YENİ DÖNEMİN İLK BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN 2024 YILI NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİMİ YAPILDI

Gündem Yayın: 14 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.04.2024 11:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
49 okunma
Takip EtGoogle News

YENİ DÖNEMİN İLK BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN 2024 YILI NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİMİ YAPILDI

“HER 3 KİŞİDEN 2 YURTTAŞIMIN DESTEĞİYLE TEKRAR SEÇİLMEKTEN ONUR DUYUYORUM”

2024 yerel seçimleri ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem ilk Meclis Toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında konuşan Başkan Seçer, 31 Mart seçimleri sonrasında göreve gelen ilçe belediye başkanları, ilçe ve büyükşehir Meclis üyeleri ile muhtarları tebrik ederek, Mersin’e hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Mersin’in önemli ve değerli bir kent olduğunu belirten Seçer, “Böyle bir kente yurttaşlarımızın takdiriyle, her 3 kişiden 2 yurttaşımın desteğiyle Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmekten büyük onur duyuyorum” dedi.

Gelecek 5 yılda Mersin’e çok daha güzel hizmetler yapacaklarını söyleyen Seçer, temel gayelerinin kentte huzuru ve kardeşliği daim kılmak, kentin yapısal sorunlarını çözmek, kentin her sosyal kesimiyle hemhal olup onların sorunlarına çözüm üretmek ve insanların daha iyi yaşam koşulları altında yaşamasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Mersin halkına hizmet ederken ‘herkesin belediyesi’ olma anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Seçer, “Mersin halkı bunun farkında olacak ki bizleri yüzde 60 gibi çok yüksek bir oy oranıyla tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı seçti” ifadelerini kullandı.

Kendisine oy vermeyen yurttaşların hiçbir endişe içerisinde olmaması gerektiğine işaret eden Seçer, “Bize oy vermeyen her 10 yurttaşımızdan 4’ünün talepleri, hassasiyetleri, ihtiyaçları ve şikayetleri bizim dikkatimizdedir, başımızın tacıdır” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 2024 Türkiye Yerel Seçimleri’nin ardından yeni dönemin ilk Meclis Toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. 2024 Yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Meclis toplantısında toplam 6 madde görüşüldü.

“Her 3 kişiden 2 yurttaşımın desteğiyle tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmekten onur duyuyorum”

Meclis toplantısında konuşan Başkan Seçer, 31 Mart 2024 seçimleri sonrasında göreve gelen ilçe belediye başkanları, ilçe ve büyükşehir Meclis üyeleri ile muhtarları tebrik ederek, Mersin’e hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Mersin’in önemli ve değerli bir kent olduğunu belirten Seçer, Mersin’in Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanların yaşadığı ve kültürel çeşitliliğe sahip bir kent olduğuna dikkat çekerek, “Bu çeşitlilik; kentin enerjisine ve sinerjisine önemli katkı yapıyor. Onun için Mersin bereketli ve gülen bir kent, Mersin huzur ve kardeşlik kenti. Böyle bir kente yurttaşlarımızın takdiriyle, hem de her 3 kişiden 2 yurttaşımın desteğiyle Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmekten büyük onur duyuyorum. Sorumluluğumuzun farkındayız. Mutlaka geçtiğimiz 5 yıl da bu sorumluluğun farkındaydık. Ama son seçimlerle beraber bu kentte yaşayan yurttaşlarımızın kahir ekseriyetinin bize teveccüh göstermesi sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır” dedi.

“Gelecek 5 yılda Mersin’e çok daha güzel hizmetler yapacağız”

Gelecek 5 yılda Mersin’e çok daha güzel hizmetler yapacaklarını söyleyen Seçer, temel gayelerinin kentte huzuru ve kardeşliği daim kılmak, kentin yapısal sorunlarını çözmek, kentin her sosyal kesimiyle hemhal olup onların sorunlarına çözüm üretmek ve insanların daha iyi yaşam koşulları altında yaşamasını sağlamak olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz gün sona eren Ramazan Bayramı boyunca tüm kamu kurumlarının olduğu gibi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de görevinin başında olduğunu belirten Seçer, “Bu nedenle de bayram süresinde herkes tatildeyken görevinin başında olan tüm çalışan, emek eden kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Geçtiğimiz dönemden bu döneme 9 Meclis üyesinin görevine devam ettiğini ve 70 Meclis üyesinin de göreve yeni geldiğini söyleyen Seçer, “Çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Her zaman yan yana olacağız, birbirimize katkı sunacağız. Onlar da 5 yıl süre boyunca Mersinimize çok değerli hizmetler yapacaklar. Bundan en ufak bir endişem yok” dedi.

