BAŞKAN SEÇER, AYDINCIK KURS MERKEZİ’NDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN AİLELERİYLE BULUŞTU

SEÇER: “HER ÇOCUĞUN EĞİTİME ULAŞMA HAKKI EŞİTTİR, SİZİN PARANIZI SİZE HARCIYORUZ, YURTTAŞIN YANINDA OLMAK TEMEL PRENSİBİMİZ”

Gündem Yayın: 24 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 24.02.2024 17:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 13 dk.
59 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, AYDINCIK KURS MERKEZİ’NDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN AİLELERİYLE BULUŞTU

SEÇER: “HER ÇOCUĞUN EĞİTİME ULAŞMA HAKKI EŞİTTİR, SİZİN PARANIZI SİZE HARCIYORUZ, YURTTAŞIN YANINDA OLMAK TEMEL PRENSİBİMİZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘Veli Buluşması Etkinliği’ne katılım sağlayarak Aydıncık Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin aileleriyle bir araya geldi.

27 noktada Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi açıklarını belirten Başkan Seçer, “Çocuklarımız her noktada eğitime eşit ulaşma hakkına sahip olsun istiyoruz” dedi.

Çocukların; insanlığın refahı, mutluluğu ve huzuru için çalışacak bilim insanları olmalarını istediklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Biz insanlığa yarar sağlayacak, insanlığı daha mutlu, daha huzurlu edecek, daha güçlü kılacak buluşlar yapsın diye çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz” diye konuştu.

Mersinliler için yaptığı tüm hizmetleri Mersinlilerin vergileriyle yaptığını söyleyen Başkan Seçer, “Sizin paranızı biz size harcıyoruz. Bizim işimiz bu. Biz aracıyız. Bu ülke zengin. Sizin verdiğiniz paralarla bu ülke bu durumdaysa bu ülke zengin” dedi.

Genel seçimlerde particiliğin öne çıktığını yerel seçimlerde ise partiden ziyade halka hizmet eden kişilerin öne çıkması gerektiğini vurgulayan Seçer, “Biz, Mersin halkına hiçbir suretle parti ayrımı yapmadan hizmet götürdük. Onlar da parti ayrımını bırakarak, ‘Başkanımızdan memnunuz diyorlarsa’ oylarını Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Büyükşehir’de Vahap Seçer’e versinler” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Veli Buluşması Etkinliği’ne katılım sağlayarak Aydıncık Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin aileleriyle bir araya geldi.

Buluşmaya Başkan Seçer’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydıncık Belediye Başkanı Adayı Özkan Kılıçarpa, Büyükşehir bürokratları ve veliler katıldı. Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün çalışmalarının anlatıldığı videonun gösterimiyle başlayan etkinlik, konuşmalarla devam etti.

“Çocukların, her noktada eğitime ulaşma hakkına sahip olmasını istiyoruz”

Aydıncık Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencilerinin velileriyle buluşan Başkan Seçer, iyi bir gelecek, güçlü Mersin ve güçlü Türkiye için eğitime son derece önem verdiklerini belirtti. Başkan Seçer, “Çocuklarımız her noktada eğitime eşit ulaşma hakkına sahip olsun istiyoruz” dedi. İl genelinde 27 noktada Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi açtıklarını belirten Başkan Seçer, “Hızımızı alamadık Mersin merkezde birkaç mahallede bile bu eğitim kurumlarını kurduk. Tarsus çok büyük bir ilçemiz, orada da mahallelere kurduk. Çünkü bu eğitim kurumlarını kurduğumuz mahalleler gelir düzeyi düşük insanların yaşadığı mahalleler. ‘Okumak o çocuğun da hakkı’ dedik. İnsanlar ekonomik durumdan mustarip, insanların çocuklarının üzerinden huzursuz ve mutsuz olduğunu biliyoruz. Çocukların gelecek kaygısı var. Çocuklar daha genç yaşta ‘Kendimi nasıl yurtdışına atarım’ derdine düşmüş. Şimdi bunu tersine döndürmemiz lazım. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ demiş Mustafa Kemal Atatürk. Biz onun peşinden gidiyoruz, çocuklarımızın da onun izinden gitmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocukların; insanlığın refahı, mutluluğu ve huzuru için çalışacak bilim insanları olmalarını istediklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Dünyada böyle rekabet ediliyor. Hamasetle, kavgayla, dövüşle, ‘En güçlüyüm’ demekle, ‘Benim bileğimi kimse bükemez’ demekle değil. Biz insanlığa yarar sağlayacak buluşlar yapsın, insanlığı daha mutlu, daha huzurlu edecek, daha güçlü kılacak buluşlar yapsın diye çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz” dedi.

