CHP'Lİ DEMİRAĞ: BASIN ÖZGÜR OLMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27 ve 29. Dönem PM üyesi ve inşaat mühendisi Cavidan Demirağ, basına uygulanan sansür ve gazetecilerin tutuklanma konusuna ilişkin değerlendirmede bulundu

Gündem Yayın: 07 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 07.10.2023 01:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
128 okunma
Takip EtGoogle News

CHP'Lİ DEMİRAĞ: BASIN ÖZGÜR OLMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27 ve 29. Dönem PM üyesi ve inşaat mühendisi Cavidan Demirağ, basına uygulanan sansür ve gazetecilerin tutuklanma konusuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Demirağ:" Bir ülkede basın ne kadar özgür ise demokrasi de o kadar güçlüdür" dedi.

Gerçekleştirdiği özverili çalışmalarıyla ve insan haklarına gösterdiği hassasiyetle adından sıkça söz ettiren Demirağ, son dönemde artan basına sansür ve muhalif gazetecilerin tutuklanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. İktidarın her zaman tek seslilikten yana olduğunu belirten Demirağ şunları söyledi:" Önce Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sonra Aykırı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı, hemen akabinde de gazeteci Ayşenur Arslan. Bu gazetecilerin hepsi halkı aydınlatma görevini icra ederken iktidarın baskısına maruz kaldı. Hepsi sadece iktidarı eleştirdikleri için gözaltına alındı ya da tutuklandı. Bu aslında 21 yıllık iktidarlığın bir özetidir. Kendilerinden olmayan hiç kimseyi benimsemiyorlar. Tek bir eleştiriye dahi gelmiyorlar. Gazeteciler salla başı, al maaşı yapanlar olmamalıdır. Halkın bir şeyleri öğrenmesini ve uyanmasını sağlamalıdır. Ne yaparsanız yapın susturamayacaksınız. Basının 4. güç olduğunu kabul edeceksiniz. Gazetecilere özgürlük tanımanızı, “Demokrasi nedir”i öğrenmenizi bekliyor olacağız ve bu duruma gelmenize kadar yakın takipçiniz olacağız dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.