BÜYÜKŞEHİR BİLİM VE TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNİN KAPISI HERKESE AÇIK

AİLELER, SANAL GERÇEKLİĞİN SINIRLARINI BÜYÜKŞEHİR’LE KEŞFETTİ

Teknoloji Yayın: 17 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 17.02.2024 07:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
140 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR BİLİM VE TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNİN KAPISI HERKESE AÇIK

AİLELER, SANAL GERÇEKLİĞİN SINIRLARINI BÜYÜKŞEHİR’LE KEŞFETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi, 11 Şubat ‘Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü’ kapsamında, Tarsus’ta hizmet veren Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden faydalanan anne ve kız çocuklarını ağırladı.

Robotik kodlama, 3D tasarımlar ve oyun geliştirme hizmetlerinin sunulduğu atölyede, anne ve çocuklar sanal gerçekliği ilk kez deneyimlemenin tadını çıkardı. Teknoloji atölyesinde yapılan ve sergilenen 3D tasarımları da tek tek inceleyen aileler, bilim ve teknoloji ile iç içe oldukları keyifli bir gün geçirdi.

Dezavantajlı bölge ve mahallelerde kadın ve çocuklar için atölyeler oluşturup, etkinlikler düzenleyerek, onların hem bilişsel hem de ruhsal gelişimlerini destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde, Tarsus’ta hizmet veren Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden faydalanan anne ve kız çocuklarını ağırladı.Robotik kodlama, 3D tasarımlar ve oyun geliştirme hizmetlerinin sunulduğu atölyede, 11 Şubat ‘Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü’ kapsamında anne ve çocuklar, teknoloji dünyasının sunmuş olduğu imkânları hem deneyimlemenin, hem de keşfetmenin tadını çıkardı.

Etkinlikte; anneler VR gözlüklerle ilk kez sanal gerçekliği deneyimlerken, çocuklar da robotik parkurda robotlarını yarıştırdı. Teknoloji atölyesinde yapılan ve sergilenen 3D tasarımları da tek tek inceleyen aileler, bilim ve teknoloji ile iç içe oldukları keyifli bir gün geçirdi.

Öztürk: “Anne ve çocuklarımızı, burada teknolojiyle buluşturduk”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aile ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde robotik kodlama, 3D tasarımlar ve oyun geliştirme hizmetleri sunduklarını ifade ederek, “Atölyemizin kapısı, buradan faydalanmak isteyen herkese açık. 11 Şubat ‘Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü’ nedeniyle, Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden faydalanan anne ve kız çocuklarını burada teknolojiyle buluşturduk” diye konuştu.

Aşkın: “Bugüne kadar 37 bin çocuğa hizmet ulaştırdık”

Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi Sorumlusu Emre Aşkın, teknoloji atölyelerinin 2021 yılında ilk olarak Tarsus’ta açıldığını, ardından Silifke ve Mezitli ilçelerinde hayata geçirildiğini aktardı. Erdemli İlçesinde de yakın zamanda yeni bir teknoloji atölyesini hayata geçireceklerini kaydeden Aşkın, hem mobil bilim otobüsü aracılığıyla, hem de atölyeler sayesinde bugüne kadar 37 bin çocuğa hizmet götürdüklerini belirtti.

Teknolojinin geçmişle gelecek arasında bir köprü olduğunu ve çocukları eğlendirerek teknoloji aktiviteleri ile buluşturduklarını söyleyen Aşkın, “Ulusal ve uluslararası birçok turnuvaya katılım sağlıyoruz. Bu konuda da ortaokul ve lise öğrencilerimiz oldukça başarılılar. Çeşitli yarışmalardan birçok ödül aldılar. Onların bu başarılarını görmek, biz öğretmenleri mutlu ediyor” dedi.