“Aydıncık’ta bu zamana kadar 753 çocuğa ışık tutmuşuz”

Başkan Seçer, Aydıncık Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden bugüne kadar toplam 753 öğrencinin faydalandığını anlatarak, “210 öğrencimiz var. 126’sı YKS, 84’ü LGS. 9 öğretmenimiz var. Bu zamana kadar da 753 çocuğa biz ışık tutmuşuz, yolunu aydınlatmışız. Doğru yol eğitim, okumak. Biz bunu öğretmeye çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

Başkan Seçer, seçim sürecinde siyasilerin oy uğruna kötü dil kullanmaması gerektiğini ve dürüst bir seçim süreci yürütülmesi gerektiğine değindi. Seçer, “Özellikle siyasilerin oy uğruna söylemleri bizleri üzüyor. Bakın hep güzel şeylerden, iyi şeylerden, eğitimden, çocuklarımızın istikbalinden, kardeşlikten, dünyada huzurdan bahsediyoruz. Belediye seçimlerine gidiyoruz. Ben belediye başkan adayıyım. Şimdi hizmetlerimi anlatıyorum. Neler yapacağımı anlatıyorum. Bırakın bu kötü dili artık. Kavga dilini, savaş dilini bırakın. Güzel şeylerden bahsedin” diye konuştu.

“Sizin paranızı size harcıyoruz”

Mersinliler için yaptığı tüm hizmetleri Mersinlilerin vergileriyle yaptığını söyleyen Başkan Seçer, “Sizin paranızı biz size harcıyoruz. Bizim işimiz bu. Biz aracıyız. Bu ülke zengin. Sizin verdiğiniz paralarla bu ülke bu durumdaysa bu ülke zengin. Dünyada rekabet edecek markalar oluşturulabilecek bir yapı bir buluş yapacaksınız, teknolojiye evrileceksiniz. Teknolojik devrim yapacaksınız. Bunu da başardığımız zaman dünyada birinci sıraya gireriz” dedi.

“Bizim çok itibarlı bir belediyemiz var”

Belediyelere gelen paranın çok iyi olduğunu israf edilmediğinde ve akılcı kullanıldığında birçok hizmetin rahatlıkla yapıldığını anlatan Seçer, “Sen bunu çalma, çaldırma, israf etme, doğru düzgün harca. 5 yıldır Vahap Seçer bunu yaptı. Mersin’de borçlarını da ödedi, mali disiplini de sağladı. Bizim çok itibarlı bir belediyemiz var. Hizmet ediyoruz, dur durak yok çalışıyoruz. Yol da yapıyoruz, sosyal politikalar da uyguluyoruz. Tarıma da destek veriyoruz. Çocuğumuza kadına, gence de destek veriyoruz. Kültürel etkinlikler de yapıyoruz. Saygın bir ismimiz var. Bugüne kadar televizyon ekranlarında bu kadar Mersin duymazdınız. Ama son birkaç yıldır çok duyuyorsunuz. Çünkü bir şeyler oluyor. Bir şeyler değişiyor. Mersin gelişiyor, büyüyor. Belediyesi de iyi. İyi de bir belediye başkanı var. Tabi ki konuşulacak” ifadelerine yer verdi.

