MESKİ, İNCİRGEDİĞİ’NİN YILLARDIR BEKLEDİĞİ TESİSİ İNŞA ETTİ

İNCİRGEDİĞİ PAKET İÇMESUYU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Gündem Yayın: 09 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.11.2023 11:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
73 okunma
Takip EtGoogle News

MESKİ, İNCİRGEDİĞİ’NİN YILLARDIR BEKLEDİĞİ TESİSİ İNŞA ETTİ

İNCİRGEDİĞİ PAKET İÇMESUYU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Gerçekleştirdiği çalışmalarla Mersinlilerin hayatını kolaylaştırmaya devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, Tarsus İlçesi İncirgediği Mahallesi’ne Paket İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin yapımını tamamladı. Yıllardır artezyen suyu içmek zorunda kalan mahalle sakinleri, MESKİ’nin çalışmaları sayesinde artık temiz, sağlıklı ve kesintisiz içmesuyuna kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus İlçesi İncirgediği Mahallesi’ne Paket İçmesuyu Arıtma Tesisi inşa etti. Çalışmanın tamamlanmasıyla, daha önce artezyen suyu içen mahalle sakinleri artık temiz ve kaliteli suya kavuştu.

MESKİ İncirgediği Paket İçmesuyu Arıtma Tesisi son teknolojiyle uzaktan izlenebilecek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde çalışmalarını her geçen gün artıran MESKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşları kaliteli ve kesintisiz içmesuyuna kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus İlçesi İncirgediği Mahallesi’nde Paket İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin yapımını tamamlayan MESKİ, mahalle sakinlerini temiz ve kesintisiz içmesuyuna kavuşturdu. Tamamı otomasyonla ve uzaktan izlenerek işletilecek olan İncirgediği paket arıtma sistemiyle, bölgedeki kuyu suyunda bulunan kirletici maddeler (amonyak, demir, sülfat vb.) ileri arıtma yöntemleri ile sudan temizleniyor.

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, tesisin çalışma prensiplerini inceledi

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, vatandaşların hizmetine sunulan İncirgediği Paket İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni ziyaret ederek, arıtma sistemini yerinde inceledi. Genel Müdür İrfan Korkmaz’a, sistemde bulunan üniteler ve çalışma prensipleri hakkında bilgiler verildi. Saatte 6 metreküp içilebilir temiz su üretme kapasitesine sahip olan arıtma sistemi sayesinde, bölgenin su sorununun çözüldüğü vurgulandı.

Şahin: “İleri arıtma yöntemleriyle parametleri limitlerin kat kat altına indirdik”

MESKİ’de içmesuyu klorlama ve şebeke denetimi birim sorumlusu olarak görev yapan Ali Şahin; “Tarsus ilçemize bağlı İncirgediği Mahallesi’nde Genel Müdürlüğümüzce açılan sondaj çıkış suyunun Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nda yapılan analizleri sonucunda amonyum, demir ve sülfat parametleri yönünden insani tüketime uygun olmadığını tespit ettik. Bunun üzerine Genel Müdürlüğümüzce başlattığımız paket içmesuyu arıtma tesisi projesini bu yılın Şubat ayı itibariyle tamamlayarak, İncirgediği Mahalllemiz’in hizmetine sunduk. İleri arıtma yöntemleriyle söz konusu parametleri limitlerin kat kat altına indirmekte olan içmesuyu arıtma tesisimizin İncirgediği Mahallemiz’e hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Mahalle sakinleri içmesuyunun kalitesinden memnun

İncirgediği Sakini Şerafettin Can; “İçmesuyumuzdan çok rahatsızdık. Daha önceleri arabamın arkasına petlerle daha güvenli yerlerden doldurup gelip içiyordum. Şu an bu tesis yapılınca o işten kurtulduk. Rahatlıkla suyumuzu içiyoruz. Çok memnunuz. Yapılan hizmetten dolayı Başkanımız’a sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Tülay Kulaç, Adana’da oturduğunu, oradan İncirgediği’ne her geldiğinde bidonla su getirdiğini belirterek, “2 seferdir getirmiyorum. Buradaki sudan içiyorum. Tadı da çok güzel. Başkanımız’ın yaptığı hizmetten memnunuz” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.