BÜYÜKŞEHİR, LOJİSTİK MERKEZİ’NİN YAPIMINA BAŞLADI

NAKLİYECİLERİN YENİ YERİ BÜYÜKŞEHİR’İN ‘LOJİSTİK MERKEZİ’ OLACAK,LOJİSTİK MERKEZİ 2024 YILI MART AYINDA HİZMETE GİRECEK

Gündem Yayın: 03 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.07.2023 15:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
144 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin nakliye komisyoncularının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte projelendirdiği, Akdeniz ilçesinde 76 bin 500 metrekare alanda inşa edilen ‘Lojistik Merkezi’nde kazı çalışmaları devam ediyor. Projenin 2024 yılı Mart ayında tamamlanması planlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin nakliye komisyoncuları için projelendirdiği ‘Lojistik Merkezi’nin yapım çalışmaları başladı. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından, Akdeniz ilçesinde 76 bin 500 metrekare alanda inşa edilen Lojistik Merkezi’nde, kazı çalışmaları devam ediyor. Projenin 2024 yılı Mart ayında tamamlanması planlanıyor.

Nakliye komisyoncularının yeni yeri Lojistik Merkezi olacak

Araç filosu yoğun olduğu için ihtiyaca cevap veremeyen, şehir içerisinde kalması nedeniyle de trafik ve çevresel sorunlara neden olan Nakliyeciler Sitesi, komisyoncular için yetersiz kalıyordu. Site, nakliyeciler için dur-kalk maliyeti açısından da önemli bir kayba neden oluyordu. Bu soruna çözüm bulmak için yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, oldukça büyük bir alanda inşaat çalışmalarına başladı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından, Nacarlı bölgesinde inşaat çalışmalarına başlanan Lojistik Merkezi, nakliye komisyoncularının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olacak. Lojistik Merkezi içerisinde, Mersin’de nakliye komisyonculuğu yapan 100 firmanın yer alacağı ofisler, mescit, market, restoran gibi ortak kullanıma ait sosyal tesisler, tır ve kamyonların park edeceği 181 araçlık tır parkı yer alacak.

Aydın: “Lojistik Merkezi’nde 100 ofis, sosyal tesisler ve 181 araçlık tır parkı olacak”

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda Yapım Bakım Onarım Şube Müdürü Yusuf Aydın, projenin detaylarını paylaşarak, “22 Mayıs 2023 tarihinde, Akdeniz İlçesi Nacarlı bölgesinde 76 bin 500 metrekare alan üzerinde Lojistik Merkezi’nin yapımına başladık. Proje kapsamında, nakliye komisyonculuğu yapan 100 firmanın yer aldığı ofisler, ortak kullanıma ait idari ve sosyal tesisler, servis bakım atölyeleri ve 181 araçlık tır parkı yer alıyor” dedi.

Nakliyeciler için yıllardır süregelen trafik sorununun çözümüne, Lojistik Merkezi’nin önemli katkı sunacağını sözlerine ekleyen Aydın, “Projenin tamamlanmasıyla, şehir içerisinde kalmış Nakliyeciler Sitesi ve tır parkının yeni konumuna taşınarak, şu anda oluşan trafik ve çevresel sorunların ortadan kaldırılmasını amaçlıyoruz. Projenin 2024 yılı Mart ayında tamamlanması planlanıyor” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.