BÜYÜKŞEHİR LGS KURS MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretim Kurs Merkezleri’nde liselere giriş sınavına hazırlanan öğrenciler, yıl boyunca aldıkları yoğun eğitimin karşılığını LGS’de gösterdikleri başarıyla taçlandırdı

Eğitim Yayın: 07 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 07.07.2023 09:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
136 okunma
Takip EtGoogle News

GÜLNAR, AYDINCIK VE BOZYAZI KURS MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ LGS’DE İLÇE 1.’Sİ OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretim Kurs Merkezleri’nde liselere giriş sınavına hazırlanan öğrenciler, yıl boyunca aldıkları yoğun eğitimin karşılığını LGS’de gösterdikleri başarıyla taçlandırdı. Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar, Aydıncık ve Bozyazı Kurs Merkezleri’nde eğitim alan 3 öğrenci, LGS’de ilçe 1.’si oldu. Gülnar’da İsmet Yiğit Gürdağ, Aydıncık’ta Mustafa Dere ve Bozyazı’da Azra Yandı, sınavda gösterdikleri başarıyla hem ailelerinin, hem de yaşadıkları ilçelerin gururu oldular.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veren 14 LGS Kurs Merkezi’nde eğitim desteği sağlanan 1.274 öğrenci, yıl boyunca alanında uzman öğretmenler eşliğinde sınava hazırlandı. 4 Haziran’da gerçekleşen LGS Sınavı’nda ter döken lise adayları, yıl boyunca verdikleri emeğin karşılığını, 23 Haziran’da açıklanan sınav sonuçlarındaki başarılarıyla aldılar.

Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar, Aydıncık ve Bozyazı Kurs Merkezleri’nde eğitim alan 3 öğrenci, LGS’de ilçelerinin 1.’si oldu. Gülnar’da İsmet Yiğit Gürdağ, Aydıncık’ta Mustafa Dere ve Bozyazı’da Azra Yandı, sınavda gösterdikleri başarıyla hem ailelerinin, hem de yaşadıkları ilçelerin gururu oldular. Kendi ilçelerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi kurs merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler; hem branş derslerinde, hem de rehberlik konularında kurs merkezi öğretmenlerinden çok destek aldıklarını belirttiler.

LGS ilçe birincilerinden başarı öyküsü

Yandı: “Merkeze uzak bir yerde bu imkan sağlandığı için çok teşekkür ediyorum”

LGS Bozyazı 1’incisi Azra Yandı, 90 soru içerisinden 89 doğru 1 yanlış yaparak, 0,08’lik dilime girme başarısı elde ettiğini belirterek, “Disiplinli ve düzenli çalıştım. Öğretmenler psikolojik olarak yardımcı oldu, anlamadığım konuları anlattılar. Özellikle son aylarda çok deneme yaptık. Ankara Fen Lisesi’ne gitmek, ardından da Genetik Mühendisi olmak istiyorum. Kurs merkezi olmasaydı, benim için daha zor olabilirdi. Merkeze uzak bir yerde, böyle bir imkan sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gürdağ: “Burası bize hem ders, hem de sosyalleşme anlamında çok yardımcı oldu”

Hedefinde Adana Fen Lisesi olan LGS Gülnar 1’incisi İsmet Yiğit Gürdağ, sınavda 90 soruda 88 doğru yaptığını söyleyerek, sınava hazırlık sürecinde Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezi’nin kendisine çok destek olduğunu belirtti. Deneme sınavlarının, direkt Büyükşehir Belediyesi’nin kendi denemeleri olduğuna dikkat çeken Gürdağ, “Öğretmenlerimiz ders dışında da, anlamadığımız konuları birebir anlatıyordu bize. Özellikle Türkçe’de kendimi çok geliştirdim ve doğru sayımı artırdım. Burada sadece ders görmedik. Hocalarımızla sohbet ettiğimiz ve oyun oynadığımız zamanlar da oluyordu. O yüzden burası bize hem ders, hem de sosyalleşme anlamında çok yardımcı oldu” dedi.

