REFAKATÇİ EVİ'NİN KAPILARI BAYRAMDA DA MİSAFİRLERİNE AÇIK

Sosyal belediyecilik anlayışı ile proje üreten ve vatandaşların ihtiyaçlarını gideren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca hizmetlerini vatandaşa ulaştırmaya devam ediyor

Gündem Yayın: 28 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 28.06.2023 12:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
102 okunma
Takip EtGoogle News

KURBAN BAYRAMI BOYUNCA REFAKATÇİ EVİ HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK

Sosyal belediyecilik anlayışı ile proje üreten ve vatandaşların ihtiyaçlarını gideren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca hizmetlerini vatandaşa ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyette olan ‘Refakatçi Evi’ bayram boyunca da 7/24 hizmet vermeyi sürdürüyor. Refakatçi Evi’nde konaklayan vatandaşlar sabah kahvaltısı, akşam yemeği, psikolojik danışmanlık ve ulaşım hizmetlerinden de ücretsiz şekilde faydalanıyor.

Kente uzak kırsal yerleşim yerlerinden veya ilçelerden gelen vatandaşların konaklama ihtiyacını karşılamak için Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ‘Refakatçi Evi’ bayramda da kapılarını misafirlerine açmaya devam ediyor. Kamu veya üniversite hastanelerinde tedavi gören hasta yakınlarının kalacak yer ihtiyacını karşılayan Refakatçi Evi’nde kalan misafirlerin sabah kahvaltısı, akşam yemeği, ulaşım ve psikolojik danışmanlık hizmetleri ücretsiz olarak sağlanıyor.

“Bayram boyunca hizmetlerimize 7/24 devam ediyoruz”

Refakatçi Evi’nde Mersin’in uzak köy ve ilçelerinden tedavi amaçlı gelen hasta yakınlarına konaklama hizmetini ücretsiz şekilde sağlandığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı, “2,5 yıldır aktif şekilde vatandaşlarımıza konaklama hizmeti vermekteyiz. Konakladıkları süre boyunca vatandaşlarımıza, sabah kahvaltısı, akşam yemeği, ulaşım ve psikolojik danışmanlık desteğini ücretsiz şekilde sağlıyoruz. Bayram boyunca da 7/ 24 bu hizmetimizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

“Refakatçi Evi bulunmaz bir nimet”

Kanser hastası babasının tedavi sürecinde babasına eşlik etmek için Mersin’e gelen Naz Kaplan, “Babamın kanser olduğunu öğrendiğimde araştırma yapmaya başladım. İnternette bir vatandaşın Refakatçi Evi’yle ilgili röportajına denk geldim. O vesileyle buradan haberdar olduk” dedi. Refakatçi Evi hizmetini bulunmaz bir nimet olarak belirten Kaplan, “Kimlerin emekleri varsa Allah razı olsun. Servisinden çalışanlarına kadar her personel çok güzel bir şekilde ilgileniyor” diye konuştu.

Mersin Şehir Hastanesi’nde ışın tedavisi gören Bozyazı İlçesi Tekeli Kasabası eski Muhtarı Yusuf Tanzi, “Böyle bir tesis olmasaydı şehir içinde ev veya otel tutup kalamazdık. Bu yüzden buranın açılmasına vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim. Refakatçi Evi’nden çok memnunuz” dedi.

Mersin Üniversite Hastanesi’nde tedavi olan Erdal Yıldız ise, “Refakatçi Evi’ni gelen her vatandaşa tavsiye ederiz” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.