MSK GELECEĞİN BASKETBOLCULARINI SEÇİYOR

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde önemli başarılara imza atan ve adından söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK), genç ve yetenekli yeni sporcuları keşfediyor

Spor Yayın: 21 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 21.08.2023 08:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
123 okunma
Takip EtGoogle News

MSK OYUNCULARI SEÇMELER ÖNCESİ SPORCULARA TAVSİYELERDE BULUNDU

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK), yeni yıldızlarını keşfediyor. 2006-2015 arası doğumlu genç ve yetenekli erkek basketbolcular, MSK altyapısına dâhil edilecek. Profesyonel basketbol dünyasında yer almak ve erken yaşlarda bu fırsatı onlarla buluşturmak amacıyla 26 Ağustos’ta yapılacak seçmeler öncesi, MSK oyuncuları genç sporcu adaylarına tavsiyelerde bulundular.

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde önemli başarılara imza atan ve adından söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK), genç ve yetenekli yeni sporcuları keşfediyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 26 Ağustos’ta Seyfi Alanya Spor Salonu’nda yapılacak seçmeler, 2006- 2015 arası doğumlu erkek sporcuların katılımıyla gerçekleşecek. Seçmeler, genç basketbolculara yeteneklerini keşfetme ve profesyonel basketbol dünyasına MSK altyapısında başlama fırsatı sunuyor. Seçmeler öncesi MSK oyuncuları, genç sporcu adaylarına tavsiyelerde bulundular.

Soğuksu: “Türk basketboluna yeni yetenekler kazandırmak istiyoruz”

Basketbol seçmelerini çok önemsediğini ve takımın altyapısını daha güçlü hale getirmek istediklerini belirten MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, “Geçtiğimiz sezon bir altyapımız vardı, ancak yeni seçmelerle bu sezona daha kuvvetli girmek istedik. Onun için sıfırdan tekrar çalışmalara başladık. Yeni seçeceğimiz oyuncuları MSK altyapısına monte edip, onların gelişimiyle Türk basketboluna da yeni yetenekler kazandırmak istiyoruz” dedi. Seçmelerin kulüp için de çok önemli olduğunu ifade eden Soğuksu, sıfırdan bir altyapı oluşturdukları için dripling, pas, oyun görüşü ve oyuncuların fiziksel özelliklerinin baz alındığı bir seçme olduğunu kaydetti.

“İyi bir kulüpte eğitim almak, iyi bir kariyerin başlangıcıdır”

Basketbol 1. Ligi’nin en kuvvetli takımlarından birinin MSK olduğunu belirten Soğuksu, “Herkese açığız. Seçmelerdeki yetenekli oyuncularımızı seçip, kadromuza dahil etmek istiyoruz. Bu kulübün altyapısında oynamak bir ayrıcalık. MSK, iyi bir organizasyon ve yükselen bir değer. Çok da iyi bir kadrosu var. Onlar buraya dâhil olmak istedikleri sürece, bizler destek vereceğiz” diye konuştu.

İyi bir kulüpte eğitim almanın, iyi bir kariyerin başlangıcı olduğunu söyleyen Soğuksu, seçmelere katılacak genç sporcular için de, “Öncelikle basketboldan keyif alsınlar. Ne yetenekleri varsa, heyecanlanmadan göstererek uygulasınlar. Biz en adaletli şekilde seçmelerimizi yapacağız. Özellikle bu oyunu sevdiğine, buna bir yeteneği olduğuna inandığımız oyuncalarımızı kadromuza ekleyeceğiz. Bu yüzden onlar da gönül rahatlığıyla seçmelere gelsinler” tavsiyelerinde bulundu.

Yazıcıoğlu: “Başarının yolu, antrenmanları düzgün bir şekilde yapmaktan geçiyor ”

Genç ve yetenekli yıldızların kendini göstermeleri için seçmelerin önemli bir fırsat olduğunu söyleyen takım oyuncularından Gökhan Yazıcıoğlu, “Spor insanlara güzel bir alan açıyor. İlerde bizim yerimizi alacak arkadaşlara sesleniyorum: Gelip kendilerini göstersinler. Abim küçük yaşlarda basketbola başlamıştı, ben de onun yolundan gittim. Bir kere o heyecanı tadınca, bırakmak içimden hiç gelmedi ve bu yaşıma kadar hep sürdürdüm” dedi. Pes etmeden antrenmanlarını düzgün şekilde yapanların başarılı olacağını kaydeden Yazıcıoğlu, “İdmanlarını düzgün bir beslenmeyle yapıp, kendilerini geliştirmeye gayret etsinler. İyi uyuyarak, düzgün beslenerek ve idmana gelmeden önce idmanların nasıl geçeceğini kafalarında şekillendirerek antrenmanlara hazırlanabilirler” diye konuştu.

Yücedağ: “Fiziksel ve mental olarak hazır olanların seçilme şansları çok yüksek”

Seçmelere fiziksel ve mental olarak hazır olanların seçilme şanslarının çok yüksek olduğunu söyleyen oyunculardan Utku Yücedağ, “Seçmeler öncesi fiziksel olarak kendilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Güzel bir beslenme programı ve disiplinli kalmayla başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi. Seçildikten sonra antrenmanların profesyonel bir çerçevede ve antrenörler eşliğinde ilerleyeceğini kaydeden Yücedağ, “Burası profesyonel bir kulüp ve imkânları çok fazla. Oyuncular için çok büyük bir avantaj bu. Çünkü başka problemlerle ilgilenmek yerine, spor odaklı bir kulüpte olmaları, onlar için büyük bir şans” diye konuştu.

Tunç: “MSK, basketbolcular için çok güzel bir oluşum”

MSK’nın basketbolcular için çok güzel bir oluşum olduğunu ifade eden ve altyapı kadrosundan gelerek MSK’ya transfer olan oyunculardan Berat Berke Tunç ise, “Altyapı için nerede ve nasıl yetiştiğiniz çok önemli. Onları uzun bir süreç bekliyor. Çok çalışmaları ve beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Bunları yapanlar gerçekten bir üst tura çıkıyor” dedi. Genç oyuncuların, hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmemeleri gerektiğini de vurgulayan Tunç, “Önlerine bir sürü engel çıkacak. Benim de öyle oldu, herkesin oluyor. Engellerden dolayı, hayallerinin peşinden koşmaktan vazgeçmesinler” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.