BAŞKAN SEÇER, MESKİ’NİN TARSUS ATIKSU ŞEBEKE HATTI’NIN TEMEL ATMA TÖRENİ’NE KATILDI

SEÇER: “YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARIN TAMAMI SİZİN PARANIZ, BELEDİYECİLİK PARTİ İŞİ DEĞİL, GÖNÜL İŞİDİR, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE BAŞKANI DA GÜÇLÜDÜR”

Gündem Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 08:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 14 dk.
133 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, MESKİ’NİN TARSUS ATIKSU ŞEBEKE HATTI’NIN TEMEL ATMA TÖRENİ’NE KATILDI

SEÇER: “YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARIN TAMAMI SİZİN PARANIZ, BELEDİYECİLİK PARTİ İŞİ DEĞİL, GÖNÜL İŞİDİR, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE BAŞKANI DA GÜÇLÜDÜR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından; Tarsus Atıksu Şebeke Hattı’nın Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. 2025 yılında tamamlanması planlanan Tarsus Atıksu Şebeke Hattı bölgede yaşayan 6422 yurttaşın hizmetine sunulacak.

Törende konuşan Başkan Seçer, sözleşme bedeli 417 milyon 210 bin TL olan yatırımın teknik detaylarından söz ederek, “Bu yapacağımız çalışmalarda; 35 bin 614 metre kanalizasyon hattı, 14 bin 417 metre terfi hattı, 8 bin 400 metre parsel bağlantı hattı, 9 bin 500 metre içme suyu deplase çalışmaları yapılacak. 10 binden fazla vatandaş bu altyapı çalışmalarından yararlanacak” dedi.

Büyükşehir olarak yapılan hizmetlerden söz eden ve yurttaşların memnuniyetini dile getirmesinin kendisi için en büyük kazanç olduğunu söyleyen Seçer, “Belediyecilik parti işi değil, gönül işidir. Burası ticari makam değil, afra tafra yeri değildir. İnsanlara şefkat gösterme ve her şeye rağmen dimdik ayakta durabilen insan olma yeridir” dedi.

Yeni dönem de tüm çalışanları ile Mersinlilere yine aynı kalitede hizmet sunmaya devam edeceklerini söyleyen Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi de Başkanı da güçlüdür. Öyle de devam edecek. Vatandaşlarımızın yanında olacağız, bugüne kadar olduğu gibi” diye konuştu.

Siyasi rakiplerinin vatandaşlara neler yapacaklarını anlatmak yerine tezviratta bulunduklarını dile getiren Seçer “Siz o tezviratçılara kulak asmayın. Herkes çıksın büyükşehir belediye başkanı olacağı zaman ne yapacağını anlatsın, öyle kahramanlıkla, hamasetle değil, ne yapacaksın kardeşim, çıkın onu anlatın” ifadelerini kullandı.

Yurttaşların 31 Mart yerel seçimlerinde oy verirken siyasi parti ayrımı yapmaksızın desteğini istediğini belirten Seçer, “Partiniz ne olursa olsun, o ayrı bir şey. Genel seçimlere gitmiyoruz, yerel seçimlere gidiyoruz, belediye başkanı seçeceksiniz. Tüm Mersinlilerin oyununu istiyorum büyükşehirde. Ayrım yapmadan. Biz nasıl hizmetlerimizde ayrım yapmadıysak, sizde oy kullanırken parti ayrımı yapmayın” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından; Atalar, Bahşiş, Yeşiltepe, Köselerli Mahallelerini kapsayacak atık su şebekesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Başkan Seçer’in yanı sıra; CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, Büyükşehir ve MESKİ bürokratları ile Tarsus halkı katıldı.

MESKİ’nin yatırım bedeli 417,2 milyon lira olan Atalar, Bahşiş, Yeşiltepe ve Köselerli kanalizasyon projesi ile yaklaşık 58,5 kilometre uzunluğunda hat döşenecek. Ortalama 10 bin nüfusa uzun yıllar hizmet edecek çalışmanın 5 Haziran 2025 tarihinde tamamlanması planlanıyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla vatandaşlar kanalizasyon altyapısıyla birlikte daha temiz bir çevreye kavuşacak.

