BAŞKAN SEÇER, MERSİN GİAD ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

SEÇER: “BEN 72 MİLLETİN BELEDİYE BAŞKANIYIM, HANGİ KÖŞEDE HANGİ HİZMETE İHTİYAÇ VARSA YAPTIM, SORUNLARI FERASETLE, DİRENÇLE, AKILLA AŞTIK”

Gündem Yayın: 17 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.01.2024 00:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
56 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, MERSİN GİAD ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

SEÇER: “BEN 72 MİLLETİN BELEDİYE BAŞKANIYIM, HANGİ KÖŞEDE HANGİ HİZMETE İHTİYAÇ VARSA YAPTIM, SORUNLARI FERASETLE, DİRENÇLE, AKILLA AŞTIK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Girişimci İş İnsanları Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Mersin’de Belediye Başkanı olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Seçer, “Bir kamu görevi yapıyorsunuz. Bizde her şey bir tüccarın düşündüğü gibi değildir. Bizde maliyet hesabı olmaz. Kar değil, cebin yararı değil, bizde kamu yararı vardır. Onun da dengesini kurarsınız” dedi.

Seçer, 5 yıllık süreç içerisinde pandemi ve deprem gibi önemli dönemler atlattıklarını, ancak hizmetleri de aksatmadıklarını söyleyerek, “Krizleri ben de yaşadım. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Bir çok sorunla karşı karşıya kaldık. Onları da ferasetle, dirençle, akılla aştık” diye konuştu.

Büyükşehir’in kapısını herkese açtıklarını belirten Seçer, “Burası küçük Türkiye. Ben 72 milletin belediye başkanıyım. Biz belediyemizi herkese açtık” ifadelerine yer verdi. Mersin’i çiçek gibi korumak zorunda olduğunun altını çizen Seçer, “Ben bu kente huzuru vaat ettim, kardeşliği vaat ettim, herkesi kucaklamayı, oy vereni de vermeyeni de” dedi.

Mersin’in her köşesine hiçbir ayrım yapmadan hizmet götürdüklerinin, halkın da yapılan hizmetlerin farkında olduğunun altını çizen Seçer, “Halk; ‘AK Partili Fatma Bacımın da CHP’li Ayşe Bacımın da evine gitti. Bize bunu gösterdi’ diyebiliyor” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Girişimci İş İnsanları Derneği (Mersin GİAD) üyeleri ile bir araya geldi. Düzenlenen yemeğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol ve Mersin GİAD üyeleri katılım sağladı.

“Bizde maliyet hesabı olmaz. Bizde kamu yararı vardır”

Programda konuşan Başkan Seçer, yapmış olduğu belediye başkanlığından hoşnut olduğunu, aldığı sonuçtan da duyduğu mutluluğu ifade etti. Sokağa rahat çıkan bir belediye başkanı olduğunun altını çizen Seçer, belediye başkanlığı yaparken aldığı kararlardaki gündeminin kimin memnun olup olmayacağı yönünde değil, o kararın adaletli olup olmadığıyla ilgili olduğunu dile getirerek, adalet kavramını önemsediğini vurguladı. Seçer, “Belediyecilikte bir kamu görevi yapıyorsunuz. Bizde her şey bir tüccarın düşündüğü gibi değildir. Bizde maliyet hesabı olmaz. Kar değil, cebin yararı değil, bizde kamu yararı vardır. Onun da dengesini kurarsınız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak finansmanı iyi yöneterek, son derece güçlü bir disiplin sağladıklarını belirten Seçer, gelir bütçesi gerçekleşme oranlarının yüzde 104,53 gider bütçesi gerçekleşme oranlarının da yüzde 90.22 olduğunu ifade ederek, her yılki gerçekleşme oranlarının yaklaşık olarak bu düzeylerde olduğuna vurgu yaptı.. Bütçe yapmak konusunda detaylı bilgiler veren Seçer, yatırım programlarını da her yıl Büyükşehir Meclisi’ne sunduklarını anlattı. Bu sunumda da nerede neler yapacaklarını anlattıklarından söz eden Seçer, “Biz yatırım programlarını yaparken de akşamdan sabaha oturup yazmıyoruz. ‘Hangi bölgede memnuniyet, hangi bölgede şikâyet var, hangi bölgede ne talep ediliyor?’ diye araştırıyoruz. Kimi yolu, yıllardır süren bir kanalizasyon sorunu ya da içme suyu sorunu varsa onları inceliyoruz. Ya da ‘sosyal politikalarda çok daha etkin olmamız lazım’ gibi faktörleri alıyoruz. Diyoruz ki; ‘Biz şu yolu, şu projeyi, kültürde şunu, sanatta bunu yapacağız.’ Bunların maliyetini de karşısına yazıyoruz. Bir denk bütçe oluşturuyoruz ve harfiyen de buna uyuyoruz” diye konuştu.

