İYİ PARTİ TARSUS İLÇE TEŞKİLATI BASIN BÜLTENİ

"Sevgili Tarsuslu hemşehrilerim , kırdığı fincanlardan tarihi mozaik elde edilenlerin; tarihi geçmiş, içi boş triat denemelerinin bir yenisiyle daha baş başayız"

Gündem Yayın: 09 Eylül 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 09.09.2023 11:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
124 okunma
Takip EtGoogle News

İYİ PARTİ TARSUS İLÇE TEŞKİLATI BASIN BÜLTENİ

Sevgili Tarsuslu hemşehrilerim , kırdığı fincanlardan tarihi mozaik elde edilenlerin; tarihi geçmiş, içi boş triat denemelerinin bir yenisiyle daha baş başayız.

Öncelikle bizi bu makamdan el çektirecek tek kişi ve kurum genel başkandır. Onun dışında hiçbir güç, kişi, yoktur.

Siyasi acemilikle itham edenler, bitmeyen belediye skandallarına bakınca hangi konularda acemi olunduğu gündemi hayli meşgul etmekte.

Konuyu İYİ Parti- Cumhuriyet Halk Partisi tartışmasına çekmeye çalışmak kadar düşük bir kahramanlık anca sözün sahibine yakışır.

Eminiz, Cumhuriyet Halk Partisi çeyrek asır sabırla bekleyip kazanmış olduğu belediyeyi, teslim ettiği iradenin yaptıklarına sahip çıkmayacaktır.

Şimdi gelelim asıl konularımıza;

1- Devletin dili sözlü tebliğ olmaz..!

‘’AFAD tarafından Mersin Limanı’ndan belirli bir envanteri olmayan, kaydı bulunmayan, sayısı ve cinsi asla hesaplanamayacak; çoğunluğu kullanılmış ve kullanılmayacak durumda olan, Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince 06.09.2023 tarihinde yapılan, ‘’soğuk zincir’’ zorunluluğu gözetilmeden alelade, kaç aydır limanda, konteynırlarda muhafaza edildiği bilinmeyen ve bebeklerimiz için zehir saçması muhtemel, deprem bölgesine gönderilmesi için stoklanan bebek mamalarının imhası ve deprem bölgesine gönderilmemesi yönünde tarafımıza sözlü tebliğ edilen; yani, AFAD tarafından kaderine terk edilerek bir an evvel elden çıkarılmaya çalışılan ‘’insani yardım’’ TIR’larına ilişkin Mersin Valiliği ve Tarsus Belediyesi, resmi açıklamalarını yapmışlardır.’’

Sözlü tebliğ yapan AFAD Yetkilisini açıklamaya ve kamuoyunu AYDINLATMAYA DAVET EDİYORUZ.

2- BAKIN BİZ DEĞİL MERSİN VALİLİĞİ SÖYLÜYOR;

‘’06.02.2023 tarihinde ve müteakiben meydana gelen depremler sonrasında yurt dışında toplanan ve gemilere yüklenerek deniz yolu ile farklı tarihlerde Mersin Limanına gönderilen ayni yardımların teslim alınmasının ardından tasnifleri yapılmak suretiyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının koordinasyonunda Mersin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere deprem afeti yaşanan 11 ilimizdeki lojistik depolara intikal ettirilmesi, afet yaşanan 11 ilimizdeki lojistik depoların dolu olması durumunda ise gelen yardım malzemelerinin Mersin İlimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlara ait depolara sevk edilmesi uygulaması kapsamında; 25.08.2023 tarihinde gelen yardım malzemelerinin bir kısmı Tarsus Belediyesi’ne teslim edilmiştir.

Bahse konu yardım malzemelerinin 01.09.2023 tarihinde internet üzerinden satıldığına dair ihbar alınması üzerine Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan ve adli makamlara sevk edilen D.K, S.T. ve A.K isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, U.T. isimli şahıs tutuklanarak Tarsus Cezaevine gönderilmiştir.

Konuya ilişkin olarak ayrıca idari tahkikat başlatılmıştır.’’

Emanete ihanet edip, laf kalabalığı yapıp insanların aklını karıştırmaya çalışmak, siyaseti yalan üstüne kuranlar için ‘tecrübe’ işidir..!

3- Deprem dönemi yardım yapılmadı diye itham olmamasına rağmen, yapılan yardımları anlatmak Ulaş’ta vukuu bulan olayın üstünü örtmeye çalışmak tam YAVUZ işi..!

4- 96.000 oy alınması, tüm Tarsus’a hükmetme, hesap vermeme hakkını vermediği gibi, KIRK YIL DEMOKRAT rolü yapmış tiyatrocuların hiç kimseye ‘biz yaptık sizde içinize sindireceksiniz’ diktatörlük hakkı tanımaz.

Dün bu zihniyete karşıydık , bugünde tanımıyoruz..!

5- Bizim eleştirdiğimiz ve siyaset üstü ‘NAMUS, HAYSİYET, ŞEREF’ yoksunu bu konuyu bu kadar içselleştirip, siyasi malzeme yapmak ancak muhatabına yakışırdı..

6- Allah’tan personel namuslu yoksa neler döndüreceksiniz.. Cesur ve Namuslu personelden Allah razı olsun.

Sahi;

-TARSUS İDMAN YURDUNA verilen şampiyonluk sözünü tutmamak,

-Tarsus halkına bu yaz denize gireceksiniz sözünü tutmamak,

-TESKİ üzerinden vatandaşları mağdur etmek,

Hangi sıfatlara yakışır bir sonra ki triat gösterinizde duymak isteriz.?

AV. BURAK ÖZDİL TARSUS İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.