MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN EYLÜL AYI 1. BİRLEŞİMİ YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi

Gündem Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 09:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
148 okunma
Takip EtGoogle News

“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN”

BÜYÜKŞEHİR, ŞİDDETLİ YAĞIŞLARA KARŞI 7/24 TEYAKKUZDA

ERDEMLİ HALİ YAKINDA AÇILACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Şiddetli yağışlar sonucu oluşabilecek olumsuzluklara karşı Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin düzenli olarak çalışma yürüttüklerini kaydeden Seçer, “Göreve geldiğimiz günden bu yana bir olumsuzluk da yaşamadık. Gerekli tedbirleri alıyoruz ve 12 ay boyunca bu temizlikleri yapıyoruz. Yağmur, fırtına, şiddetli yağışlarda yetkili birimlerimiz de hızla çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

13 yıldır sürüncemede olan ve Başkan Seçer’in göreve gelmesiyle birlikte yapımı hızla tamamlanan Erdemli Hali ile ilgili kiralama konusuna da değinen Seçer, “Hem halkın malını, hem kamunun hakkını koruyacağız, hem de esnafı da mağdur etmeyecek makul bir fiyat tespit edip bu konuyu da hallettikten sonra çok kısa bir süre içerisinde hep beraber gidip açılışını yaparak esnafımızın oraya taşınmasını sağlayacağız. Erdemlimize, Mersinimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen 16 ve birimlerden gelen 32 madde olmak üzere toplam 48 madde görüşüldü.

“Birey eğitimli ise dünyayı değiştirebiliyor”

Toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, bu hafta başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılı dolayısıyla tüm öğrencilere başarılar diledi. Eğitimin toplumun temel taşı olduğuna dikkat çeken Seçer, “Birey eğitimli ise ülkesini, toplumu hatta dünyayı değiştirebiliyor. Başta bakanlık ve biz belediyeler olmak üzere bütün kurumlar, eğitime en iyi imkânları sunarak, çağdaş dünyada diğer ülkelerle rekabet etmenin yolunun da eğitimli toplumdan geçtiği bilinciyle, çocuklarımızın en iyi eğitim almalarına katkı vermek zorunluluğumuz var” dedi.

“Her şey çocuklarımız için”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'de eğitimin her türlü noktasına temas etmeye ve katkı sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Seçer, geçtiğimiz hafta ilköğretime başlayan 18 bin çocuğa ‘İlk Çantam’ projesi kapsamında içerisinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çantaları hediye ettiklerini hatırlattı. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi kurs merkezlerinin Mersin’in 17 noktasına yayıldığını belirten Seçer, “Toplam 7 bin öğrenciye hem LGS hem üniversite için ciddi destekler veriyoruz. Gelir düzeyi görece olarak daha az olan ailelere bu katkının çok önemli olduğunu düşündüğümüz için böyle bir uygulamayı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi. Çocukların gelişimi için göz ardı edilmeyecek bir konu olan gıdaya ulaşım için de önemli projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Seçer, “Okul sütünden çocuklara okulda atıştırmalık çerez dağıtımına kadar, okuma salonlarına kadar birçok konuda görevimizi eksiksiz yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Her şey çocuklarımız, eğitimli bir toplum ve ülkemizin daha iyi noktalara gelmesi için” diye konuştu.

“Milyarlarca lira harcayıp bütün birimleri aynı yerde toplamak koşullarımıza uygun değil”

Bir meclis üyesinin belediye birimlerinin tek bir binada toplanması gerektiğini söylemesi üzerine ise Başkan Seçer, bunun için milyarlarca para harcanması gerektiğine ve bunun da fuzuli bir harcama olacağına işaret etti. Seçer, “Milyarlarca lira harcayıp bütün birimleri aynı yerde toplamanın bizim koşullarımıza uygun olmadığını düşünüyorum. Bizim belediye hizmet binası olarak kullandığımız ve kiraladığımız yerlerin yüzde 75'i aktif. Depremin ardından Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İş

Hanı’nı da boşalttık. Şu anda birimlerimizin bazıları metropol binasında çalışıyor. Çok çok makul kiralama bedelleri var” dedi.

