KIR ÇİÇEKLERİ’NDEN DEPREMZEDE AİLELERE MORAL ZİYARETİ

TARSUS GENÇLİK KAMPI “KIR ÇİÇEKLERİYLE” DOLDU

Gündem Yayın: 28 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 28.02.2023 17:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
203 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve birçok ili etkileyen yıkıcı depremlerin ardından kente gelen depremzede aileleri ağırlarken, bir taraftan da moral programları düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan ‘Kır Çiçekleri’ projesi kapsamında eğitim gören 31 kız öğrenci, Büyükşehir Tarsus Gençlik Kampı bungalov evlerinde ağırlanan depremzede aileleri ziyaret etti.

Bungalov evlerde kalan depremzede ailelerle tek tek buluşan Kır Çiçekleri, yanlarında getirdikleri kekleri ve börekleri de ikram etti. Depremin yıkıcı etkisiyle karşılaşan yurttaşlarla sohbet eden Kır Çiçekleri, çocuklarla da oyunlar oynadı. Belletmen Fatma Gözkün ile birlikte ziyaretlerini gerçekleştiren Kır Çiçekleri, depremzede ailelere büyük moral oldu.

“Acılarını dinledik”

Kır Çiçekleri’nden Semiha Savaş, depremzede vatandaşlarla dertleştirdiklerini söyleyerek, “Bugün Tarsus’tayız, depremzede vatandaşlarımızla dertleşiyoruz. Yani acıları gerçekten büyük. Ama biz de biraz olsun yardım etmeye çalışıyoruz. Küçük hediyeler getirdik, sohbet ettik, dertleştik. Acılarını dinledik, biz de biraz ortak olmaya çalıştık” dedi.

“Çocuklara bu kötü duyguları unutturmaya çalıştık”

Bir başka Kır Çiçeği Nida Nur Turan ise depremzedelere bir nebze de olsa yaşadıklarını unutturmaya çalıştıklarını belirterek, “Bugün depremzedelerin yanına onlara bir nebze de olsun anı unutturmaya çalışmak için geldik, onlarla sohbet ettik ve gerçekten hepsinin yaşadığı çok büyük acılar. Çocukları olanlar var. Onlarla sohbet ettik ve acılarını dindirmeye çalıştık. Konuştuktan sonra geldik burada küçük çocukları eğlendirmeye çalıştık, oyunlar oynadık, top oynadık. Çocuklara bu kötü duyguları unutturmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

“Bizimle ağladılar, bizimle güldüler”

İskenderun’da depreme yakalanan ve ardından ailesi ile birlikte Tarsus Gençlik Kampı’na gelen Makbule Taylan ise çok iyi şekilde ağırlandıklarını belirterek, “Gerçekten müthiş insanlar. Belediye Başkanı olsun, personeli olsun, gençlerimiz olsun, doktorları bütün hepsi seferber oldu. Bizimle ağladılar, bizimle güldüler, gece sabahlara kadar gençlerimiz uyumadı. Ayağımızdaki çorabına kadar giydirdiler” diye konuştu.

Kır Çiçekleri’nin ziyaretlerinden dolayı bir nebze de olsa moral bulduklarını kaydeden Taylan, “Onlarla da güzel sohbet ettik. Çok bilgililer, çok hoş gençlerimiz. Allah hepsinin yolunu açık etsin. Çok güzel de destek görüyoruz. Yani her konuda, psikolojik olarak hani derler ya maddi manevi hep arkamızdalar” dedi.

“Tarsus halkı gerçekten çok duyarlı”

Kahramanmaraş’tan Büyükşehir’in depremzedeler için açtığı bungalov evelere gelen Fatma Bulunur ise, “Tarsus halkı gerçekten çok duyarlı. Biz dışarıdan olunca bilmiyorduk neyin ne olduğunu. İnsan ancak başına gelince biliyor. Kendi toplumumla burayı kıyaslıyorum, çok duyarlı insanlar. Hepinizden Allah razı olsun. Ben Başkan Beyle tanışmak istiyorum. Bu duyarlılığını kendisine bizzat duyurmak istiyorum” dedi.

‘Kır Çiçekleri’ Projesi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in önem verdiği projelerden olan “Kır Çiçekleri” projesinde birbirinden yetenekli kız çocukları, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hem spor branşlarında alanında uzmanlardan eğitim alıyor hem de okul hayatlarına devam ediyor. Özellikle kentin kırsal bölgelerinde yaşayan kız çocuklarının dahil edildiği projede ortaokul çağındaki kız öğrenciler çeşitli spor branşlarında uzmanlaşıyor ve geleceğin başarılı kadın sporcuları alt yapıdan yetişiyor.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.