“10 binden fazla vatandaş bu altyapı çalışmalarından yararlanacak”

Temiz bir çevrede yaşamanın her yurttaşın anayasal hakkı olduğunu söyleyen Başkan Seçer, bunu hazırlayacak olanların da devletin kurumları olduğunu sözlerine ekledi. Bireylerin de temiz bir çevreyi kirletmeden yaşama zorunluluğu olduğunu belirten Seçer, “Hiç kimsenin çevreyi kirletme, kimyasal atıklarla yeraltında suyu ve havayı zehirleme; çevremizin, toprağımızın, çocuklarımızın geleceğini karartmaya hakkı yoktur” dedi.

Temeli atılacak çalışma ile ilgili teknik detayları paylaşan Başkan Seçer, “Atalar, Köselerli, Bahşiş, Yeşiltepe; bu bölgenin kanalizasyon alt yapısını yapacağız ve Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi’ne bu hattı bağlayacağız. Bu yatırımdan an nüfus itibari ile burada yaşayan 6 bin 422 yurttaş; bunun yarı fazlası da yarı zamanlı burada yaşayan, gelen, giden, çalışanı kattığınız zaman 10 binden fazla vatandaş bu altyapı çalışmalarından yararlanacak. Yaklaşık olarak 15 ay sonra bu çalışmaları nihayetlendireceğiz. Artık bu bölgelerin kanalizasyon sorununu tarihe karıştıracağız. Bunu da hep beraber yapacağız. Bugünkü sözleşme bedeli 417 milyon 210 bin TL’lik bir yatırım. Çalışan, alın teri döken, yaptığı tarımsal üretimle bizlerin yaşamını garantileyen; gelecek nesillerin sağlıklı bir nesil olması için çaba sarf eden bu bölgenin üretici insanlarına, çiftçilerine, ailelerine hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

“Yaptığımız yatırımların tamamı sizin paranız”

Başkan Seçer, yapılan hizmetlerin vatandaşın vergileriyle yapıldığını sözlerine ekleyerek, “Benim size yaptığım hizmetlerin tamamı sizin paranız, sizin vergileriniz. Kimse cebinden bize bir şey göndermiyor. Siz devlete ödüyorsunuz, Maliye de; ‘Bu vergilerden belediyelerin payını kesiyorum ve belediyelere gönderiyorum’ diyor. Bu emanetin; bize gelen para sizlerin emaneti; sorumlulukları omuzda çok ağır, günahı, vebali o kadar büyük. Biz onları korumak zorundayız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yediremeyiz. Zinhar. Bu dinen de vicdanen de hukuken de insanlık olarak da bir günahtır, bir ayıptır” dedi.

“Fosseptik çukurları ve vidanjörler tarihe karışacak”

Proje kapsamında yapılacak hat çalışmalarıyla ilgili teknik detayları aktaran Başkan Seçer, “Bu yapacağımız çalışmalarda; 35 bin 614 metre kanalizasyon hattı, 14 bin 417 metre terfi hattı, 8 bin 400 metre parsel bağlantı hattı, 9 bin 500 metre içme suyu deplase çalışmaları yapılacak. Yıllık yaklaşık 20 bin metreküp atık su terfi hatlarıyla Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi’ne transfer edilecek. Bundan sonra burada artık iptidai, ilkel fosseptik çukurları, vidanjörler tarihe karışacak” diye belirtti.

