BAŞKAN SEÇER, ANAMUR İLÇE KONGRESİ'NE KATILDI

"HİZMETİNİZ VARSA HALKTA KARŞILIĞINIZ OLUR,BİZ CHP’LİYİZ. O’NA HALEL GETİRMEYİZ,AÇIK ARA FARKLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ALACAĞIZ”

Gündem Yayın: 21 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 21.08.2023 08:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 14 dk.
86 okunma
Takip EtGoogle News

“HEP BERABER 13 İLÇE BELEDİYESİNİN ÇOĞUNLUĞUNU CHP’Lİ YAPACAĞIZ”

Başkan Vahap Seçer, CHP Anamur Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde yapılan hizmetlerin toplumun tüm kesimlerine aktarılması gerektiğini söyleyen Başkan Seçer, “Belediye başkanınız halkla iç içeyse; cenazesine, taziyesine gidiyorsa, hastasını kontrol edip ‘geçmiş olsun’, ‘bir ihtiyacın var mı?’ diyorsa, yanında duruyorsa, çocuğu askere giderken uğurluyorsa, düğününe gidip hediye takıyorsa, başı derde girdiği zaman gidip halini hatırını soruyorsa siz parti olarak çok şanslı, çok çalışan, çok değerli bir başkana sahipsiniz” dedi.

Kimseyi oy verdiği siyasi partiye göre değerlendirmediklerini ve herkesi kucakladıklarını belirten Başkan Seçer, “Bizler gecemizi gündüzümüze katmak zorundayız, bunu da yapıyoruz. Biz CHP’liyiz. O’na halel getirmeyiz. Bu emekleri boşa götürmeyiz” dedi.

CHP’li bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevinin partisi için koşturan herkesin yanında olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Görevimiz; partisi, ülke ve memleket için çalışanları savunmak, onların yanında dimdik durmak; kendi siyasi ikbali, menfaati uğruna partimi kullanıp menfaat sağlayanların yanında değil” diye konuştu.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde girilmedik sokak ve ev bırakılmaması gerektiğini söyleyen Başkan Vahap Seçer, “Bu sefer Anamur’da çifte mutluluk yaşanacak. Hem Büyükşehir hem Anamur Belediye Başkanlığı mutluluğu” ifadelerini kullandı.

CHP’li belediye başkanlarının bütün illerde tarih yazdığının da altını çizen Başkan Seçer, “Hepsi başarılıdır. 13 ilçemiz var. Başta Anamur olmak üzere, hep beraber çalışarak 13 ilçe belediyesinin çoğunluğunu CHP’li yapacağız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi’ne katıldı.

Kongreye, Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır, PM Üyesi Emre Yılmaz, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, İl Başkanı Koral Ömür, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

“Televizyon ekranlarından, ahkâm kesmeyle bir noktaya varılamaz”

Partililerin yoğun alkış ve tezahüratları arasında konuşmasına başlayan Başkan Seçer, genel seçimlerin ardından eksiklerin görülmesi gerektiğini ifade ederek, “Mutlaka eksiklerimizi göreceğiz ama demokratik yarış böyle bir şey. Bu devam edip gidecek. Elbette ki kazanmak istiyorduk. Sayın Genel Başkan’dan en sade üyemize kadar, sokaktaki değişim isteyen vatandaşa kadar herkes bu iktidarın gitmesi; yeni bir umudun, yeni bir iktidarın, yeni bir anlayışın gelmesi için elinden gelen her şeyi yaptı. Örgütler çalışmalarını yaptı, vatandaş gitti oyunu kullandı ama iktidar olmamıza, Sayın Genel Başkanımızı; Cumhurbaşkanı seçtirmemize yeterli bir sonuç alamadık. Bu üzüntü vericidir ama dünyanın sonu değildir. Bu, kongrelerde tartışmamızı, kavga etmemizi hiç gerektirmez. Televizyon ekranlarından, CHP kimliğini hala taşıyıp Sayın Genel Başkan’dan sade üyelere kadar ahkâm kesmeyle bir noktaya varılamaz” dedi.