Büyükşehir, şiddetli yağışlara karşı 7/24 teyakkuzda

Şiddetli yağışlar sonucu oluşabilecek olumsuzluklara karşı Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin düzenli olarak çalışma yürüttüklerini kaydeden Seçer, “Göreve geldiğimiz günden bu yana bir olumsuzluk da yaşamadık. Gerekli tedbirleri alıyoruz ve 12 ay boyunca bu temizlikleri yapıyoruz. Üst düzey bakım onarımı kapsayan görüntüleme, sayısallaştırma, temizleme gibi bütün işleri yapıyoruz. Görüntüleme sistemiyle kanalizasyon, yağmur suyu sistemlerinin MR'ını çekiyoruz ve nerede ne var görüyoruz. Yağmur, fırtına, şiddetli yağışlarda yetkili birimlerimiz de hızla çalışıyor” dedi.

Erdemli Hali yakında açılacak

Başkan Seçer, Erdemli Hali'nde esnafın dükkanlara yerleşmesi için yapılacak kura çekiminin Noter huzurunda yapılması talebi ve eski haldeki dükkan sahiplerinin yeni yapılan hale geçince metrekare büyüklüğü dolayısıyla doğacak fiyat farkının cüzi tutulmasıyla ilgili de konuştu. Erdemli Hali’nin uzun süredir sürüncemede kaldığını ancak yönetime gelir gelmez konuya el attıklarını ifade eden Seçer, “Bu yılın başında inşaat bitmişti. Çok da güzel bir yapı oldu. Komisyoncu arkadaşlar, üreticiler güle güle kullansın ancak 9 ay boşa geçmedi. 6 Şubat depreminden sonra orası kutsal bir vazife yaptı; oradaki depremzedeleri ağırladı. Bu muazzam bir lütuftu aslında. Her türlü alt yapısı, müştemilatı olan bir tesise depremzedeleri yerleştirdik. Hala 120 kişi orada kalıyor” dedi.

Başkan Seçer, Erdemli Hali’nde bulunan dükkanların bir kısmını satmak istediklerini ancak Meclis’ten karar alamadıklarını ifade ederek, “Komisyoncu esnafının bir kısmının bu konuya sıcak bakacağını biliyordum ama imkanı olmayan ya da ‘Ben satın almıyorum’ diyen için de ikinci bir alternatif vardı; kiralama yöntemi. Ayırdığımız kısımlar da kiralanacaktı, olmadı. Mersin’in en büyük gelir kaynaklarından biri olan sebze-meyvenin pazarlandığı bu mekanları daha temiz, çağa uygun, hijyenik, kullanışlı hale getirmemiz lazım” diye konuştu.

“Kamuyu da esnafı da mağdur etmeyecek makul fiyatlar tespit edilecek”

Erdemli Hali ile ilgili kiralama konusuna da değinen Seçer, “Şu anda oradan kiralama devam ediyor. eski mekanları 28 metrekare. Yeni mekanlar daha büyük ve ilave bir ücret istememiz gerekecek. Her iki tarafın da hakkını koruyacağız. Hem halkın malını, hem kamunun hakkını koruyacağız, hem de esnafı da mağdur etmeyecek makul bir fiyat tespit edip bu konuyu da hallettikten sonra çok kısa bir süre içerisinde hep beraber gidip açılışını yaparak esnafımızın oraya taşınmasını sağlayacağız. Erdemlimize, Mersinimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Anamur ve Bozyazı’da yapılacak hallerle ilgili bilgi de paylaşan Seçer, şunları söyledi: “Anamur Hali’nin hafriyatına başladık. Geçtiğimiz hafta çalışmalar başladı. Birkaç ay içerisinde de temelini atacağız, yapım ihalesi yapılıyor. Bölgeye uygun güzel bir proje oldu. Zaten komisyoncu esnafının katkılarıyla oldu. Onların talepleri doğrultusunda birimleri projelendirdik. Anamur Hali’ne de başlayıp kısa sürede bitireceğimizi düşünüyorum. Ardından Bozyazı ile ilgili bir çalışma var. Bu bölge tarım, sebze-meyve bölgesi. Mersin’de toptancı sebze halleri bize yakışır modernlikte olsun istiyoruz. Bunu da yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz.”

'Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi' için; Cumhurbaşkanlığı 2023 yılı yatırım programında yer alan dış borç miktarına istinaden 1 milyar 7 milyon 357 bin 510 TL tutarında kredi teminiyle ilgili madde de Meclis’te görüşüldü. Konu; ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclis Toplantısı komisyonlardan gelen raporların oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.