BAŞKAN BOZDOĞAN, RET KARARLARINA CEVAP VERDİ: 'TARSUS'A HİZMETTEN GERİ DÖNMEYECEĞİZ'

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ’NDE CHP, MHP VE AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİNCE 4 EVRAK REDDEDİLDİ Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısına getirilen dört evrak, CHP, MHP ve AKP’li meclis üyelerince ret edildi

Gündem Yayın: 06 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.09.2023 11:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
158 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN BOZDOĞAN, RET KARARLARINA CEVAP VERDİ: 'TARSUS'A HİZMETTEN GERİ DÖNMEYECEĞİZ'"

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ’NDE CHP, MHP VE AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİNCE 4 EVRAK REDDEDİLDİ

Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısına getirilen dört evrak, CHP, MHP ve AKP’li meclis üyelerince ret edildi. Meclise sunulan, Tarsus için önemli çalışmaların ve Tarsus halkına fayda sağlayacak bir projenin kesin mahkeme kararının da bulunduğu dört gündem maddesini tek tek reddeden meclis üyeleri ile ilgili konuşan Başkan Bozdoğan, “14. Yüzyılda İbni Haldun’un çok güzel bir sözü var. “Halk yalnızca adaletle korunur, Tarsus halkına yazık, bu kent büyük bir kent önemli bir kent. Gelin bir konuda uzlaşılması gerekiyorsa uzlaşalım ne yapılması gerekiyorsa yapalım dedik. Sabahlara kadar halkımız için mesai harcıyoruz. Ne olursa olsun Tarsus’a, halkımıza, insanlığa fayda sağlayacak hiçbir adımdan geri dönmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Gündem maddeleri ve komisyondan gelen evrakların konuşulduğu toplantıda maddeler oy birliği ve çokluğu ile kabul edilirken dört hizmet odaklı evrak ise belediye meclis üyelerince reddedildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın hayata geçireceği projeler kendi çıkarlarını ön plana çıkaran ve kısa vadeli politik hesaplarla hareket eden bir tavır sergilenerek, Tarsus halkına ve vatandaşlara faydası arka plana atılarak bir kez daha belediye meclis üyelerince engellendi.

MAHKEME KARARININ GÜNDEME ALINMASI OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Geçen aylarda Tarsus Belediyesi’nin 2023 yılı mali bütçesinin denkleştirilmesi ve denkleşmesinin ardından 2023 yılında hayata geçirilecek tüm halk odaklı projelerin artırılması ve devam ettirilmesi amacıyla meclise getirilen ancak birçok kez meclis üyelerince reddedilen ortak hisseli taşınmazın kat karşılığı inşaat sözleşmesini içeren evrak, Başkan Bozdoğan tarafından yargıya intikal ettirilmişti. Başkan Bozdoğan’ın davayı kazanmasının ardından mahkeme kararı uygulama zorunluluğu nedeni ile evrak komisyona havale edilmişti. Meclise komisyondan gelen evrak, belediye meclis üyelerince tam 3. kez reddedilerek Tarsusluların ve Tarsus'un hizmet alma hakkı bir kez gasp edildi. Meclis üyelerinin bu projeleri engellemesi, kentin potansiyelini kullanmak ve gelişimini sürdürmek konusunda engel oluşturmaya devam ediyor. Yargıya intikal eden konu kapsamında çıkan mahkeme kararının idarece 30 gün içerisinde uygulanma zorunluluğu bulunduğundan gündeme alınması da belediye meclis üyelerince oy çokluğuyla reddedildi. Oy çokluğuyla reddedilen evrak ile ilgili konuşan Başkan Bozdoğan “Değerli meclis üyelerim 14. Yüzyılda İbni Haldun’un çok güzel bir sözü var. “Hak yalnızca adaletle korunur.” Bende istemem kendi belediyeme dava açmak. Ama Tarsus’un menfaati varsa ve eğer meclis üyelerimiz bütçe görünmesine rağmen bunu bile bile evet deyip sonra hayır dediyse davayı açmak zorunda kalırım. İsterim ki 9 ay geciktik, daha fazla gecikmeden bu evrakı işleme koyalım. Neticede bir mahkeme kararı. Böyle bir mahkeme kararına da yorum yapmanın bir anlamı yok.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BOZDOĞAN, “ÖNCEDEN KABUL EDİLEN EVRAK, ŞİMDİ REDDEDİLİYOR, NEDEN?”

