MERAL SEÇER, ÜRETİCİ KADINLARI ATÖLYELERİNDE ZİYARET EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR VE MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NİN ÜRETEN KADINLARA DESTEĞİ SÜRÜYOR

Gündem Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 22:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
157 okunma
Takip EtGoogle News

MERAL SEÇER, ÜRETİCİ KADINLARI ATÖLYELERİNDE ZİYARET EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR VE MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NİN ÜRETEN KADINLARA DESTEĞİ SÜRÜYOR

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği üretici kadınlardan olan Gülay Tatar’ı mum atölyesinde ziyaret etti. Seçer ve Tatar, Mersin’de kadına verilen değer ve kadınlara yönelik hizmetler hakkında sohbet etti.

Kahramanmaraş depreminin ardından Mersin’e yerleşen 2 çocuk annesi Gülay Tatar, Yenişehir’de bulunan ‘No 3 Mum Atölyesi’nde mumlar üreterek satış yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Üretici Kadın Stantları’ ile tanıştıktan sonra satışları ve müşterisi artan Tatar, Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de desteğini hep yanında hissediyor. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Mersin halkının Trafik Parkı’nda yer alan satış noktalarında Gülay Tatar’ın da ürünlerine ulaşabileceklerinin müjdesini vererek, diğer üretici kadınlara olduğu gibi Tatar’a da destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği üretici kadınları, satış noktalarında ziyaret ediyor. O kadınlardan biri de, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Üretici Kadın Stantları’ ile hayatı değişen Gülay Tatar oldu. Tatar’ı ‘No 3 Mum Atölyesi’ ismini verdiği atölyesinde ziyaret eden Seçer, Tatar’ın Mersin’e geliş öyküsünü dinledi. Meral Seçer, Mersin halkının Trafik Parkı’nda yer alan satış noktalarında Gülay Tatar’ın da ürünlerine ulaşabileceklerinin müjdesini vererek, diğer üretici kadınlara olduğu gibi Tatar’a da destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

6 Şubat depreminin ardından birkaç il gezdikten sonra Mersin’e taşınan Gülay Tatar, Kahramanmaraş’taki evinin odasında ürettiği mumları, Mersin’de atölye açarak üretmeye devam etti. Yenişehir Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mum atölyesinde üretimlerini sürdüren Tatar, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin ‘Üretici Kadın Stantları’ ile tanıştı. Bu sayede satışları ve müşterisi artan Tatar, hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Mersinden Kadın Kooperatifi’nin desteğini hep hissetti. Bu destek sayesinde kendisini ‘evinde’ gibi hissettiğini söyleyen Tatar, Meral Seçer’in ziyaretiyle de yeniden moral buldu.

Cerebral Palsy (CP) rahatsızlığı olan 7 yaşındaki kızı Ece’nin tedavi masraflarına destek olmak için çıkış yolunun atölye açmaktan geçtiğini söyleyen Tatar, bu zorlu süreçte Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde kendisini daha güçlü hissettiğini aktardı.

Meral Seçer: “Büyükşehir üretici kadın pazarları, kadınların içindeki cevherin ortaya çıktığı bir ortam”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Gülay Tatar’la yaptığı sohbeti değerlendirerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kadın pazarlarının, kadınların içindeki cevherin çıktığı bir ortam olduğunu gördüm. Şu anda, Maraş’taki depremden etkilenen bir kadınımız, Büyükşehir’in stantları sayesinde bizlerle ve birçok insanla tanışmış, tekrar hayata tutunmuş ve hayata umutla bakmaya başlamış. Sohbetimizde artık kendini Mersinli gibi hissettiğini söyledi” dedi.

“Kadın üreticilerimizi tanıtmak ve insanların destek vermesini istiyoruz”

Tatar’ın, kadınların hayatına ışık olacak bir hikayesi olduğunu kaydeden Seçer, “Yeni bir girişimde bulunmuş, daha önceki yaptığı girişimi geliştirmiş ve atölyesini açmış. Bizler de üretici kadınları tanıtmak istiyoruz. İnsanların da kadınlara destek vermesini istiyoruz. Çünkü her destek onların gelişimini sağlayacak, başka kadınlara üretime geçmek için cesaret verecek. Bu sayede kadınlar ürettikçe daha da güçlü olacaklar” diye konuştu.

“Üretici kadınların her aşamada yanlarındayız”

Mersinden Kadın Kooperatifi olarak üretici kadınlara destek verdiklerini ve sürekli irtibat halinde olduklarını kaydeden Seçer, kadınların ürünlerinin değerlenmesi konusunda izleyecekleri yol hakkında da bilgi verdiklerini söyledi. Mersin halkının Trafik Parkı’nda yer alan satış noktalarında Gülay Tatar’ın da ürünlerine ulaşabileceklerini belirten Seçer, “Üretici kadınlar, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairemiz tarafından belirli kriterler dahilinde belirlendi. Orada belirli bir sistem dâhilinde birçok kadınımızın bu alandan faydalanması sağlanacak. Sevdiklerimize hediyeler alabileceğimiz alanlar oluşturuldu. Çok yakında bu stantlar da hizmete girmiş olacak. Bu da kadınlarımızı çok heyecanlandırdığı gibi, bizi de heyecanlandırıyor. Bir anlamda Yaptığımız toplantılarda kendi aramızda bu alanları ‘açık hava kooperatifi diye nitelendirmiştik. Gerçekten de imecenin yaşanacağı bu alanlar için üreten kadınlarımız kadar bizler de heyecanlıyız” ifadelerini kullandı

Tatar: “Meral hanımın buraya gelmesi benim için çok kıymetli”

Meral Seçer’in ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen üretici Gülay Tatar ise duygularını, “Çok mutluyum. Daha önce de kendisinin bulunduğu bir programın içinde yer almıştım. Kendisine ne kadar minnet dolu olduğumu söylemiştim. Şimdi yanımda, çok heyecanlıyım. Buraya gelmesi benim için çok kıymetli. Büyükşehir Belediyesi’nin ve Meral Hanım’ın desteğini her zaman hissediyorum. Buraya gelmesi ayrıca benim için çok büyük bir şeref” şeklinde dile getirdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.