‘VAHAP SEÇER SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ’ AÇILDI

SEÇER: “ÇALIŞIYORUZ, ÇALIŞMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ” “CHP’NİN AYRIM YAPMADAN HİZMET YAPTIĞINI GÖRDÜLER, GÖRMEYE DEVAM EDECEKLER”

Gündem Yayın: 19 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 19.02.2024 07:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 13 dk.
123 okunma
Takip EtGoogle News

‘VAHAP SEÇER SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ’ AÇILDI

“ÇALIŞIYORUZ, ÇALIŞMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

“CHP’NİN AYRIM YAPMADAN HİZMET YAPTIĞINI GÖRDÜLER, GÖRMEYE DEVAM EDECEKLER”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer’in Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı. Başkan Seçer, merkezi Mersin halkıyla birlikte açtı.

Mersin’in önemli bir değişimden geçtiğine dikkat çeken Seçer, geçmişte olumsuzluklarla basında yer alan kentin artık mutlulukla, umutla, barış ve kardeşlikle, belediyesi ve belediye başkanıyla anıldığını söyledi.

Şehirde yaşayan her yaştan ve her kesimden yurttaşın yanında olduklarını dile getiren Seçer, “Belediyecilik tarihinde büyük bir kalkınma hamlesi başlattık. Kadının, çocuğun, yaşlı dedemin, nenemin yanında olduk, elini tuttuk, onlarla beraber olduk. Dezavantajlı grupların yanında olduk. Türkiye’de örnek sosyal demokrat belediye olduk” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğuna 31 Mart 2019 tarihinde partisine ve adaylarına inanan CHP’lilerin yanı sıra Mersinlilerle çıktıklarını hatırlatan Seçer, geçen 5 yıllık süre içerisinde parti ayrımı yapmaksızın herkesin yanında olarak gece-gündüz çalıştıklarını söyledi. Her daim yurttaşın yanında olduklarını aktaran Seçer, “Onların yanında durduk. Onlarla bugünlere geldik. Çalışıyoruz, çalışacağız, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yaklaşan yerel seçimlerde CHP’li adayların büyük bir başarı göstereceğine inandığını söyleyen Seçer, “Açık ara, en fazla farkla alınan Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonucu 2024’te gelecek. Tarihi bir oy farkıyla alacağız. Çünkü herkes için yol, herkes için sosyal yardımlar yaptık. En önemlisi bu memlekette yaşayan 2,5 milyon insan için huzuru, mutluluğu getirdik” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer’in Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı. Başkan Seçer, merkezi Mersin halkıyla birlikte açtı.

Mersinli yurttaşların akın ettiği ‘Vahap Seçer Seçim Koordinasyon Merkezi’ açılışına, Başkan Seçer’in yanı sıra, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Talat Dinçer, İl Başkanı Koral Ömür, kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe belediye başkan adayları, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. Alanı dolduran yüzlerce Mersinli, ellerinde ‘Seninle 5 Yıl Daha’, ‘Memnuniyetle Başkanım’, ‘Vahap Seçer Mersin Geçer’ dövizleri ve ‘Mersin Seninle Gurur Duyuyor’ sloganları eşliğinde coşkulu bir şekilde Mersin’in Başkanını karşıladı.

Seçer: “Başarılar devam edecek”

Konuşmasına Mersin’in her köşesinden açılışa katılan yurttaşları selamlayarak başlayan Başkan Seçer, her daim birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını söyledi. Mayıs ayında yapılan seçimlerde Mersin’den çıkan sonuçların, çalışıp emek edince, azim ve kararlılıkla insanlara ulaşılarak başarılı olunduğu gerçeğini gözler önüne serdiğini belirten Seçer, “Mersin bunu başardı. Mersin açık ara farkla CHP’yi Mersin’de birinci yaptı. Teşekkürler Mersin. Ancak daha bitmedi. Başarılar devam edecek” dedi.

“Çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz”

Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğuna 31 Mart 2019 tarihinde partisine ve adaylarına inanan CHP’lilerin yanı sıra Mersinlilerle çıktıklarını hatırlatan Seçer, geçen 5 yıllık süre içerisinde parti ayrımı yapmaksızın herkesin yanında olarak gece-gündüz çalıştıklarını söyledi. Her daim yurttaşın yanında olduklarını aktaran Seçer, “Onların yanında durduk. Onlarla bugünlere geldik. Çalışıyoruz, çalışacağız, çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“Mersin artık mutlulukla, umutla, barışla, kardeşlikle anılıyor”

Mersin’in önemli bir değişimden geçtiğine dikkat çeken Seçer, geçmişte olumsuzluklarla basında yer alan kentin artık mutlulukla, umutla, barış ve kardeşlikle anıldığını söyledi. Şehirde yaşayan her yaştan ve her kesimden yurttaşın yanında olduklarını dile getiren Seçer, “Mersin değişiyor, Mersin kabuğunu kırıyor, büyüyor, kalkınıyor. Mersin’de çok şey değişiyor. Önceden televizyonlarda tasvip etmediğimiz kötü olaylarla duyulurdu, şimdi Mersin mutlulukla, umutla, barışla, kardeşlikle anılıyor. Belediyesiyle, belediye başkanıyla anılıyor. Belediyecilik tarihinde büyük bir kalkınma hamlesi başlattık. Kadının, çocuğun, yaşlı dedemin, nenemin yanında olduk, elini tuttuk, onlarla beraber olduk. Dezavantajlı grupların yanında olduk. Türkiye’de örnek sosyal demokrat belediye olduk” diye konuştu.

