MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ’NDEN “EVİTA” PRÖMİYERİ

Arjantin tarihinin en tartışmalı figürlerinden, eski Devlet Başkanı Juan Peron’ un eşi Eva Peron’un hayat hikayesini, gençlik yıllarını, hareketli ve güçlü karakterini konu alan “Evita” Müzikali ilk gösterimini 28 Mart’ta gerçekleştirecek

Sanat Yayın: 26 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 26.03.2024 06:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
48 okunma
Takip EtGoogle News

MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ’NDEN “EVİTA” PRÖMİYERİ

Andrew Lloyd Webber tarafından, Tim Rice'ın metinleri üzerine bestelenmiş, şimdiye kadar yazılmış en ünlü şarkı sözlerine ve en muhteşem sahne müziklerine sahip olan “Evita” müzikali Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde 28 Mart 2024 Perşembe günü saat 20:30’da Opera Sahnesi’nde prömiyer yapacak.

Arjantin tarihinin en tartışmalı figürlerinden, eski Devlet Başkanı Juan Peron’ un eşi Eva Peron’un hayat hikayesini, gençlik yıllarını, hareketli ve güçlü karakterini konu alan “Evita” Müzikali ilk gösterimini 28 Mart’ta gerçekleştirecek ve ardından 30 Mart 2024 Cumartesi günü saat 20:30’da Gala ile sanat severler ile buluşacak.

Muazzam bir zenginlik, güç mücadelesi ve sonunda azizelik rütbesine yükselişine kadar tüm yönleri ile sahneye taşınan “Evita” Mersin DOB Orkestrası, koro ve bale sanatçıları ile birlikte hayat bulacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Caner Akın’ın Rejisörlüğü ile sahneye konan eserin Orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov üstleniyor. Koro Şefi: Anıl Aydın, Dekor: Özlem Topuz, Kostüm: Olcay Engin Kaymaz, Koreograf: Emre Karaca, Işık: Tarı Deniz imzası taşıyor. Eserin sahneleneceği diğer tarihler ise;

30 Mart 2024 Cumartesi 20:30

18 Nisan 2024 Perşembe 20:00

20 Nisan 2024 Cumartesi 15:00 olarak açıklandı.

Evita Müzikalini canlandıracak sanatçı kadrosu ise şöyle; Eva Peron: Nihan Çetin Aydın ve Tülay Hatip Uyar, Che Guevara: Cemal Eftal Böllü ve Onur Turan , Juan Peron: Suat Arıkan ve Kazım Erdem Özdemir, Magaldi: Orhan Güllüler ve Mustafa Özer, Metres Ayşe Pınar Balay ve Pınar Duygu Çınar tarafından hayat bulacak.

Eserin biletleri “biletinial.com” adresinden ve “Opera Gişelerinden” temin edilebilecek.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.