“Bilim, hepimizin ortak buluşma noktası”

Çocukların yanı sıra, atölyede kadınların da eğitin aldığını ve bazı kursiyerlerin aldığı eğitimle ticari faaliyete başladığını belirten Aşkın, “Anneleri yeni nesil teknoloji ile buluşturuyoruz. Onlara VR gözlüklerle sanal ortamda yeni deneyimler yaşatıyoruz. Ahşap modelleme ile annelerin evde ihtiyaç duyabilecekleri ürünleri geliştirmelerini sağlıyoruz. 3 boyutlu tasarım kullanarak, etrafımızdaki her türlü nesneyi bilgisayar ortamında modelleyip, günlük hayatta kullanımlarını teşvik ediyoruz. Böylelikle projelerimizde geri dönüşüm, çevre ve iklim krizine yönelik atıfta da bulunuyoruz. Öğrencilerimiz TÜBİTAK, Teknofest gibi büyük yarışmalara da proje hazırlıyor” ifadelerini kullandı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak, kadın ve çocuk üzerine geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını, kadınların bilim ve teknolojide fark yaratacağını ve bu algıyı Mersin’de oluşturmak için daha çok çalışacaklarını aktaran Aşkın, “Bilim, hepimizin ortak buluşma noktası. Her nereden, hangi mahalleden olursak olalım, bu merkez aynı dili konuşmamıza fırsat sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin teknoloji atölyelerinin fark yaratacağına inanıyoruz” dedi.

Anne ve çocuklar, teknoloji atölyesinde sanal gerçekliği keşfetmenin tadını çıkardı

Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden hem kendisi, hem de çocuğu faydalanan Fatma Kaya, “Çocuklarımın teknolojiye ilgileri var. Şu anki çocukların zaten hepsi teknoloji bağımlısı. Teknolojiyi daha iyi bir şekilde kullanabilmeleri bizim için çok daha iyi olur. Teknolojinin hem iyi hem kötü tarafı var. Bizim de onları iyi tarafa yönlendirmemiz lazım” dedi. Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nin açılmasından dolayı oldukça memnun olduğunu kaydeden Kaya, “Gerçekten Başkanımız Vahap Seçer, bizim için her şeyin en iyisini seçer. Atölyeye gönderdiğimden beri kızımda çok olumlu değişiklik var” diye konuştu.

İngilizce Öğretmeni Tülin Hürriyetoğlu, Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde kendisinin ‘Yeni Nesil Anne’ programının, çocuklarının ise robotik kodlama eğitimi aldığını dile getirdi. Günümüz çocuklarının teknolojiye düşkün olduğunu kaydeden Hürriyetoğlu, “Hem kendi çocuklarım, hem de okuldaki çocuklarım adına programa gelmek istedim. Çünkü okulda ders işlerken, düz anlatımla çocukların dikkatlerini toplayamıyorsunuz ve teknolojiyi kullanmak zorundasınız. Atölyede 3 boyutlu tasarımları da öğrendik. Artık evde akşamları çocuklarımla birlikte tasarladığımız oyunları oynayabiliyoruz. Derslerde de çocukların dikkatini toplayarak, dersi daha aktif bir şekilde izliyoruz. Bunlar benim için büyük bir artı” dedi.

Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde eğitim alan Bahar Kemçi, etkinlikte çok güzel zaman geçirdiğini belirterek, “Burada bilgisayarlar, 3D gözlükler, yapbozlar ve birçok değişik malzeme var. Bu atölye bizler için çok faydalı. Öğretmenlerimle birlikte çok güzel zaman geçirdim” derken, öğrencilerden Yağmur Kemçi ise, “Vahap Amcamızın sayesinde her yere gidiyoruz. Ona çok teşekkür ederim. İyi ki var” dedi. Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nin derslerine çok faydası olduğunu da söyleyen Kemçi, “Burası çok güzel ve atölyede teknolojiye dair her şey var” diye konuştu.

Öğrencilerden Rojda Başak da, “Etkinlikte mancınık yaptık. Ablamla birlikte geldik. Atölye çok eğlenceli” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.