ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ’Nİ HİÇBİR BAKANLIKTAN BİR KURUŞ İSTEMEDEN YAPACAĞIM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bu Altın Portakal'ı Cumhuriyet’in 100. yılında, 60. kez şartlar ne olursa olsun, hiçbir bakanlıktan bir kuruş istemeden, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek olarak yapacağım

Gündem Yayın: 01 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 01.10.2023 09:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
128 okunma
Takip EtGoogle News

MUHİTTİN BÖCEK: ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ’Nİ ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN, HİÇBİR BAKANLIKTAN BİR KURUŞ İSTEMEDEN YAPACAĞIM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bu Altın Portakal'ı Cumhuriyet’in 100. yılında, 60. kez şartlar ne olursa olsun, hiçbir bakanlıktan bir kuruş istemeden, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek olarak yapacağım ve tüm sanatçılarımızın, sinema emekçilerimin de desteğiyle yapacağım. Türkiye bunu görecek. Ben belgeseli de izlemedim, seçici kurulu da etkilemedim. Şunu seçin, bunu seçmeyin demedim” dedi.

Muhittin Böcek, Kübra Par’ın yayınına bağlanarak 2023 bitmeden yeni bir sanat ekibiyle 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni yeniden yapacağını açıkladı. Böcek, şunları söyledi:

“Seçim öncesi Altın Portakal Film Festivali'ni özüne döndüreceğim demiştim göreve geldiğim an itibariyle festivali özüne döndürdüm. Bin kişiyle yapılırdı bu protokol. Ben 10 bin kişiyle yapmak istedim. Biliyorsunuz; dün Gençlik ve Spor Bakanlığı kapalı spor salonunu iptal etti. Ahmet Boyacıoğlu çok kıymetli, sol fraksiyonda yer almış bir doktordur. 4 yıldır hiçbir problem yaşamadık. 5. yılda bu iş oldu. Hükümet devreye girdi, bakanlar açıklama yaptı.

“Film yapan sanatçılara hep saygı duydum”

Ben eski bir sinemacıyım. Çocukluğumdan beri bu işin içindeyim. 60.'sını yapacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılı çok kıymetli ve önemli. Kimin FETÖ'cü olduğunu, kimin neler yaptığını Türkiye iyi bilir. Böyle gelip de ucuz siyaset yapmak, AKP il başkanı filan... Ben onların çocukluğundan beri ne yaptığını iyi bilirim. Ben hayatım boyunca film yapan sanatçılara hep saygı duydum.

“Ucuz siyaset yapanların yanına bırakmayacağım”

Bugün polis kardeşimiz saat 16.00'da Atatürk Kültür Merkezi’ne geldi ve filmin kopyasını istedi. Troller yazıyor, siyaset yapıyor. Ucuz siyaset yapanların yanına bırakmayacağım.

“Şartlar ne olursa olsun festivali yapacağız”

Bu Altın Portakal'ı 100. yılında, 60. kez şartlar ne olursa olsun, hiçbir bakanlıktan bir kuruş istemeden, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek olarak yapacağım ve tüm sanatçılarımızın, sinema emekçilerimin de desteğiyle yapacağım. Türkiye bunu görecek. Ben belgeseli de izlemedim, seçici kurulu da etkilemedim. Şunu seçin, bunu seçmeyin demedim."

Oktay Başaran'ı görevden alacak mısınız sorusuna ise Böcek, “Ben görevden almam, başka partiye geçecek” dedi. Kaynak: T24

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.