“Hizmetiniz varsa halkta karşılığınız olur”

Yerel seçim tarihinin yaklaştığını vurgulayan Başkan Seçer, sahalara inip yapılan hizmetlerin anlatılması gerektiğini ifade ederek, “Sabaha kadar size burada nutuk atarım, sabaha kadar siz beni alkışlayın. Binlerce insanı toplayalım. Kazanılsaydı seçim yıllardır böyle kazanılırdı ama seçim öyle kazanılmıyor. Tarlada iziniz varsa harmanda yüzünüz olur. Hizmetiniz varsa halkta karşılığınız olur. Gidelim, halka anlatalım, açalım CHP’nin programını, tüzüğünü, tarihini anlatalım. Bir beis yok. O siyasi jargonu anlayacak arkadaşlara, vatandaşlara anlatalım. Ama aç, acılı, yol sorunu, çocuğunun iş sorunu, sağlık sorunu olan vatandaşa sabaha kadar bunları anlatırsak bir kulağından girer bir kulağından çıkar. Karşılığında sandıktan sıfır çekeriz” diye konuştu.

“Yerel yönetimler genel iktidardan daha güçlüdür”

“Eğer hizmet yapıyorsanız bunun karşılığını alırsınız” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Yerel yönetimler genel iktidardan daha güçlüdür. Yani geçtiğimiz genel seçimden daha önemli bir seçim geliyor; yerel yönetim seçimleri. Belediye başkanları; meclis üyeleri, parti örgütlerinden sonra halka en yakın siyasi aktörlerdir. Belediye başkanımız halkla iç içeyse; cenazesine, taziyesine gidiyorsa, hastasını kontrol edip ‘geçmiş olsun’ diyorsa, ‘bir ihtiyacın var mı?’ diyorsa, yanında duruyorsa, çocuğu askere giderken uğurluyorsa, düğününe gidip hediye takıyorsa, başı derde girdiği zaman gidip halini hatırını soruyorsa siz parti olarak çok şanslı, çok çalışan, çok değerli bir başkana sahipsiniz. Ama bunları yapmıyorsa belediye başkanınız, ilçe başkanınız, o beldede, o ilde, o ilçede partinizin muvaffak olması mümkün değildir.”

“Biz bir renk cümbüşü oluşturma peşinde olmalıyız”

Türkiye’de de Mersin’de de farklı ekonomik ve kültürel yapıda insanların olduğunu ve herkesi kucaklamaları gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Türkiye'nin bir de öteki yüzü var. Anamur'un sahili var ama dağ eteklerinde köyleri de var. 300 metrekare araziyle, yetiştirdiği meyve ile geçimini sağlayan insan da var. Ama Mersin’in limanında ihracatçılık yapanlar; milyonlara milyon demeyen insanlar da var. Biz herkesi kucaklamak zorundayız. Biz her partiden, her görüşten, her ekonomik yapıdan insanları kucaklamak zorundayız. Yoksa sen bana, ben sana yetmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, partilileri birlik olmaya davet ederek, “Partililerimizi birliğe, beraberliğe davet edeceğiz, ayrışmaya değil. Şimdi ayrışmayı konuşma zamanı değil. Kırmızıyı beyazı, maviyi, yeşili ayırma dönemi değil. Biz bir renk cümbüşü oluşturma peşinde olmalıyız” derken, kendisinin de hizmetleri yaparken hiçbir ayrım gözetmeden yaptığını ifade etti.

Çok önemli bir seçime gidildiğini yeniden hatırlatarak, seçim çalışmalarının saygı ve sevgi çerçevesinde yapılması gerektiğini belirten Başkan Seçer, “Büyükşehir Belediye Başkanınız CHP’li. Anamur Belediye Başkanı neden olmasın? 4 buçuk yıldır görev yapıyoruz. Sayın başkan da 4 yıla yakındır ilçe başkanlığı yapıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet yapıyor. Sayın Başkan ve yönetim kurulu üyeleri; bu hizmetleri dağ, taş geziyor anlatıyor” diye belirtti.