“Herkesin belediyesi olma anlayışıyla hareket ettik”

Geçtiğimiz 5 yılda Türkiye’de ve dünyada birçok önemli gelişmeler yaşandığını hatırlatan Seçer, pandemiden orman yangınına, ekonomik krizden depreme kadar birçok olayda Büyükşehir olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yapmanın gayreti içerisinde olduklarını söyleyerek, “Yaşanan siyasal süreçler, seçim atmosferinin yarattığı siyasal gerginlikler, Türkiye’de ve dünyada yaşanan ekonomik krizler, bütün bu olumsuzluklar içerisinde bir önceki Meclis grubu mücadele ederek görevini yaptı. Mersin halkı bütün bu olumsuzluklar içerisinde yaptığımız, Mersin’in yapısal sorunlarının çözümünden sosyal politikalara, altyapı çalışmalarından üst yapı çalışmalarına kadar, her şeyden önemlisi görevimizi yaparken, hizmetleri götürürken ‘herkesin belediyesi’ olma şiarıyla hareket ettiğimizin farkında olacak ki bizleri yüzde 60 gibi çok yüksek bir oy oranıyla tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı seçti” ifadelerini kullandı.

“Bize oy vermeyen yurttaşlarımızın talepleri, ihtiyaçları ve şikâyetleri başımızın tacıdır”

Sorumluluklarının farkında olduklarının altını çizen Seçer, hizmetleriyle gece-gündüz, yağmur-çamur demeden koşturan Büyükşehir’in 11 bin personeline de teşekkürlerini iletti. Seçer, “Bizlere destek olan, hangi siyasi gelenekten gelmiş, bir önceki seçimde hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun bu seçimde tercihini şahsımdan yana kullanan tüm yurttaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Kendisine oy vermeyen yurttaşların hiçbir endişe içerisinde olmaması gerektiğine işaret eden Seçer, “Bize oy vermeyen her 10 yurttaşımızdan 4’ünün talepleri, hassasiyetleri, ihtiyaçları ve şikayetleri bizim dikkatimizdedir, başımızın tacıdır. Herkesi memnun etmek için de önümüzdeki 5 yıl yine çalışma arkadaşlarımla beraber Mersin’e hizmet etmekten onur duyacağız” diye konuştu.

Başkan Vekilleri, Meclis Kâtipleri ve Belediye Encümenleri ile komisyon üyeleri seçildi

Meclis toplantısında, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2 yıl boyunca görev yapmak üzere, Meclis 1. Başkan Vekili ve Meclis 2. Başkan Vekili seçimi yapıldı ve oylama gizli oy ile gerçekleşti. Seçimin ardından 49’ar oy alarak Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan, Meclis 2. Başkan Vekili de Hasan Özalp Önal oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2 yıl boyunca görev yapmak üzere, Meclis Katipliği’ne 2 asil, 2 yedek üyenin seçimi yine gizli oylama ile yapıldı.52’şer oy alarak Salih Seçkin Yıldırım ile Hande Kerimgiller asil, 49’ar oy alan Şerife Yörükçü ile Deniz Gürocak ise yedek Meclis Katipleri oldu.

Meclis toplantısında ayrıca Belediye Encümeni’ne gizli oy ile 5 üye seçildi. Bunlar; Melike Dursun, Orhan Dal, Veyis Avcı, Özgür Emire, Ayşe Aydoğan oldu. Meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Ulaşım, Tarım ve Hayvancılık, Engelliler, Amatör Spora Destek, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği, Kamu ve Özel Sektör Yatırımları, Yurt Dışı İlişkiler, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonları için işari oylama ile 7’şer üye seçildi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.