“Mersinlilere en iyi hizmet yaraşır”

Ellerindeki imkanlarla tüm hizmetlerin en iyisini yaptıklarını kaydeden Seçer, kurs merkezlerinde yalnızca matematik fizik öğretilmediğini belirterek, “Onara anne-baba şefkatinde yaklaşıyor öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum emeklerine sağlık” sözlerine yer verdi. Büyükşehir’in 350 öğretmeni olduğunu hatırlatan Seçer, “Bizde her türlü eğitim merkezi var, toplumun ihtiyacı olan her alanda meslek edindirme kurslarımız var. Yabancı dil, marangozluk, şoförlük kursumuz da var. Hepsi var gelsinler gençlerimiz, meslek öğrensin gitsinler, çalışsınlar. Dershanemiz de var üniversiteye, liseye hazırlansınlar, en iyi okullara gitsinler. Mersinlilere bu yaraşır” ifadelerini kullandı.

“Alo 185 ile bir telefon kadar yakınız”

‘Teksin-Alo 185’ projesini hatırlatan Başkan Seçer, Mersin’in bütün ilçelerinde yaşayan her vatandaş için bir telefon kadar yakın olduklarını kaydetti. İlçelerden merkeze hasta getiren kalacak yer bulamayan vatandaşlar için misafirhane hizmeti, yeni doğum yapan anneler ve bebekler için mamasından hijyenine kadar birçok malzemenin olduğu bir çantanın verildiğine değinen Başkan Seçer, “Sağlıkla ilgili sorunun varsa insanın gözü hiçbir şey görmez. Canın acıyorsa, ıstırap çekiyorsan her şey bitmiştir. Onun için önce vatandaşımızın acısını dindirmek, onun acısına ortak olmak bizim ana prensiplerimizin başında geliyor” sözlerine yer verdi.

Aydıncık’ın içme suyu alt yapısı ve arıtma sorunu tarihe karışacak

Aydıncık’ta 15 mahalle olduğuna ve en büyük sorunlarından birisinin içme suyu alt yapısının sık sık arızalanması olduğunu belirten Seçer, “İller Bankası marifetiyle yapmışlar, Büyükşehir’e de ödetmişler. İller Bankası’yla da anlaşamıyoruz. Bir taraftan yapıyorsun bir taraftan patlıyor. Bu benimle ilgili bir sorun değil. Bazen müdahale etmek istiyorsun ama yasa buna izin vermiyor, diyor ki ‘İller Bankası başlamışsa o bitirecek, sen belediyenin parasını her yere harcayamazsın’ bunun hesabı verilecek, bunun bilinmesini istiyorum” dedi. Aynı zaman da Aydıncık’ın arıtma sorununa da çözüm bulduklarını müjdeleyen Seçer, ikinci 5 yılında bu projeyi bitireceğini duyurarak, “Denizlerin kirliliği bizleri de üzdüğü için 100 milyon TL harcayacağız, derin deniz deşarjından zaten vazgeçtik. Bunu da gelecek 5 yılda size söz olarak veriyorum” dedi.

“Biz yaptık mı sağlam ve kaliteli iş yaparız”

Aydıncık’ta Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarındaki imar çalışmalarını da tamamladıklarını belirten Seçer, ilçede çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi için gereken katkıları sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Mersin halkının rahat bir ulaşım sağlaması için memnuniyetle çalıştıklarını ifade eden Seçer, “Biz sağlam kaliteli iş yaparız, üstünkörü iş yapmayız” dedi. Aydıncık’ın büyük bir hinterlandının olmadığını da belirten Seçer, 2024 yılı programı içerisinde Aydıncık’ta 20 bin ton asfalt çalışması yapacaklarını da sözlerine ekledi.

