BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIR

BÜYÜKŞEHİRİN UZMANLARI YKS VE LGS STRATEJİLERİNİ BELİRLEDİ

Eğitim Yayın: 21 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 21.08.2023 07:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
98 okunma
Takip EtGoogle News

21 AĞUSTOS’TA YKS, 4 EYLÜL’DE LGS HAZIRLIK DERSLERİ BAŞLAYACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri yeni döneme hazır. YKS’ye hazırlanacak öğrenciler için dersler 21 Ağustos’ta, LGS’ye hazırlanacak öğrenciler için ise dersler 4 Eylül’de başlayacak. Yeni dönem öncesi kurs merkezi sorumluları ve rehberlik öğretmenleri ile yapılan değerlendirme toplantısında hem yeni dönem ders başlangıç tarihleri, hem de öğrenciler için tüm yıl boyunca yapılacak sosyal etkinlikler planlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri yeni döneme hazır. Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü öncülüğünde, bir önceki yılın değerlendirildiği ve yeni eğitim-öğretim yılının planlandığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Tüm kurs merkezlerinin sorumluları ve rehberlik öğretmenlerinin katılımıyla yapılan değerlendirme toplantısında hem derslerin başlayacağı tarih, hem de yıl boyunca öğrenciler için yapılacak sosyal etkinlikler planlandı.

Yapılan toplantıda geçtiğimiz eğitim yılının istatistiki verileri de paylaşılarak, yapılan sosyal etkinliklerin öğrenci üzerindeki olumlu etkileri konuşuldu. Yeni eğitim-öğretim yılının hedeflerinin de konuşulduğu toplantıda, sosyal etkinliklerin ve veli ziyaretlerinin öğrenci başarısı üzerindeki etkisine değinildi.

Kurs merkezlerinin başarı oranı 2023 yılında daha da arttı

2022 yılında yapılan YKS’de ilk 5 bine Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezleri’nde hazırlanan öğrencilerden 17’si girerken, 2023 yılında bu sayı 23’e çıktı. 2022 yılında yapılan YKS’de ilk 10 binde 32 öğrenci yer alırken, 2023 yılında bu sayı 44 oldu. 2022 yılında yapılan YKS’de ilk 50 bine giren öğrenci sayısı ise 151 iken, 2023 yılında bu sayı 218’e yükseldi.

Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezleri’nde LGS’ye hazırlanan öğrencilerden 2022 yılında 44’ü Fen Lisesi’ni, 58’i Nitelikli Anadolu Lisesi’ni kazanırken, 2023 yılına gelindiğinde Fen Lisesi’ni kazanan öğrenci sayısı 134’e, Nitelikli Anadolu Lisesi’ni kazanan öğrenci sayısı ise 116’ya yükseldi.

Karakuş: “Öğrencilerimizin aldığı güzel sonuçlarla mutlu oluyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime verdikleri desteğin ve emeğin karşılığını, öğrencilerin elde ettiği başarılarla ve güzel sonuçlarla aldıklarını ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Geçen yıl LGS’de 44 öğrencimize Fen Lisesi’ni kazandırmıştık. Bu yıl bu sayıyı 134’e yükselterek, başarımızı daha ileriye götürdük. Aynı şekilde YKS’de geçen yıl ilk 50 bin de 151 öğrencimiz varken, bu yıl bu sayıyı 218’e çıkardık. Bundan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

“YKS dersleri 21 Ağustos’ta, LGS dersleri 4 Eylül’de başlayacak”

Tüm kurs sorumluları ve rehber öğretmenlerle birlikte yeni eğitim ve öğretim yılını planladıklarını kaydeden Karakuş, önümüzdeki 1 yıl boyunca neler yapacakları konusunda konuştuklarını belirterek, “Her ay hangi etkinliği, ne zaman yapacağımızı konuştuk. Çünkü başarının plansız gelmeyeceğini biliyoruz. Bizler hazır bir şekilde 21 Ağustos’ta YKS öğrencilerimizi derslerine başlatıyoruz. LGS Kurs Merkezlerimizde de öğrencilerimizin dersleri 4 Eylül’de başlayacak. Bunun planını yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl da hem öğrencilerimizin, hem de velilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.