Yönetime geldikleri dönemde Büyükşehir’in geliri kadar borcu olduğunu söyleyen Seçer, belediyeyi 5 yıldır ciddi bir mali disiplinle yönettiklerini kaydetti. Seçer, “Şu anda bizim bütçemiz 20 milyar lira, borç 2.5 milyar lira. Şimdi bizim bütçemizin yaklaşık olarak yüzde 12’si, 13’ü borç. MESKİ’de de aynı tablo var” ifadelerine yer verdi.

“Sorunları ferasetle, dirençle, akılla aştık”

Seçer, yönetim süreleri boyunca pandemi ve deprem gibi önemli süreçler atlattıklarını, ancak hizmetleri de aksatmadıklarını sözlerine ekleyerek, “Hep birlikte deprem bölgesine gittik. Oradaki vatandaş bizim vatandaşımız. Onların yarasına bir nebze merhem olmak için yaptık. Krizleri ben de yaşadım. Evdeki hesap çarşıya uymadı. İhaleye çıktık, giren olmadı, iş verdik müteahhit yarım bıraktı. Yeni yasalar çıktı, yatırımlar engellendi. Fiyat farkları ile ilgili bir süre beklendi. Bir çok sorunla karşı karşıya kaldık. Onları da ferasetle, dirençle, akılla aştık” dedi.

“Hangi köşede hangi hizmete ihtiyaç varsa yaptım”

Büyükşehir’in kapısını herkese açtıklarını belirten Seçer, “Burası küçük Türkiye. Ben 72 milletin belediye başkanıyım. Kurumuma; şoför, temizlikçi, mühendis olarak girmek isteyen kişilere rengine göre ‘seni işe alamam’ dediğim noktada benim insanlığımdan şüphe edin. Bizim böyle bir anlayışımız yok. Biz belediyemizi herkese açtık” ifadelerine yer verdi. Mersin’i çiçek gibi korumak zorunda olduklarının altını çizen Seçer, “Ben bu kente huzuru, kardeşliği, oy vereni de vermeyeni de kucaklamayı vadettim” dedi.

Mersin’in her köşesine hiçbir ayrım yapmadan hizmet götürdüklerinin altını çizen Seçer, halkın da yapılan hizmetlerin farkında olduğunu belirterek, “Halk; ‘Bu adam grup yolumuzu yaptı. Su sorunumuz varsa çözüldü. Hayvansal ya da tarımsal destek alıyoruz. Bir ayrımcılık görmedik. Pandemide de, olağanüstü koşullarda yardımda bulundu. Sosyal yardım yapıyor. AK Partili Fatma Bacımın evine gitti. CHP’li Ayşe Bacımın evine de gitti. Bize bunu gösterdi’ diyebiliyor. Ben de ‘Buradan çok oy aldım, buradan az oy aldım’ demedim. Hangi köşede hangi hizmete ihtiyaç varsa yaptım” sözlerine yer verdi.

Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol ise, Büyükşehir’in yaptığı hizmetlerden dolayı Seçer’e teşekkürlerini ileterek, bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Programda Seçer Mersin GİAD üyelerinin yatırım, sosyal politikalar, metro, ulaşım, istihdam, deprem, kentsel dönüşüm, sanayi siteleri gibi konulardaki kente dair sorularını yanıtladı. Program toplu fotoğraf çekimin ardından sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.