“Biz, hiçbir suretle parti ayrımı yapmadan hizmet götürdük”

Genel seçimlerde particiliğin öne çıktığını yerel seçimlerde ise partiden ziyade halka hizmet eden kişilerin öne çıkması gerektiğini vurgulayan Seçer, “Biz, Mersin halkına hiçbir suretle parti ayrımı yapmadan hizmet götürdük. O eğitim kurumlarına her partiden gönül vermiş ailelerin çocukları geliyor. Yaptığımız köy yollarından, sokaklara, caddelere, yardımlara, katkılara, imalatlara her ne varsa ayrım yapmadan Mersin halkına sunduk. Onlar da parti ayrımını bırakarak, ‘Başkanımızdan memnunuz diyorlarsa’ oylarını Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Büyükşehir’de Vahap Seçer’e versinler” dedi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin Aydıncık Adayı Özkan Kılıçarpa için de destek isteyen Seçer, Kılıçarpa ile Aydıncık’ta çok güzel hizmetler yapabileceklerini dile getirdi. Seçer, “Burada kendisi ile iş birliği halinde, bir abi-kardeş gibi Aydıncık’a çok daha güzel hizmetler yapabileceğimi görüyorum. Çünkü eğitimli, bilgili, nezaketli, ilişkileri iyi yürütebilen bir insan. Hep beraber 31 Mart’tan sonra Aydıncık’ımıza hizmet yapacağız. Sizleri mutlu ettiğimizin farkındayız. Çünkü kalp kalbe karşıdır. Biz sizleri seviyoruz. Sizlerin de bizlere hürmet gösterdiğinizi, sevginizi görüyoruz. Umarım çok daha güzel günleri sizlere kazandıracağız” diye konuştu.

Kılıçarpa: “İyi ki varsınız”

Başkan Seçer’in sosyal belediyecilik anlamında eğitime yaptığı yatırımları bir eğitimci olarak çok önemli gördüğünü kaydeden CHP Aydıncık Belediye Başkan Adayı Özkan Kılıçarpa, “Maalesef ilçemizde eğitim konusunda öğrencilerimizin sınavlara hazırlık aşamasında rehberlik ve yardıma ihtiyaçları var. Gerek ekonomik gerek fiziki olarak gerektiği takdirde de öğretmen bulamadığımız noktalar oluyor. Bu sadece Vahap Başkanımın hizmetlerinin sadece küçücük bir kısmı; ilçemizde dağıttığı fidanlar, yeni doğan bebeklere ve annelere yapılan yardımlar, ihtiyacı olan ailelere yapılan nakdi yardımlar ve ücretsiz yemek dağıtımları sadece aklımıza gelenler. İyi ki varsınız” dedi.

Cengiz: “Büyükşehir’in eğitime katkısı oldukça fazla”

2 çocuğunu da Büyükşehir’in kurs merkezine gönderen anne Songül Cengiz, kızının YKS’ye, oğlunun da LGS’ye hazırlandığını ve Büyükşehir sayesinde bu süreci kolay geçirdiklerini dile getirdi. Kurs merkezindeki öğretmenlerin oldukça ilgili olduğunu belirten Cengiz, “Öğretmenlerimiz bizi sürekli kontrol ediyor ve ev ziyaretleri yapıyorlar. Birebir çocuklarımız ve ailelerle alakalılar. Bu yıl da sınava her zaman olduğu gibi ücretsiz girecekler. Aynı zamanda ücretsiz kitap dağıtımı da yapılıyor. Biz bu süreçte gerçekten maddi sıkıntılar çekiyorduk sizin sayenizde bu süreci daha kolay atlatacağız. Eğitime yaptığı katkılardan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aydıncık Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs merkezinden faydalanan ve üniversiteyi kazanan öğrencilerden görme engelli Arife Ece, “Kurs merkezindeki öğretmenlerim her konuda bana yardımcı oldular ve kolaylık sağladılar. Deneme sınavlarıma gününde girdim. Öğretmenlerim sınavlarımda bana hem okudular, hem anlattılar. Bu yüzden sınavlarım iyi geçti ve Atatürk Üniversitesi’ni kazandım. Bütün öğretmenlerim bana hala da yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu yüzden bütün öğretmenlerime ve Vahap Seçer Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik, rehberlik sunumu ve ardından da toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.