“Ortaya koyduğumuz politikalarla Türkiye’de bir model olduk”

Tarımdan sağlığa hayatın her alanında yurttaşların yaşamını kolaylaştıran proje ve çalışmalara imza atmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Seçer, “Tarım alanında yaptığımız desteklerle, sağlıkta ortaya koyduğumuz politikalarla Türkiye’de bir model olduk. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de sosyal belediyecilikte tarih yazan belediye oldu. Bunları 11 binden fazla çalışanımızla yaptık. Onların emeğiyle, alın teriyle yaptık. Mersinlinin inancıyla, desteğiyle, bize güvenliğiyle yaptık. Mersinde yaşayan 2,5 milyon nüfusa hizmet eden mesai arkadaşlarıma, belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Farklıklar bizim zenginliğimizdir”

CHP’li ve Atatürkçü bir insan olduğunu söyleyen Seçer, buna karşın hiçbir ayrım yapmadıklarını belirterek, “Bizim gözlerimize ağma iner, farklılıkları görmeyiz. Farklıklar bizim zenginliğimizdir. Her yurttaşımın etnik kimliği onun onurudur. Herkese saygı duyarız” sözlerine yer verdi. CHP ile Mersin’in rahat bir nefes aldığını belirten Seçer, “Mut’a gidin, Mut’tan Tarsus’a gelin, oradan Çamlıyayla’ya çıkın, Anamur’a, Gülnar’a, Mersin merkeze gelip herkesle konuşun, ‘Belediyeniz size hizmet ediyor mu?’ diye sorun. Herkes, ‘CHP’li Belediye Başkanımız bize hizmet ediyor’ cevabını verir” diye konuştu.

“Hep beraber başaracağız”

5 yılda başarılı bir model ortaya koyduklarını kaydeden Seçer, “Bunu devam ettireceğiz, durmayacağız, dinlenmeyeceğiz. Bizi çalışmak kurtarır, çalışacağız. Mersin’i daha güzel yapacağız. Yollarımız, refüjlerimiz, parklarımız daha güzel olacak. Bu mücadele ve çalışma devam edecek. Bu 5 yıl herkes gördü, bunu sürdüreceğiz. Buna canı gönülden inanıyorum” dedi.

Partili yol arkadaşlarına seslenen Seçer, “Hepinizi bu seferberliğe davet ediyorum. Hep beraber başaracağız” ifadelerini kullandı.

Farklı siyasi partilerin adaylarının Büyükşehir’in hizmetleriyle ilgili yaptığı konuşmaları değerlendiren Başkan Seçer, “Herkesin fikirleri, projeleri kendilerine göre doğrudur, bize de saygı göstermek kalır. Ama birileri çıkıp; daha ortada fol yok, yumurta yok, senin anlatacağın bir proje yok, daha anlattığın bir şey yok, sen yapılanlara kulp takarsan hop arkadaş derim. 11 bin insanın emeği var 5 yılda. Bu belediye başkanının, kadrolarının emeği var. Şimdi burada sizlerin huzurunda sesleniyorum; Mersin’in trafiğini eleştirmeyi, yolları eleştirmeyi bırak. Bırakın bu lafı güzaf işleri. Bin arabana şöyle bir Mersin’i dolaş; 2. Çevre Yolu, GMK, 3. Çevre Yolu, Adnan Menderes Bulvarı’na gir, kavşaklara bak. Türkiye’de örneği var mı? Yeni açılan 4. Çevre Yolu’na bir bak” diye konuştu.

“Bu belediye başkanı sahili, ranta değil halka açtı”

Başkan Seçer, eleştirmeden önce insanların hizmetleri görmesi ve incelemesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Yaklaşık 2 bin 250 metrelik yolu açıyoruz birkaç gün sonra. 35 metre bulvar var. Bir gör; yol, altyapı nasıl yapılıyor, bisiklet yolu, yeni refüj modelleri, kavşak modelleri nedir?

Şehirciliği önce bir öğren, sonra eleştiri yap bize. Anamur’a git. İskele Caddesi’ne in. Gör yol nasıl yapılıyor? Köy yollarına çık. Gidemiyorsan da köylüne; ‘Yolların nasıl, ürününü pazara sağlıklı getiriyor musun?’ diye bir sor bunları” ifadelerini kullandı.

