ALTIN PORTAKAL'DA YENİ KRİZ

ALTIN Portakal Film Festivali programının Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Doç. Dr. Önder Bilgin'in kurumlar arası görevlendirmesi, Akdeniz Üniversitesi tarafından iptal edildi

Gündem Yayın: 02 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 02.10.2023 18:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
192 okunma
Takip EtGoogle News

                                         ALTIN PORTAKAL'DA YENİ KRİZ

ALTIN Portakal Film Festivali programının Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Doç. Dr. Önder Bilgin'in kurumlar arası görevlendirmesi, Akdeniz Üniversitesi tarafından iptal edildi.

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenmesi planlanan Altın Portakal Film Festivali'nde 'Kanun Hükmü' isimli belgesel nedeniyle yaşanan krizin dalgaları devam ediyor. Belgesel Yarışma kategorisinde yer alan belgeselin seçkiden çıkarılmasıyla başlayan kriz, festivalin jürisinin görevlerini bırakmasına neden olmuştu.

Belgeselin tekrar seçkiye alınması sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, belgeselde FETÖ terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla festivale desteğini çekti ve süreç festivalin iptaliyle sonuçlandı.

21 ARALIK 2020'DE GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

 Yaşanan istifalar, destek çekmeler ve iptallerin ardından bir gelişme daha yaşandı. Festival düzenleme heyetinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Doç. Dr. Önder Bilgin'in kurumlar arası görevlendirmesi, Akdeniz Üniversitesi tarafından iptal edildi. Doç. Dr. Önder Bilgin, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin talebi doğrultusunda 21 Aralık 2020 tarihli Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görevlendirilmişti.

 2 yıllık görevlendirme süresinin sona ermesinin ardından yine Büyükşehir Belediyesi'nin talebiyle 7 Ocak 2023 tarihinde görevlendirme süresi 2 yıl süreyle uzatılmıştı. Kaynak: CNN TÜRK - ( DHA)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.