Mülkiyeti belediyeye ait Hürriyet Mahallesinde bulunan 4593 ada 4 nolu parsel 12 bin 991 metrekare yüzölçümlü taşınmaza, onaylı imar planına ve projesine uygun olarak kat irtifakı kurulan, bağımsız bölüm niteliği, blok/kat/giriş/bağımsız bölüm noları bulunan, 278 adet mesken ve 8 adet işyerinden oluşan toplam 286 adet taşınmazın satışı meclisin; İmar, İnsan Hakları ve Hukuk Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonlarında oy çokluğuyla reddedilmişti. Bu kapsamda meclise yeniden iade edilen evrak oy çokluğuyla CHP, AKP ve MHP’li meclis üyelerince yine reddedildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Bozdoğan, “Burası benden önceki dönem belediye başkanının meclisten geçirdiği bir evrak. Bunla ilgili de projesi de Adana’da bir mimara verilmiş, 140 bin lira da fiyatını tespit etmiş, meclisten geçirmiş. Biz de dedik ki bu haliyle zaten yaparız ama orda 155 metrelik Devlet Demir Yolları’na ait yer var, burayı bize verin yapacağımız yer 24 daire fazla olsun dedik. 2020’de de mecliste geçti bu. 24 daire fazlalık belediye açısından, halk için çok önemli. Belediyemiz tarafından yapılacak. Bizim için bu projeler çok önemli. Ancak merak ediyorum daha önce meclisten geçen bu evrak neden şimdi reddediliyor. Bunlar çok ilginç gerçekten, insan şaşıp kalıyor.” ifadelerini kullandı.

TARSUS BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİ, BOLİVYA'NIN TARİJA ŞEHRİ İLE KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİSİNİ REDDETTİ

Tarsus Belediye Meclisi, alınan bir kararla Bolivya'nın Tarija şehri ile kardeş şehir ilişkisi kurulması ve işbirliği yapılması maddesini reddetti. Meclis üyeleri arasında yapılan oylamada, kardeş şehir ilişkisi kurulmasına ve çeşitli alanlarda işbirliği yapılmasına yönelik öneri oy çokluğuyla reddedildi. Kardeş şehir ilişkilerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetki verildiğini açıklayan Başkan Bozdoğan kültür, ekonomi, eğitim, turizm ve daha birçok alanda uluslararası işbirliği fırsatları şehirlerarasında kültürel ve sosyal değişimleri teşvik ederken, ekonomik ve ticaret alanlarında da işbirliği imkânları yarattığını ifade etti. Bu açıklamalara rağmen Bolivya'nın Tarija şehri ile kardeş şehir ilişkisi kurulması meclis üyelerince reddedildi. Bu evrak Çevre Şehircilik Bakanlığınca onaylanan yapılmasını istediği bir evrak. Nasıl olurda reddedersiniz, kardeş şehir ilişkisinin ret edilmesi ilk defa görülüyor” ifadelerini kullandı.

KARDEŞ ŞEHİRE ÖĞRENCİ TAŞIMASI İÇİN HİBE EDİLMESİ İSTENEN ARAÇ REDDEDİLDİ

Tarsus Belediyesi ile kardeş belediye olan Moldova Cumhuriyeti Gagavuz Özerk Yeri Valkaneş Belediyesi öğrencilerin taşınması ile ilgili bir araca ihtiyaçları olduğunu, bu ihtiyaçları doğrultusunda Tarsus Belediyesi’nden bir araç talep ettiklerine dair gönderdikleri yazı üzerine konuyu meclise taşıyan ve belediyeye ait 2016 model bir aracı hibe etmek istediklerine dair evrak belediye meclis üyelerince reddedildi. Bahsi geçen bölgenin çok fakir olduklarını ve kardeş şehir ilişkilerinden bu gibi işlemlerin yapılmasının mühim olduğunu ifade eden Başkan Bozdoğan, “Geçmişte Tatlısu’ya ne gıcır gıcır Mercedesler gitti hatırlayın isterseniz. Langen Belediyesi Bolatlı’ya okul açtı. 2016 model bir arabadan bahsediyoruz. Yoksul olan Türkler bunlar, kanımız bunlar. Gagavuz Türkleri Hristiyan mı diyeceğiz. Onlar Türk, Türkçe konuşuyor. Gerçekten yoksullar. Bizim iyilik yapmamız, destek olmamız lazım biz koca Tarsus Belediyesiyiz ya. Ben söz veriyorum buradan olumsuz bir karar çıkarsa, o arabayı her türlü imkânı zorlayıp göndereceğim. Bu benim sözüm olsun. Garibana destek olmak iyilik yapmak lazım. Ekibimi gönderdim ziyaret ettiler burayı. Allah her zaman iyilerle birliktedir. Ben geçen Cuma Hz. Peygamber Efendimizin veda hutbesini dinledim. Gerçekten yoksul insanlar bir arabaları var. Evrensel düşünün bazı şeyleri. Bu insanlara bu aracı alacağım bu da benim sözüm olsun” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.