“Biz CHP’liyiz. O’na halel getirmeyiz”

Kimseyi oy verdiği siyasi partiye göre değerlendirmediklerini belirten Başkan Seçer, “Bizler gecemizi gündüzümüze katmak zorundayız, bunu da yapıyoruz. Oturduğumuz koltuğun ne kadar yükümlülük taşıdığının farkındayız. Biz başta CHP’lilerin, sokakta yürürken başını önüne indirmemek için, yemiyoruz, uyumuyoruz, ‘Terledik, sıcak, soğuk’ demiyoruz. Onurumuz, şerefimiz, haysiyetimiz var. Biz CHP’liyiz. O’na halel getirmeyiz. Bu emekleri boşa götüremeyiz” dedi.

CHP’nin seçimlerde başarısız olduğu zaman, CHP’nin kimliği ve gücüyle siyaset yapıp, belirli bir dönem sonra kendisine yer bulamadığı zaman gidip sayfiye evlerde, yazlıklarda, serin yaylalarda kalan siyasilere bir şey olmayacağından herkesin emin olması gerektiğine dikkat çeken Seçer, “Olan, yaz ortasında, Anamur’un sıcağında yine CHP, CHP diye çalışan, didinen CHP’lilere olur. Kimsenin goygoyuna gelmeyeceğiz, birbirimize sahip olacağız. Biz birbirimizi kucaklayacağız, daha olgun olacağız” diye konuştu.

CHP’li bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisinin görevinin partisi için koşturan herkesin yanında olacaklarını söyleyen Başkan Seçer, “Görevimiz; partisi, ülke ve memleket için çalışanları savunmak, onların yanında dimdik durmak; kendi siyasi ikbali, menfaati uğruna partimi kullanıp menfaat sağlayanların yanında değil. Alışılmış ‘Böyle gelir böyle gider’, hayır. Böyle gelmiş böyle gitmez. Biz bu düzeni değiştirmek için buradayız. Nasıl 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 600 yıllık imparatorluğun küllerinden Cumhuriyet’i yarattıysa biz ‘Böyle gelmiş böyle gider’ diyemeyiz” ifadelerini kullandı.

“Açık ara farkla Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız”

İddialı olduklarını ve her zaman iddia ortaya koymaları gerektiğini dile getiren Seçer, CHP’nin güçlü bir kurum ve güçlü bir siyasi parti olduğunu, CHP’de siyaset yapanların da güçlü siyasiler olduğunu söyledi. Seçim kaybedildiği için karalar bağlanmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Seçer, “Memlekete çok değerli hizmetler yapacağız. Belediye başkanlığım sürecinde Anamur ile her zaman uyum içinde olduk. Yeni bir arkadaşımız İlçe Başkanı seçilecek. Onunla da uyum içerisinde çalışacağız. Onları zor görevler bekliyor. Zor bir sürece giriyoruz, seçim süreci. Bir taraftan Büyükşehir Belediyesini tekrar kazanacağız. Her yerde söylüyorum, burada da söylüyorum; her yerden oy alacağız. Açık ara farkla Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız. Bir iddia ortaya koyuyorum. 5 yıla yaklaşan yönetim anlayışımızdan, tarlada izimiz olduğundan, vatandaşın memnuniyetinden eminiz ve bilgimiz var ki, inanıyoruz ki bir iddia ortaya koyuyoruz. Neden aynı iddiayı Anamur’da ortaya koymayalım. Anamur’u da kazanacağız tabi. Hep beraber kazanacağız” dedi.

“Bu sefer Anamur’da çifte mutluluk yaşanacak. Hem Büyükşehir hem Anamur Belediye Başkanlığı mutluluğu”

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde girilmedik sokak ve ev bırakılmaması gerektiğini söyleyen Başkan Vahap Seçer, “Bu sefer mutluluk çifte yaşanacak Anamur’da. Hem Büyükşehir hem Anamur Belediye Başkanlığı mutluluğu. Anamur’a çok daha güzel hizmetler yapabilir CHP’li Belediye Başkanı. Yıllardır yapılamayan, yapılıp da altyapısı çürük olan, öylesine yapılmış olan yolları, caddeleri, Anamur’un tarihinde görmediği kaliteli hizmet ile daha çoğu ile üstyapıyla tamamlanır. Memnun olan Anamurlu bize oy verecektir, emin olun bundan” dedi.

