“BELEDİYECİLİK İNSANA DOKUNMAKTIR”

SEÇER: “HER YERE GİDİYOR, HER KESİME HİTAP EDİYORUZ, İNSANLAR BELEDİYE BAŞKANI OLDUKTAN SONRA KAPSAYICI OLMALI” “TÜRKİYE’NİN EN ANLAMLI SONUCUNU MERSİNLİLER TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEK”

Gündem Yayın: 11 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 11.03.2024 09:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
66 okunma
Takip EtGoogle News

“BELEDİYECİLİK İNSANA DOKUNMAKTIR”

SEÇER: “HER YERE GİDİYOR, HER KESİME HİTAP EDİYORUZ, İNSANLAR BELEDİYE BAŞKANI OLDUKTAN SONRA KAPSAYICI OLMALI”

“TÜRKİYE’NİN EN ANLAMLI SONUCUNU MERSİNLİLER TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Toptancı ve Sebze Meyve Hal Kompleksi’nde hal esnafı ile bir araya geldi.

5 yıllık süreç içerisinde mevcut koşulları en akılcı şekilde değerlendirip Mersin’e hizmet etme çabası içerisinde olduğunu belirten Seçer, “Özel sektörde liberal anlayışa yakın olmakla beraber özellikle belediyecilikte kamucuyumdur. Yaptığımız köprülü kavşak, metro, yollar bunlar çok güzel ama belediyecilik insana dokunmak, insanın kalbine gönlüne girmek, onun acısıyla acılanmaktır” diye konuştu.

Mersin’in Türkiye’nin her yerinden göç almış bir kent olduğuna dikkat çeken Seçer, “Mersin’de herkes var. Önemli olan sizin bu dengeleri kurabilmeniz. Ben herkesle teması olan, her yere giden bir belediye başkanıyım” dedi.

Kendisine oy versin veya vermesin, etnik yapısı, dini inancı, siyasi düşüncesi ne olursa olsun toplumun tüm kesimleri ile bir araya geldiğinin altını çizen Seçer, “İnsanlar ‘Benim başkanım var. Bana hizmet yapıyor’ diyor. Biz bu anlayışı getirdik. Bize ‘Ötekilerin Başkanı veya CHP’li başkan’ diyeni duydunuz mu? ‘Vahap Başkan’ diyorlar. İnsanlar belediye başkanı olduktan sonra kapsayıcı olmalı” ifadelerini kullandı.

Seçime 20 gün kaldığını ancak Büyükşehir Belediyesi yönetimi olarak seçim politikası uygulamadıklarının altını çizen Seçer, “Bizim ‘Aman seçim geliyor ona göre bir politika uygulayalım, ona göre tedbirler alalım’ gibi bir derdimiz yok. Her kesimden hizmete, insanca yaklaşıma, tatlı ve kapsayıcı bir dile nasıl saygı duyulduğunu 31 Mart akşamı Mersinliler oylarıyla tüm Türkiye’ye duyuracak” sözlerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Toptancı ve Sebze Meyve Hal Kompleksi’nde bulunan Mersin Halciler Derneği’ni ziyaret ederek hal esnafı ile bir araya geldi.

Konuşmasına kendisinin de çocukluk yıllarında babasının mesleğinden dolayı hal kültürünü bilen birisi olduğunu belirterek başlayan Başkan Seçer, Mersin Toptancı Hali’nin hem kent hem de Türkiye için önemli bir konumda olduğunu söyledi. İl genelinde 11 küçük 2 tane de büyük olmak üzere toplam 13 tane toptancı hali olduğunu hatırlatan Seçer, “Bölgenin ürünlerinin katma değeri yüksek ürünler olması, ekonomik olarak da Mersin’in ekonomi hacmine önemli katkı yapıyor” dedi.

Mersin Toptancı Hali’nin ekonomik yönünün yanı sıra yaklaşık 15 bin insanı istihdam etmesi dolayısıyla da önem arz ettiğini dile getiren Seçer, hal esnafı ile 5 yıllık süre içerisinde uyumlu bir birliktelik sağladıklarını kaydetti.

“Belediyecilik insana dokunmak, insanın kalbine gönlüne girmektir”

Geride kalan 5 yıllık süreç içerisinde mevcut koşulları en akılcı şekilde değerlendirip Mersin’e hizmet etme çabası içerisinde olduğunu belirten Seçer, “Özel sektörde liberal anlayışa yakın olmakla beraber özellikle belediyecilikte kamucuyumdur. Ben belediyeciliği daha halk tarafı daha sosyal, daha kamucu görüyorum. Belediyecilikte siz; hastanın, yoksulun, çocuğun, işsiz olanın, kadının, zor durumdaki her vatandaşın aslında can simidisiniz. Yaptığımız köprülü kavşak, metro, yollar bunlar çok güzel ama belediyecilik insana dokunmak, insanın kalbine gönlüne girmek, onun acısıyla acılanmaktır” diye konuştu.