“İkinci 5 yıllık dönemde de sizlere hizmet edeceğiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiği ilk günden itibaren Mersinlilerin memnuniyeti için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Başkan Seçer, “İkinci beş yıllık dönemde de sizlere hizmet edeceğiz. Vatandaştan oy istiyoruz. Partinizi sormuyoruz. Herkes bizi gördü, röntgen çekti. 5 yıl vatandaşımızın dertleriyle dertlendik. Vatandaş buna bakacak. Mahkeme kadıya mülk değil. Babamızın koltuğu değil. Çalışırsak halkın karşısına çıkarız, şimdi olduğu gibi. 5 yıl çalıştık” dedi. Başkan Seçer, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla birlikte 5 yıl boyunca ayrım yapmadan, adil hizmet götürdüklerini sözlerine ekleyerek, çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

“MESKİ, sadece faturalardan gelen parayla yatırım yapamaz”

MESKİ’nin 2 bin 500 çalışanıyla 16 bin kilometrekare alana, 2.5 milyon nüfusa hizmet ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, MESKİ’nin bütçesi ayrı bir kurum olduğunu ifade etti. Sular idaresi olarak Türkiye’nin en iyi kurumlarının başında geldiğini belirttiği MESKİ’nin, sadece vatandaşlardan tahsil ettiği fatura gelirlerinin olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, bu miktarın da yatırım yapmak için yeterli olmadığının altını çizdi. MESKİ’nin yakın bir zamanda önemli bir hibe ve kredi bulduğunun bilgisini veren Başkan Seçer, “MESKİ, 156 milyon Euro yani yaklaşık olarak 5 milyar TL’den fazla bir para buldu Avrupa’dan. Yarısı hibe, yani geri ödenmeyecek. Yarısı da uygun şartlarda geri ödenecek. Anamur’dan Tarsus’a kadar birçok bölgede arıtma, kanalizasyon, içme suyu şebekesi, Pamukluk Barajı’nı bu sağladığı finansmandan yapacak. Bunu bulmazsa MESKİ faturalarından gelen parayla Mersin’in bütün hizmetlerini göremez. Bazılarını krediyle, bazılarını hibeyle, bazılarını da bugün temelini attığımız tesis gibi öz kaynaklarla yatırım gibi yapar” dedi.

“Bu şehirde yaşayan herkes şehrin yönetimine katkı sunacak”

Yaptıkları yatırımları bire bir takip ettiklerini ve gününde teslim edilmesi için kontrolleri sağladıklarını kaydeden Seçer, muhtarlardan eksik yapılan ya da hatalı yapılan işler görülürse Alo 185’i aramaları talep etti. Hiç kimsenin yanlış iş yapmaması gerektiğini kaydeden Seçer, “Hepiniz bize yardımcı olun. Bu şehirde yaşayan herkesin bir görevi var, şehrin yönetimine katkı sunacak. Siyasetçiyi şikayet etmek değil, onu zamanında uyarmak. Biz denetime açığız, bu anlayışla belediyeyi yönettiğimiz için memnuniyet yüksek. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir belediyeleri içinde halk tarafından memnuniyeti en yüksek belediyelerin başında gelmektedir. Bunu da gururla söylüyorum” dedi.

“MESKİ Tarsus’a önemli yatırımlar yaptı”

MESKİ’nin Tarsus’ta önemli yatırımlar yaptığına dikkat çeken Seçer; tamamlanan, devam eden ve planlanan işlerin toplam maliyetinin 3 milyar 61 milyon TL olduğuna değindi. Tarsus’ta 19 milyon TL’lik içme suyu yatırımı yaptıklarını vurgulayan Seçer, “Boztepe-Böğrüeğri bölgesinin içme suyu şebekelerinin yapımı gerçekleştirdik. Tarsus Boğazpınarı-Taşovası bölgesi hep susuzluk çeken bölgelerdi. Yine Tarsus-Çamlıyayla’da kuraklık oldu. Yaz nüfusu 100 bindir Çamlıyayla’nın. Bir gün dahi susuzluk çekilmedi Çamlıyayla’da. Bu yapıtımız yatırımların eseridir. Toplamda 8 milyon 676 bin liralık bir yatırım yaptık, yağmur suyu hatlarımıza. Başta Tarsus Gazipaşa ve öğretmenler Mahallesi olmak üzere devam eden işlerimiz var” diyerek, 45 milyon TL yatırım yapılan yağmur suyu terfi merkezinin de önümüzdeki günlerde açılacağını müjdeledi.

