YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

Mersin Yenişehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı nedeniyle bir dizi etkinlik programı hazırladı

Gündem Yayın: 25 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 25.10.2023 19:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
130 okunma
Takip EtGoogle News

YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

Mersin Yenişehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı nedeniyle bir dizi etkinlik programı hazırladı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Atatürk’ün hayatını ve liderliğini konu alan eserlerden oluşan “1 Önder 1 Hayat” sergisi Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı ve sevilen sanatçı Mehtap Meral sahne alarak, şarkılarını Cumhuriyet için seslendirdi.

Yenişehir Belediyesi, Cumhuriyetin yüzüncü yılını sergiler, konserler, yarışmalar ve renkli etkinliklerle kutluyor. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatçı Mustafa Yüksel’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ve liderliğini konu alan eserlerinden oluşan “1 Önder 1 Hayat” sergisi açıldı ardından Mehtap Meral konseri düzenlendi.

BARABAR 27 Ekim’de Mersinlilerle buluşacak

Yenişehir Belediyesinin etkinlikleri bir hafta boyunca sürecek, kutlamalar kapsamında özgün tarzlarıyla ön plana çıkan BARABAR, 27 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde konser verecek. Yine Cuma günü saat 13.00’te Yenişehir Belediyesi Akademi’de “Yenişehirli ve Hataylı Kadınlar 100.Yıla Elele Seramik Sergisi” kapılarını açacak.

Yarışmalar, sanat gösterileri, konserler, tiyatro oyunları

28 Ekim Cumartesi günü ise Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi gün boyunca birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin en prestijli çocuk resim yarışmaları arasında gösterilen 21. Geleneksel Ahmet Yeşil Çocuk Resim Yarışması bu yıl da Yenişehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin yüzüncü yılı temasıyla yapılacak. Saat 11.00’de başlayacak yarışmada minik ressamlar Cumhuriyeti çizecek. Yenişehir Kişisel Gelişim Merkezi’nde sanat eğitimi alan kursiyerler kutlamalar kapsamında saat 12.00’de yeteneklerini sergileyecek. Saat 12.30’da da Mersin Oda Korosu “Cumhuriyet 100. Yıl Konseri” verecek. Saat 14.00’te ise Yenişehir Şehir Tiyatrosu, yeni oyunu “Kediler Ülkesi”ni çocuklar için sahneleyecek.

Cumhuriyet Bayramı korteji düzenlenecek

Yenişehir Belediyesi 29 Ekim Pazar günü saat 15.00’te Menteş Mahallesi’nde bulunan Yenişehir Belediyesi Kültür Kompleksi’nde Atatürk’ün kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun adını vereceği kütüphanenin açılışını yapacak. Saat 19.00’da ise Yenişehir Belediyesi, ulusal bayramlarda geleneksel hale getirdiği araçlı kortej geçişiyle bayramın coşkusu kente yayacak. Saat 19.00’da Yenişehir Belediyesi ana hizmet binası önünden başlayacak kortej Forum AVM güneyinde bulunan Yenişehir Etkinlik Alanı’nda sona erecek.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılını hep birlikte kutlamak üzere Mersinlileri düzenleyecekleri etkinliklere katılmaya davet etti.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.