BAŞKAN SEÇER, ‘ÇAĞDAŞ 100'LER CUMHURİYET PİKNİĞİ’NE KATILDI

“AÇIK ARA FARKLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ KAZANACAĞIZ, HER BÖLGEDE, HER İLÇEDE İDDİAMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ,DAHA NİCE YÜZYILLARA HEP BERABER YÜRÜYELİM” ÇALIŞKAN: “BU AİLENİN BİR FERDİ OLMAKTAN HER ZAMAN GURUR DUYDUK”

Gündem Yayın: 30 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 30.10.2023 07:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
158 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, ‘ÇAĞDAŞ 100'LER CUMHURİYET PİKNİĞİ’NE KATILDI

“AÇIK ARA FARKLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ KAZANACAĞIZ, HER BÖLGEDE, HER İLÇEDE İDDİAMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ,DAHA NİCE YÜZYILLARA HEP BERABER YÜRÜYELİM”

ÇALIŞKAN: “BU AİLENİN BİR FERDİ OLMAKTAN HER ZAMAN GURUR DUYDUK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Yenişehir İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen ‘Çağdaş 100'ler Cumhuriyet Pikniği’ne katıldı.

Piknik etkinliğinde konuşan birlik ve beraberlik içerisinde olunması halinde tıpkı 2019 yerel seçimlerinde Mersin’de olduğu gibi mücadelelerin zaferle sonuçlanacağını dile getirerek “Aynı geceleri, duyguları, mutluluğu yaşamak için önümüzde önemli bir fırsat var” dedi.

CHP çatısı altında birlik ve beraberlik bilinci ile hareket edilmesinin önemine vurgu yapan Başkan Seçer “Bütün örgütlerimiz; CHP’nin üyesi olan, olmayan, gönül vermişleri, destek vermişleri bir arada olursak, süreci doğru götürürsek Büyükşehir Belediyesi’ni açık farkla kazanacağız. ‘Kazanabiliriz’ demiyorum; ‘Açık ara farkla Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağız’ diyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayarak konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, “Buradan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve mücadele arkadaşlarına, minnetlerimi, saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Daha nice yüzyıllara hep beraber yürüyelim” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen ‘Çağdaş 100'ler Cumhuriyet Pikniği’ne katıldı.

İnsu Mahallesi'nde düzenlenen pikniğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, gençlik ve kadın kolları başkanları, partililer, Meclis üyeleri, oda ve dernek yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

Konuşmasına CHP Yenişehir İlçe Örgütü Başkanı Toprak Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerine düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür ederek başlayan Başkan Vahap Seçer, “Bir arada olmak, birlikte olmak, üzüntülerimizi, neşemizi, keyfimizi, ekmeğimizi birlikte paylaşmaktan daha güzel ne olabilir? Bu ortamı bize hazırladıkları için Toprak Başkan ve tüm ekibine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“Aynı geceleri, duyguları ve mutluluğu yaşamak için önümüzde önemli bir fırsat var”

Birlik ve beraberlik içerisinde olunması halinde tıpkı 2019 yerel seçimlerinde Mersin’de olduğu gibi mücadelelerin zaferle sonuçlanacağını dile getiren Seçer, “O zaman seçim akşamı partimizin ışığı sabahlara kadar yanıyor. Gururla, onurla, burada Mersin’de gecenin saat 02.00’sinde, partinin önünde otobüsün üzerinde yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak halka hitap etmenin gururunu yaşayabiliyorsunuz. Aynı geceleri, duyguları, mutluluğu yaşamak için önümüzde önemli bir fırsat var” ifadelerini kullandı.

CHP’nin 38. Olağan Kurultay’ında delegeler kimi Genel Başkan seçerse seçsin CHP’liler için CHP çatısı altında Atatürk’ün, altı oklu bayrağın altında mücadelenin devam edeceğinin altını çizen Seçer, “Bu bilinçle kurultaya gitmek durumundayız. Daha sakin, daha ne konuştuğumuzu bilen, adaylarımızla, partimizle, başkanlarımızla, milletvekillerimizle ilgili değerlendirmeler yaparken bundan imtina edeceğiz. Genel Başkan, bizim genel başkanımız. Genel Başkan adaylarımız, bizim Genel Başkan adaylarımız. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız hepsi bizim seçilmişlerimiz. Bu duygu ve düşüncelerine hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

“Açık ara farkla Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağız”