“Anamur merkeze mesafe olarak uzak ama sevgisi daima içimizde”

Anamur’un üretim bölgesi olduğunu hatırlatan ve görevde olduğu süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede 32 bin ton asfalt kullandığını belirten Seçer, “Toplamda 200 km sathi kaplama yaptık. Bu yıl programda önemli caddelerin tamamı var. Anamur’dan elimizi çekmiyoruz. Anamur merkeze mesafe olarak uzak ama sevgisi daima içimizde” dedi.

“Her zaman Anamurluların yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz”

Söz konusu hizmetleri iktidar olamamanın, merkezi idareden destek alamamanın sıkıntısıyla gerçekleştirdiklerini de söyleyen Başkan Seçer şunları kaydetti:

“Yoksa Anamur'un 10 yıllık özlemi Otluca Projesi’ni gerçekleştirebilirdik. Her şey hazır. Sadece İller Bankası’nın sağlayacağı bir finansman ile olabilecek bir işti. Yeni hal yapımı; 2 yıldan fazladır tahsis bekledik. Sonuçta Anamur Ticaret ve Sanayi Odasının yeni başkan ve yönetiminin, benimle iş birliğiyle, gayretleriyle nihayet tahsisini aldık. Şimdi hukuki işlemleri tamamlandı, hafriyatına başladık. Allah nasip edecek 2. dönemde yeni Anamur Hali’ni hep beraber açacağız. CHP’li ilçe Belediye Başkanımız da olacak aramızda. Anamur’un en önemli eksiklerinden bir tanesi Kültür Merkezi. Çok güzel bir Kültür Merkezi projesini tamamladık. MESKİ Hizmet binamızı yeni yerleşkeye yakın tarihte taşıyacak, seçimlerden önce temelini atıp, hemen seçimin akabinde çok kısa bir sürede Anamur Kültür Merkezi’ni Anamurluların hizmetine açacağız. Bu değerli hizmetleri hep beraber yapacağız. Altyapıdan üst yapıya, kanalizasyondan içme suyuna, yol yapımına sathi kaplamasına, her şeyden önemlisi insanlarına dokunan, yaşlısının bakımıyla, ekonomik durumu olmayan ailelerin çocuklarının eğitimiyle, hastalarının nakliyle, ihtiyaç sahiplerine gıda ve yemek desteğiyle, Mersin Büyükşehir Belediyesi her zaman Anamurluların yanında olmuştur, yanında olmaya da devam edecek.”

“Hep beraber 13 ilçe belediyesinin çoğunluğunu CHP’li yapacağız”

CHP’li belediye başkanlarının bütün illerde tarih yazdığının da altını çizen Başkan Seçer, “Hepsi başarılıdır. Hepsi bölgesinde çok önemli hizmetlere el attı, katkı sundu. Önümüzdeki seçimlerde CHP mevcut büyükşehir belediyeleri ile yetinmeyecek, üzerine katacak. Toplam 30 olan büyükşehir belediyelerinin önemli bir kısmını CHP’ye katacağız. Mersin’i açık farkla tekrar kazanacağız, bunu bastıra bastıra tekrar söylüyorum. 13 ilçemiz var. Başta Anamur olmak üzere, batıdan doğuya doğru Tarsus, Çamlıyayla, Mut, Silifke, merkezdeki dört ilçede ve bütün ilçelerde iddia ortaya koyacağız. 13 ilçe belediyesinin çoğunluğunu CHP’li yapacağız. Bu iddiayı ortaya koyacağız. Bunu hep beraber yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Sonunda başaran biz olacağız”

Konuşmasının sonunda mevcut başkan Durmuş Deniz nezdinde tüm kurullarına teşekkür edip, yeni seçilecek İlçe Başkanı ile kurullarına başarı temennisinde bulunan Başkan Seçer, “Ayrıca sade üyelerimize, sadece seçim döneminde değil, her dönemde gösterdikleri çabalardan emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Hep beraber yürüyeceğiz. Bu zorlu, mücadele içeren yolda sonunda başaran biz olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olacak” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.