Mersin merkez ilçelerde yaşayan nüfusun yüzde 85’inin Tarsus Berdan Barajı’ndan gelen suyu kullandığını söyleyen Seçer, “Berdan Barajı 1980’li yıllarda yapıldı. O günden bugüne bir cıvatası değişmemiş o makinaların teçhizatlarına bakımı yapılmamış. Geldik hemen oranın bakımına girdik ve bitirdik. Şuanda da teslim alma aşamasındayız. 98 milyon 700 bin TL para harcadık o tesisleri gıcır gıcır yaptık” ifadelerini kullandı.

“Yenice’nin arıtma tesisi için finansman hazır”

Yenice Mahallesi’ne 155 milyon lira yatırım yapacaklarını da duyuran Seçer, “Hem Yenice’nin hem Tarsus arıtma ikinci kademenin kredileri hazır, çok yakın zamanda oranın da ihalelerine çıkıyorlar. İşlemleri başlattılar orayı da 200 milyon liraya mal ettiler, Tarsusluların hizmetine sunacağız” dedi.

“Belediyecilik parti işi değil, gönül işidir”

Büyükşehir olarak yapılan hizmetlerden söz eden Seçer, yurttaşların memnuniyetini dile getirmesinin kendisi için en büyük kazanç olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz günlerde, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da ki Büyükşehir’in kurs merkezlerine giden öğrencilerin velileri ile toplantılar yaptıklarını hatırlatan Seçer, “Belediyecilik parti işi değil, gönül işidir. O toplantılarda birçok veli, ‘Oğlum sizi çok seviyor şuanda okulda, ona göndereceğim’ diyerek fotoğraf çektirdiler. İşte belediye başkanının mutluluğu bu. Gönül işidir belediyecilik. Burası ticari makam değil, afra tafra yeri değildir. İnsanlara şefkat gösterme ve her şeye rağmen dimdik ayakta durabilen insan olma yeridir” dedi.

“Güneş balçıkla sıvanmaz, çalıştık”

Geride kalan 5 yıl içerisinde önemli sorunlarla mücadele ettiklerini, ancak vatandaşlara hizmet noktasında 1 adım dahi geri durmadıklarını aktaran Seçer, “Herkese yetiştik. Tüm Türkiye konuştu Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediyelerinin ilçe belediyelerinin yaptıklarını. Güneş balçıkla sıvanmaz, çalıştık” diye konuştu.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi de Başkanı da güçlüdür”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye’nin en güçlü belediyelerinin başında yer aldığına dikkat çeken Başkan Seçer, yeni dönem de tüm çalışanları ile Mersinlilere yine aynı kalitede hizmet sunmaya devam edeceklerini söyledi. Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi de Başkanı da güçlüdür. Öyle de devam edecek. Vatandaşlarımızın yanında olacağız, bugüne kadar olduğu gibi” dedi.

“Tüm Mersinlilerin oyunu istiyorum”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sadece merkezde değil tüm ilçelerde iyi hizmetler ve çalışmalar gerçekleştirdiğini söyleyen Seçer, yeni dönemde de kaliteli çalışmaların devam edeceğini söyledi. Yurttaşların 31 Mart yerel seçimlerinde oy verirken siyasi parti ayrımı yapmaksızın desteğini istediğini belirten Seçer, “Partiniz ne olursa olsun, o ayrı bir şey. Genel seçimlere gitmiyoruz, yerel seçimlere gidiyoruz, belediye başkanı seçeceksiniz. Hizmet herkese, yol herkese, sosyal destek, dershaneler, 7 bin 200 öğrencili dershane, bütün dünya görüşündeki ailelerin emrinde değil mi? Öyle bakın olaya. Tüm Mersinlilerin oyunu istiyorum büyükşehirde. Ayrım yapmadan. Biz nasıl hizmetlerimizde ayrım yapmadıysak, sizde oy kullanırken parti ayrımı yapmayın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve protokolün diğer mensupları tarafından hattın temeli atıldı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.