Mersin’de de aynı birlik ve beraberlik bilinci ile hareket edilmesinin önemine vurgu yapan Başkan Seçer şunları kaydetti:

“Anamur'dan Tarsus'a, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar bütün örgütlerimiz CHP’nin üye olan, olmayan, gönül vermişleri, destek vermişleri bir arada olursak, süreci doğru götürürsek Büyükşehir Belediyesi’ni açık farkla kazanacağız. ‘Kazanabiliriz’ demiyorum; ‘Açık ara farkla Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağız’ diyorum. Bunun kalın harflerle yazılmasını istiyorum. Söylediğim bir hamasi nutuk değil, yaptığım bir hamaset değil. 4,5 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak, kriz, deprem, yağmur, sel, fırtına, yangın demeden milletimizin emrine amade olduk. Onların acısıyla acılandık, mutluluğuyla mutlu olduk. Onun verdiği özgüvenle konuşuyorum.”

“Her bölgede, her ilçede iddiamızı ortaya koyacağız”

Vatandaşın sandıkta vereceği oyu, yapılan hizmetin belirlediğini kaydeden Başkan Seçer, “Vatandaş seni kalbine koyar, seni gönülden sever ve sandığa gider, desteğini sana verir. Çünkü hizmeti senden almıştır. Bunun verdiği özgüvenle konuşuyoruz. Üç ilçe belediyemiz var. Bunu arttıracağız, içinde bulunduğumuz Yenişehir ve Mezitli siyasal demografi olarak üstünlüğünüzün çok yoğun olduğu bir yer. Buraları kazanacağız. Tarsus’u 25 yıl aradan sonra kazandık, tekrar kazanacağız. Erdemli’den Silifke’ye, Anamur’a, Mut’a, Toroslar’a kadar her bölgede, her ilçede iddiamızı ortaya koyacağız. Mersin’de CHP’li ilçe belediye başkanları sayısını da arttıracağız. Bu iddiayı da buradan ortaya koyuyoruz” dedi.

“Daha nice yüzyıllara hep beraber yürüyelim”

Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayarak konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, “Cumhuriyetimiz 100. yılında. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; bizim liderimiz, partimizin kurucusu, cumhuriyetin kurucusu. Cumhuriyeti kurdu, çağdaş bir Türkiye yaratmak için devrimleri yaptı, kurumları kurdu, kanunları getirdi. Kadınların dünyada adı yokken seçme ve seçilme hakkı verdi. Türkiye’de daha birçok ilke imza attı. Modern Türkiye’nin ilk kilometre taşlarını döşedi. Buradan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, mücadele arkadaşlarına, minnetlerimi, saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Daha nice yüzyıllara hep beraber yürüyelim” diye konuştu.

“Biz bu ailenin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duyduk”

Cumhuriyet’in çağdaş yüzleri olduklarının vurgusunu yapan CHP Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Çalışkan ise “Buradayız çünkü ayrışmak değil, birleşmek istiyoruz. Buradayız çünkü Cumhuriyet’in erdemlerinin farkındayız, bu erdemlerin ve kazanımların sonuna kadar savunulması gerektiğine inanıyoruz. Buradayız çünkü bizlere bu güzel vatanı armağan eden Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e minnet duyuyoruz ve onu çok seviyoruz. Buradayız çünkü biz bir aileyiz ve ben ve biz bu ailenin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duyduk, gurur duyuyoruz ve gurur duyacağız. Buradayız çünkü Türkiye'nin bu aileye, bu ailenin fertlerine, bu ailenin ideolojisine, dünya görüşüne ihtiyacı var” diye konuştu.

“O yolun adı Cumhuriyet!”

İlerledikleri yolda pes etmek olmadığını da sözlerine ekleyen ve o yolun mücadele, barış ve zafere giden yol olduğunu kaydeden Çalışkan; “O yol Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu. O yolun adı Cumhuriyet! Ve biz bugün burada bir araya gelerek bu yolu tercih ettiğimizi deklare ediyoruz. Bizler bir gün gelecek olan o mutlak zafere inanıyoruz. Aydınlık ve çağdaş yarınlara giden bu yolda sizlerle birlikte yol yürümekten onur, gurur duyuyorum. Zafere giden yol yolumuzdur. Yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Program; konuşmaların ardından Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırlanan pastanın partililer tarafından kesilmesi ve yemek ikramı ile sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.