MHP’Lİ UYSAL’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: ÖĞRETMEN DEMEK DÜNYA DEMEKTİR

Gündem Yayın: 23 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.11.2023 10:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
150 okunma
Takip EtGoogle News

MHP’Lİ UYSAL’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: ÖĞRETMEN DEMEK DÜNYA DEMEKTİR

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği tarihtir 24 Kasım. Başöğretmen Atatürk’ü ve görevi başında terör saldırısı sonucu şehit olan öğretmenleri rahmetle anarak Öğretmenler Günü’nü kutlayan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Öğretmen demek dünya demektir. Milletlerin ve medeniyetlerin mimarı, fedakarlığın simgesi öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de her yıl 24 Kasım tarihi Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor ve yurdun dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Mersin Milletvekili Uysal da öğretmenlerin ve eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Uysal “Öğretmen dünya demektir. Bizleri kalemle tanıştıran, ilk harfi yazdıran, ilk heceyi okutan, milletlerin ve medeniyetlerin mimarı, fedakarlığın simgesi öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik, insan tarihinin en önemli mesleğidir. İdeal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toplumu şekillendiren öğretmenlerimiz için Başöğretmenimiz Atatürk’ün ‘Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ sözü bize ışık tutuyor. Öğrencilerimizi bilgiyle donatırken, onları vicdanlı ve ahlaklı olarak da yetiştirmeliyiz. Çünkü çocuklarımız ailesinden sonra en çok öğretmenlerimizi görüyor ve rol model alıyor. Milli ve manevi değerlerimizi, vatan, millet, bayrak sevgisini vermeliyiz. Sorumluluk bilincinizi bir saniye yitirmeden her bir çocuğumuzu kendi evladınız gibi görüp üzerine titrediğiniz için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Görevi başında hain terör saldırıları sonucunda şehit düşen öğretmenlerimize de Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Her zaman yanınızdayız. Her koşulda ve şartta öğretmenlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Ülkemizin ikinci yüzyılı, özverili öğretmenlerimiz sayesinde daha çok gelişecek” ifadelerine yer verdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.