BU ATÖLYEDE TEK BİR VİDA BİLE ÇÖPE ATILMIYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN MAHARETLİ USTALARI EKİPMANLARI BAŞTAN SONA YENİLİYOR, MALİYETİ AZALTIYOR, KESİNTİSİZ HİZMET SAĞLIYOR

Gündem Yayın: 16 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 16.04.2024 09:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
41 okunma
Takip EtGoogle News

BU ATÖLYEDE TEK BİR VİDA BİLE ÇÖPE ATILMIYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN MAHARETLİ USTALARI EKİPMANLARI BAŞTAN SONA YENİLİYOR, MALİYETİ AZALTIYOR, KESİNTİSİZ HİZMET SAĞLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın ilaçlama ekipmanlarının her türlü bakım ve onarımı maharetli ustalar tarafından yapılıyor. Bu bakım ve onarım sayesinde ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, herhangi bir dış servise ihtiyaç kalmadığı için de maliyetler en aza indirilmiş oluyor.

Atölyede, kullanım ömrünü tamamlayan ekipmanlar da asla atılmıyor, en küçük parçası bile değerlendirilerek, ekstra maliyet oluşumunun da önüne geçiliyor. Ayrıca yeni ekipman ya da makine tedariki için zaman harcanmıyor, hizmetler aksamadan sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın ilaçlama çalışmalarında kullanılan cihazların her türlü bakım ve onarımı maharetli ustalar tarafından yapılıyor, maliyet en aza iniyor.

Makine İkmal Sahası’nda bulunan İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel; ilaçlama için kullanılan ULV, mist blower, termal fog, atomizer ve holder gibi ekipmanların bakımını yapıyor. Bozulan ekipmanları yeniden onaran Güzel’in elinden her yıl binlerce ekipman geçiyor. Güzel, bozulan ekipmanların yeniden kullanımı için saatler süren bakım ve onarım çalışmaları yapıyor.

Miadını dolduran ekipmanlar atılmıyor

Yılın 12 ayı boyunca ilaçlama için kullanılan ekipmanlardan ekonomik ömrünü tamamlayanlar da asla atılmıyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların, vida, conta gibi en küçük parçası bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm oluşturuluyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak para Büyükşehir’in kasasında kalıyor. Ayrıca yeni ekipman ya da makine tedariki için zaman harcanmıyor, hizmetler aksamadan sürüyor.

Güzel: “Bir vidamızı bile atmıyoruz. Belediyemize kazandırmaya çalışıyoruz”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Makine Ustası olarak görev yapan Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını anlatarak, “Atölyemizde ULV’lerimizi,  mist blowerlarımızı, holderlerimizi, atomizerlerimizi, el sislemelerimizi, sırt pompalarımızı tamir ediyoruz. 12 ay ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz arıza yapıyor. Biz de onların arızasını gidermeye çalışıyoruz. Hortum patlağından tabanca arızası, buji arızasına kadar gideriyoruz” dedi. Ömürlerini tamamlamış makineleri atmayıp dönüştürdüklerini veya parçalarını uygun makinelerde değerlendirdiklerini belirten Güzel, “Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyoruz. Komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile atmıyoruz. Vida, somun gibi parçaları da yeniliyoruz. Belediyemize kazandırmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yaptıkları çalışmalar sonucunda maliyetten de kurtulduklarını dile getiren Güzel, “Dışarıya vermiyoruz, sadece işçilikten kurtarmaya çalışıyoruz. Dışarıda bakım onarım, yenileme çok maliyetli olduğundan burada kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Başarılı olduğumuzu da düşünüyoruz” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.