Ben herkesle teması olan, her yere giden bir belediye başkanıyım”

Mersin’in Türkiye’nin her yerinden göç almış bir kent olduğuna dikkat çeken Seçer, “Mersin’de herkes var. Önemli olan sizin bu dengeleri kurabilmeniz. Yüzünüz hep bir tarafa dönük olursa diğer taraf üzülür, kendini yalnız hisseder. Belediye başkanı herkese bakacak. Biz 5 yıl böyle bir belediye başkanlığının nasıl yapıldığını gösterdik. İnsanlar huzurlu. Ben herkesle teması olan, her yere giden bir belediye başkanıyım” dedi.

“İnsanlar belediye başkanı olduktan sonra kapsayıcı olmalı”

Kendisine oy versin veya vermesin, etnik yapısı, dini inancı, siyasi düşüncesi ne olursa olsun toplumun tüm kesimleri ile bir araya geldiğinin altını çizen Seçer, “İnsanlar ‘Benim başkanım var. Bana hizmet yapıyor’ diyor. Biz bu anlayışı getirdik. Bize ‘Ötekilerin Başkanı veya CHP’li başkan’ diyeni duydunuz mu? Vahap Başkan diyorlar. İnsanlar belediye başkanı olduktan sonra kapsayıcı olmalı. Bunun ismi Vahap’tır, Ahmet’tir veya Mehmet’tir, hiç önemli değil. Ben anlayıştan bahsediyorum. Onun için Mersin halkının bu rahatını bozmamasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’ni mali açıdan da çok önemli bir seviyeye yükselttiklerini sözlerine ekleyen Seçer, “Ekonomik olarak belediyeyi aldığımız noktadan getirdiğimiz nokta muazzam. Çünkü bu belediyenin kaynağı var, burası Mersin. Burada liman bize çalışıyor, gümrük vergisi kesiyor, bize gelir olarak dönüyor. İşçi, memur, çiftçi, iş adamı çalışıyor, vergi olarak bize dönüyor. Türkiye’nin önemli vergi toplayan kentlerinden bir tanesiyiz. Bu da belediyelere önemli gelirdir” diye konuştu.

“Türkiye’nin en anlamlı sonucunu Mersinliler tüm Türkiye’ye gösterecek”

Seçime 20 gün kaldığını ancak Büyükşehir Belediyesi yönetimi olarak seçim politikası uygulamadıklarının altını çizen Seçer, “Bizim ‘Aman seçim geliyor ona göre bir politika uygulayalım, ona göre tedbirler alalım’ gibi bir derdimiz yok. Biz 1 Nisan sabahı da yine kalkıp mesaimize gideceğiz. Sizlerin sayesinde hiçbir endişemiz yok. Türkiye’nin en anlamlı sonucunu da belediye seçimlerinde 30 büyükşehir arasında Mersin gösterecek. Her kesimden hizmete, insanca yaklaşıma, tatlı ve kapsayıcı bir dile nasıl saygı duyulduğunu 31 Mart akşamı Mersinliler oylarıyla tüm Türkiye’ye duyuracak” sözlerine yer verdi.

Şen: “Mersin emin ellerde”

Başkan Seçer’in hizmetlerinden Mersinlilerin memnun olduğunu ve Mersin’in gelişmişlik noktasında ikinci İstanbul olacağını kaydeden Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Eski Başkanı Münir Şen, “Bu dönem Mersin emin ellerde. Başkanımız bu kadar kısa dönemde bu kadar büyük icraatlar yaptı. Bunları anlatmaya kelimeler yetmez” dedi.

“Bir kesimin değil, her kesimin belediye başkanı oldu”

Şen, Hal konusunda ki sorun ve taleplere Başkan Seçer’in kendi sorunu gibi yaklaştığını ve çözme noktasında önemli adımları olduğunu kaydetti. Hal tesisi içinde bulunan kreşin ve kurutma tesisinin önemine değinen Şen, Başkan Seçer’in ulaşımdan sosyal belediyeciliğe, tarımdan hayvancılığa kadar her noktada hizmet yaptığını belirterek, “Yani kısacası bir kesimin değil, her kesimin belediye başkanı oldu. Doğumdan ölüme kadar tüm vatandaşlarımıza dokundu. Bundan sonra yapacaklarından da en ufak bir kuşkumuz yok. Zaten söz verdiği projelerin yüzde 92’sini gerçekleştirmiş ve söz vermediği sonradan projelendirdiği bir sürü proje var. Üst üste koyarsak yüzde 100’ü de geçiyor. Yani lafta kalmayan, gerçek hayatta da vücut bulan projeler. Kopyala yapıştır projeler değil, hepsinin fikir babası kendisi ve ekibi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hal esnafı Seçer’e soru ve taleplerini yöneltti. Esnafın yanında olmasından dolayı Seçer’e teşekkürlerini ileten Hal esnafı, kendisine tam destek vereceklerini söyledi.

Buluşma, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.