BORSA MECLİS BAŞKANI MURAT KAYA, “TARSUS GELECEK VAAT EDEN BİR KENT”

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, köklü bir geçmişe sahip olan Tarsus’un gelişmesi ve kalkınması için güç birliğine ihtiyacı olduğunu belirterek, herkesi Tarsus ortak paydada buluşmaya davet etti

Gündem Yayın: 09 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.02.2024 00:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
81 okunma
Takip EtGoogle News

BORSA MECLİS BAŞKANI MURAT KAYA, “TARSUS GELECEK VAAT EDEN BİR KENT”

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, köklü bir geçmişe sahip olan Tarsus’un gelişmesi ve kalkınması için güç birliğine ihtiyacı olduğunu belirterek, herkesi Tarsus ortak paydada buluşmaya davet etti.

Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, Meclis gündemlerinin ardından meclis üyeleri ile yaptığı sohbet sırasında “Tarsus’u konuşmaya başladığımız zaman saatlerce konuşabiliriz. Tarsus, köklü bir geçmişi olan, dünyanın en eski kentlerinde biri. Tarihi yönünden, ticari yönünden çok önemli bir kent. Bir kent için güç birliği çok önemli. Bizler güç birliği yapmadığımız sürece bu kenti daha da ileriye taşımamız mümkün değildir” dedi.

Hiçbir ayrım gözetmeksizin ortak paydanın Tarsus olması koşuluyla güç birliği yapılması gerektiğine vurgu yapan Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, “Öncelikle bizler bu kenti nasıl daha da ileriye götürebiliriz mantığı ile hareket etmemiz gerekir. Hiçbir kurumsal beklenti olmadan Tarsus’un gelişmesi, kalkınması, hak ettiği yeri bulması için mutlaka iş birliğine ihtiyaç var” ifadesini kullandı.

İş birliğinin nasıl olması gerektiği yönünde de düşüncelerini paylaşan Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya  “Bu iş birliği kurumlar arasında olacak, sivil toplum örgütleri arasında olacak, başta siyasiler ve yerel yönetimler arasında olacak, olmazsa olmaz özellikle yerel yönetimler. Bundan sonraki süreçte Tarsus bölgenin parlayan bir yıldızı bunu hiçbir zaman unutmayalım” şeklinde konuştu.

 “Tarsus gelecek vaat eden bir kent” diyen Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya “Tarsus başta Üniversitesi, Organize Sanayi Bölgeleri, Çukurova Uluslararası Havalimanı ile değişen ürün desenleriyle, katma değeri yüksek ürün desenleriyle, tarımsal ihracatı ile Türkiye’yi besleyen bir kent olarak çok önemli ve geleceği parlak bir kent. Bizler şayet bu birlikteliği sağlayamadığımız takdirde Tarsus istediğimiz yere gelemez. Bunun için mutlaka özverili bir şekilde Tarsus noktasında bir araya gelerek İL olma konusundaki çabaların artması hak ettiği yere ve konuma ulaşması gerekiyor Tarsus’un. Bunun içinde herkesin özverili bir şekilde hiçbir beklentiye girmeden Ortak Payda Tarsus için çalışması gerekiyor. Çünkü Tarsus yakın bir gelecekte bölgenin parlayan yıldızı olacak. Bizler bu parlayacak olan yıldızı daha da güçlendirip daha da parlatacak hale getirmemiz gerekiyor. Özellikle yerel seçimlerden sonra hiçbir siyasi parti belirtmeden gelecek olan yerel yönetimin Tarsus’ta ciddi bir anlamda ortaya vizyon koyması gerekiyor. Bu vizyonu ortaya koyması için de kurumlarla el birliği ve güç birliğiyle çalışmaları gerekiyor. Şayet bizler bu vizyonu ortaya koyamazsak Tarsus hak ettiği yere gelemez” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.