MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN 2024 YILI İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi

Gündem Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 09:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
44 okunma
Takip EtGoogle News

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN 2024 YILI İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapılan Meclis toplantısında birimlerden gelen 15, komisyonlara havale edilen 2 ve gündem dışı 1 madde olmak üzere toplam 18 madde görüşüldü.

Meclis toplantısında konuşan Başkan Vekili Ali Uyan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla değerlendirmelerde bulunarak, “Yılmadan mesleğinin onuru için mücadele eden gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Regaip Kandili’nin mübarek olması dileğinde de bulunan Uyan, “11 Ocak Perşembe günü Regaip Kandili. Hemen ertesi gün üç ayların başlangıcı. Başta ülkemiz olmak üzere bu güzel coğrafyada herkesin barış, kardeşlik ve huzur içerisinde yaşamasını diliyorum” diye konuştu.

‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ ile ilgili de konuşarak farkındalık çağrısında bulunan Uyan, “Görme engelli kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı anlamak, farkındalık yaratmak adına buradan ifade etmek istedim; ‘Farkında ol empati kur’” ifadelerini kullandı.

Denetim Komisyonu üyeleri seçildi

Meclis toplantısında Denetim Komisyonu üyeleri gizli oylama ile seçildi. Yapılan oylama sonucunda komisyona; Ali Usca, Mehmet Topkara, İsmail Yerlikaya, Haşim Tuluk ve Abdurrahman Yıldız seçildi.

Meclis toplantısında ayrıca birimlerden gelen maddeler arasında yer alan; Mersin’de yaşayan özel gereksinimli bireylere ilişkin olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi arasında iş birliği protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yetki verilmesiyle ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün İller Bankası A.Ş.’den kullanacağı, faiz hariç 550 milyon TL gayri nakdi kredi kullanılması hususunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’e yetki verilmesi ile ilgili madde ise komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.