Dere: “Başarımda kurs merkezinin payı büyük”

Aydıncık Kurs Merkezi’nde eğitim gören ve Aydıncık’ta LGS 1’incisi olan Mustafa Dere, büyük bir başarı elde etmenin gururu içerisinde olduğunu belirterek, “Sınavda 88 doğru 2 yanlış yaparak, hedefimdeki liseye gidebilme şansını kazandım. Sınav istediğim şekilde geçti. Burada denemelere girdim, hatalarımı öğrendim. Eksik kaldığım noktalarda konu tekrarları yaptık. Eyüp Aygar Fen Lisesi’ne gitmeyi düşünüyorum. Hedefim ileride yazılım mühendisi olmak” dedi. Aydıncık Kurs Merkezi’nin, başarısı üzerinde büyük bir rol oynadığını söyleyen Dere, “Öğretmenlerimizin gözleri hep üzerimizdeydi. Bizleri sürekli takip ettiler, tüm öğrencilerle ilgilendiler. Her hafta velilerimizi arayıp görüştüler. Ben de çok çalıştım, ama başarımda kurs merkezinin payı büyük” diye konuştu.

Aksu: “Başkanımızın yaptığı bu hizmetler eğitimde fırsat eşitliği sağladı”

Büyükşehir Belediyesi Bozyazı Kurs Merkezi’nde Matematik öğretmeni olarak görev yapan Merve Aksu, “Öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra, psikososyal anlamında da yanlarında olduk. Depremden sonra bazı sıkıntılar yaşamasınlar diye, onlara destek sağladık. Deneme sınavları düzenli olarak yapıldı, takibi de sağlandı” ifadelerini kullandı. Bozyazı’nın küçük bir ilçe olduğunu ve bu sebeple öğrencilerin ders çalışmak için çok imkanları olmadığını vurgulayan Aksu, “Kurs merkezimiz sayesinde sınava çok güzel hazırlandılar. Eğlenceli, keyifli zamanlar geçirdiler. Biz de öğrencilerimize bir arkadaş gibi yaklaştık. Sosyal faaliyetlerde bulunduk, pikniklere ve konserlere gittik. Yüzde 1’lik dilime 2 öğrencimiz girdi. Sürekli ‘Bilgi yarışmasında 1. olmuşsunuz. Doğru mu? Kayıt olmak istiyoruz’ şeklinde talepler geliyor. Bundan çok memnunuz. Vahap Başkanımızın yaptığı bu hizmetlerin, eğitimde fırsat eşitliği sağladığını düşünüyoruz. Bu yüzden O’na da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Aslanpençe: “Daha büyük hedeflerle ulaşmak için, hız kesmeden yolumuza devam edeceğiz”

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Gülnar Şube Sorumlusu Feyyaz Aslanpençe, “2 yıldır Gülnar birincisi çıkarmaktayız. Başarının tek yolu, öğrencilerimizin hayallerinin yolunu açmak. Bizler öğrencilerimizin hayalleri için destekte bulunuyoruz. İlk adımlarını sağlam attırıp, sonra koşmaları için bizler de yanlarında oluyoruz. Özellikle ders anlatımları, etütler, ücretsiz kitap ve deneme sınavları ile birlikte rehberlik hizmetlerinden faydalandırarak, bütün öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 2 yılda bu başarıyı Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Şubesi olarak elde ettik” dedi. Branş derslerinin yanında, rehberlik hizmetleri ve sosyal aktivitelerle de çocukların yanlarında olduklarını, veli ziyaretleri ile de yıl boyunca öğrencilerin çalışma ortamlarını takip ettiklerini kaydeden Aslanpençe, “Önümüzdeki yıl inşallah ful çıkartacağız. Daha da büyük hedeflere ulaşmak için, hız kesmeden yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Anamurluoğlu: “Aydıncık’tan güzel bir başarı çıkardık”

Aydıncık Kurs Merkezi Sorumlusu Erdem Anamurluoğlu ise, öğrencilerin yıl boyunca sınava çok özenle çalıştığını ve öğretmenlerin de öğrencilere her konuda destek olduklarını söyledi. Anamurluoğlu, “Her ay aileleri aradık ve öğrencilerin evdeki çalışma durumlarını kontrol ettik. Bunların hepsini düzenli bir şekilde yaptık ve nihayetinde Aydıncık’tan güzel bir başarı çıkardık. Halkımız da bu hizmetten çok memnun. Çünkü burada öğrencilerimizin gidebileceği, destek alabileceği başka bir yer yok” ifadelerini kullandı. Öğrencilere haftalık 20 saate yakın bir ders programı uyguladıklarını söyleyen Anamurluoğlu, “Öğrencilerimize ücretsiz kaynak yardımı, her hafta düzenli bir şekilde deneme sınavları uyguladık. Bu

deneme sınavları sonucunda rehber öğretmenimiz ve sınıf öğretmenlerimizle, öğrencinin hangi konuda eksiği olduğunu belirleyerek, bu eksikleri etütlerle tamamladık” dedi.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.