Seçer konuşmasını, “Sen bir sor bakalım yaş almış yurttaşa, kimsesize; ‘Her akşam belediyenden evine sıcak yemek geliyor mu?’ diye. Sor, tekstilde, tarlada çalışan bacıma sor; Güneş’te Günyurdu’nda oturan bacıma sor; Şevket Sümer’de oturan, Fahrettin Paşa’da oturan, Yenimahalle’de oturana sor. ‘Bacım iş çıkışı Mahalle Mutfağı’ndan 10 TL’ye yemek alıyor musun?’ diye bir sorsana. Sor vatandaşa; ‘Çocuğun belediyenin eğitim merkezlerine gidiyor mu?’ diye bir sor. Bir dershanenin aileye maliyeti 40 bin TL. Bu belediyenin 7 bin öğrencisi, 350 eğitimcisi, öğretmeni var. Bir sor da öğren neler oluyor. Şu sahile bir in. Alışık değilsiniz değil mi? Öyle rant yerleri, ranta açarsınız ama bu belediye başkanı sahili halka açtı, halka” cümleleriyle sürdürdü.

“CHP’nin bu memlekette ayrım yapmadan hizmet yaptığını gördüler, görmeye devam edecekler”

Sahilde bulunan Okuma Salonu gibi yeni nesil 12 okuma salonu olduğunu hatırlatan Seçer, “Bu başkan orayı sizlerin çocuklarına, eğitime açtı. Bunları öğrenecekler. Bu memlekette CHP’li belediyeciliğin, ayrım yapmadan hizmet yaptığını görecekler. Paranın, kaynağın; israf etmeden, çalmadan, çaldırmadan; gereksiz, akıllı olmayan yatırımlar yapmadan nasıl iyi kullanıldığını gördüler, görmeye devam edecekler” ifadelerini kullandı.

“Açık ara farkla alınan Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonucu 2024’te gelecek”

Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde yapılan hizmetlerin hiçbirisinde parti ayrımı gözetmediklerinin altını çizen Seçer, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde başta Büyükşehir olmak üzere 13 ilçede çok sayıda CHP’li başkanın göreve geleceğine inandığını ifade etti. Seçer, “Açık ara, en fazla farkla alınan Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonucu 2024’te gelecek. Tarihi bir oy farkıyla alacağız” dedi.

“Mersin’de hizmet ittifakı var”

Mersin’de hizmet ittifakı olduğuna vurgu yapan Seçer, kentte yaşayan ve farklı siyasi görüşe sahip her yurttaşın 5 yıl boyunca eşit hizmet aldığını ve 5 yıl boyunca adil ve eşit hizmet yaklaşımının kentteki her yurttaşa dokunduğunu ifade ederek, “Herkes için yol, herkes için sosyal yardımlar yaptık. Herkes için şehri temiz tuttuk, sahili güzelleştirdik. En önemlisi bu memlekette yaşayan 2,5 milyon insan için huzuru, mutluluğu getirdik” dedi.

Ömür: “Vahap Başkanımız 5 yılda en iyilerini yaptı”

Başkan Vahap Seçer’in 2019 yılında Mersin’de yeni bir hikâye başlattığını kaydeden CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, hikayenin destana dönüştüğünü vurguladı. “31 Mart 2024’de devam ettirmeye hazır mısınız?” diye soran Ömür, “Hepimizin belediyecilikten anladığımız bir şey var, Vahap Başkanımız 5 yılda en iyilerini yaptı. Mersin’i en iyi noktaya getirdi. 5 yılda çok daha iyilerini yapacağız” sözlerine yer verdi.

Dinçer:“ Mersin’de 2019 yılından bu yana adaletli bir yönetim var”

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mersin’in 2019 yılından bu yana adaletli bir yönetim anlayışıyla yönetildiğini ifade etti. Dinçer, “Başkanımız sosyal belediyeciliği Türkiye’ye öğretti. Vahap Seçer Mersin’de bir tarih yazarak sosyal belediyeciliği ülkemize öğretti. Şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz. Her şey daha güzel olacak ve Vahap Seçer başkanımızın idaresi sadece Mersin’e değil, Türkiye’nin her köşesine de örnek olacak” diye konuştu.

Kış: “Hep birlikte tekrardan baharı getireceğiz”

Açılıştaki kalabalıktan 2019 Mart’ının ruhunu gördüğünü söyleyen CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Coşkuluyum, mutluyum ve sizler kadar heyecanlıyım. Bugün devam edecek olan yolculuğumuzun açılış noktasındayız, 5 yıldır Mersin’de neler değişti her birimiz bunları biliyoruz. Mersin’in huzuru, ruhu değişti. 2019’da ‘Mersin’i kazanacağız’ dedik, kazandık,

‘Baharı getireceğiz’ dedik, getirdik. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlerde de hep birlikte tekrardan baharı getireceğiz” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından ‘Vahap Seçer Seçim Koordinasyon Merkezi’nin kurdelesi kesilerek açılış gerçekleştirildi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.