sağlamak amacıyla Mersin’de ara verdiği Mahalle Mutfakları yeniden aktif hale geldi. Dar gelirli vatandaşlar için önemli bir hizmet olan Mahalle Mutfakları, Mersin genelinde 38 noktada 3 çeşit yemeği 6 TL’den vatandaşlara ulaştırmaya devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzede vatandaşlara yemek desteği sağlamak amacıyla ara verdiği Mahalle Mutfakları hizmeti, Mersinli vatandaşlar için yeniden hizmete girdi.

Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından dar gelirli vatandaşlara sağlıklı ve ucuz öğün sağlamak amacıyla hizmet veren Mahalle Mutfakları, deprem bölgesindeki depremzedelere yemek desteği sağlandığı için bir süre Mersinlilere hizmet verememişti. Yeniden hizmete alınan Mahalle Mutfakları 21’i Mersin Merkez’de, 14’ü Tarsus’ta ve 3’ü Erdemli’de olmak üzere 38 noktada vatandaşlara 3 çeşit yemeği 6 TL’den ulaştırmaya devam edecek.

“Mahalle Mutfağı 6 TL gibi sembolik bir ücretle yeniden hizmete başladı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Psikolog olarak görev yapan Buket Çankaya, konuyla ilgili bilgi vererek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak depremzedeler için il içi ve il dışında kurduğumuz mutfaklar ve mobil mutfaklarla depremin ilk gününden bu yana depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. İl içi ve il dışı yemek sayımız günlük 33 bine ulaştı. Toplamda 2 milyondan fazla ikramımız oldu. Deprem sebebiyle ilimize gelen depremzedelere belediyemizce oluşturulan yerleşim alanlarında yemek yapmaya devam edeceğiz. Kardeş şehrimiz Adıyaman’da da mutfak hizmetimiz hala faaliyet yürütmekte. Bugün itibariyle Mahalle Mutfağımız tüm halkımıza 6 TL gibi sembolik bir ücretle yeniden hizmete başlamıştır” dedi.

“Bu dağıtım inşallah tüm ülke yönetimine örnek olur”

Mahalle Mutfağı’ndan uzun süredir yararlandığını ve kendileri için çok önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Doğan Koçak, “Bu dağıtım inşallah tüm ülke yönetimine örnek olur ve inşallah böyle yemek dağıtımını tüm ülkede yaygınlaştırırlar. Ama buradaki lezzeti tutturmak şartıyla. Bu kadar uygun olmas lazım. Yaşayabilmemiz için bunlar gerekiyor, yoksa yaşam şansımız yok” ifadelerini kullandı.

“Zor şartlarda yaşayan aileler için çok güzel bir hizmet”

Çocuklarının üniversitede okuduğunu söyleyen Suna Bektaş, Mahalle Mutfağı’nın aile bütçesine önemli katkı sağladığını belirterek, “Zor şartlarda yaşayan aileler için çok güzel bir hizmet. Şu an benim 2 çocuğum üniversitede okuyor. Güzel bir hizmet, teşekkür ederim” diye konuştu.

“6 TL’ye 3 çeşit yemek bulunmaz”

Mahalle Mutfağı kurulduğu günden bu yana yemek aldığını ifade eden Aynur Demir, “Çok güzel bir şey. Bizim gibi dar gelen insanlara iyi bir şey. Memnunuz. Ben başladığından beri alıyorum. Çok güzel. Hem uygun. 6 TL’ye 3 çeşit yemek bulunmaz” ifadelerini kullandı.

Neriman Şahin, “Burası açıldığından beri alıyoruz. Çok uygun, biz memnunuz. Çok güzel yemek yapıyorlar. Süper bir yemek” derken, aynı hane halkından Gizem Şahin ise, gıda fiyatlarının çok yükseldiği son günlerde böyle bir hizmetin öneminin arttığını belirterek, “Bu hizmetten çok memnunum. Belediye Başkanımız çok güzel hizmetler veriyor. Ekmek, yemek olayı çok güzel” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.