TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİLERE YÜZDE YÜZ HİBELİ SÜT OTU YEM TOHUMU DESTEĞİ!

TARSUS BELEDİYESİ, ÇİFTÇİLERE YÖNELİK DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR

Gündem Yayın: 03 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 03.11.2023 19:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
141 okunma
Takip EtGoogle News

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİLERE YÜZDE YÜZ HİBELİ SÜT OTU YEM TOHUMU DESTEĞİ!

TARSUS BELEDİYESİ, ÇİFTÇİLERE YÖNELİK DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi, kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilere yönelik sağladığı desteklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak, çiftçilerin verimliliklerini artırmayı hedefleyen bir adım daha atılarak, yüksek fiyatlı olarak ulaşılan 2 buçuk ton süt otu yem tohumu hibe desteği verildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından gerçekleştirilen destekleme çalışması, kırsal mahallelerdeki üreticilere ulaştırıldı.

Tarsus Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarımsal üretimi, tarımda çeşitliliği ve verimliliği arttırma çalışmalarının yanı sıra üretimi teşvik ve üreticiyi güçlendirme uygulamalarını da hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede talepte bulunan ve uygun koşulları sağlayan 100 üreticiye 2 buçuk ton süt otu yem tohumu hibe desteği yapıldı. Üreticilere yönelik yapılan bu destekler, tarımsal üretimde kalite ve verimlilik artışı sağlamayı amaçlıyor. Tarsus Belediyesi'nin çiftçilere yönelik attığı bu adımlar, bölgenin tarımsal potansiyelini güçlendirmeye ve yerel ekonominin canlanmasına katkıda bulunuyor. Yüzde yüz hibeli süt otu yem tohumunun, Çavuşlu, Çokak, Kızılçukur, Koçmarlı, Alibeyli, Karakütük, Keşli ve Yanıkkışla kırsal mahallelerine dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtılan süt otu tohumunun, hem et hem de süt veriminde olumlu yönde artışlar sağlayacağı vurgulandı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın da katılım sağladığı yem tohum dağıtımı etkinliğinde, köylülerin Başkan Bozdoğan'a yoğun ilgi göstererek teşekkürlerini ilettiler.

“BELEDİYEDEKİ PARA DA HALKIN PARASI, SİZİN PARANIZ”

Üreticilere her daim önem verdiğini kaydeden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Hem hayvancılıkla uğraşan hem de küçük çiftçilerimiz için 46 milyon TL bütçe ayırdık. Halkımıza elbette ki desteği yapmak zorundayım. Hayvancılıkla uğraşan köylülerimizin durumu gerçekten perişan. Belediyedeki para da halkın parası, sizin paranız. Mecliste ben gösteriyorum, gelir gider tablosunu. Bu ay ne geldi, ne gitti? Hepsi ortada. Eksik hiçbir şeyimiz yok. Evet, mottomuz belli, sağlıklı, kültürlü, eğitimli Tarsus. Bir kentin oluşması üreten bir kentin oluşmasıdır. Benim gariban köylülerim, tarım yapan o küçük çiftçimin ürettiği gerçekten çok anlamlı ve çok önemli.” ifadelerini kullandı.

“BU KENTİN ÜRETİCİSİ İKİNCİ PLANDA OLMAYACAK”

Her zaman üreticiye önem verdiğini belirten Başkan Bozdoğan “Benim nüfusumun yüzde 80’den fazlası köylerde çiftçilik yapacak, hayvancılık yapacak, bu kentin üreticisi ikinci planda olmayacak. Bu kentin parasını çiftçiye, köylüye eşit bir şekilde dağıtılacak. Şunu unutmayın, bir kentin rantını işçi, köylü, memur yapar, o kentin rantını müteahhitlere dağıtırsan işçinin de memurun da köylünün de ahını alırsın.” dedi. 84 ata tohumunu şu an Türkiye’deki en fazla belediye olarak Tarsus Belediyesi sahiplendi.” şeklinde ifade etti.

“ÇÜNKÜ HALK HER ZAMAN SİYASETİN ÜSTÜNDEDİR”

Başkan Bozdoğan belediye olarak çiftçilere ve üreticilere destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “Gençler, kadınlarımız, çocuklarımıza dedik. Bu şehrin sağlıklı olması için yeşile ihtiyacı var dedik. Bu oranların artırılması lazım dedik. Emin olun, kendi bireysel siyasetime ve kendi geleceğime asla odaklanmadım. Çünkü halk her zaman siyasetin üstündedir. Bugüne kadar 1 milyon adet fide dağıtıldı. 250 Bin fidan dağıtıldı, ayrıca 30 ton buğday, 20 ton saman, 50 ton kepek, 20 ton süt, 20-60 ton da yem dağıtıldı. Mısır dağıtımı da yapıldı. Böyle böyle binlerce, milyonlarca dağıtım yaptık. Eskiden böyle bir şey duymazdınız. Merak etmeyin, bu sayılar çok artacak.” dedi.

“BENİM EN BÜYÜK GÜCÜM SİZLERSİNİZ”

Dağıtımı gerçekleştirilen yem hakkında bilgi veren Başkan Bozdoğan, “Özellikle süt ve besi çiftliklerinde hayvanların severek tükettiği bir yem bitkisi. Yerli bir tür, benim zaten en çok önem verdiğim o yerli bir tohum çeşidi. Akdeniz koşullarında yılda 5 defa hasat yapılabiliyor. En önemli özelliği de süt verimi artırdığında çiftçilerimiz tarafından süt olarak biliniyor. Deyim yerindeyse kaliteli ve hayvanların da severek tükettiği bir yem türü. Lütfen hepiniz belediyenize sahip çık. Yeni açtığımız bir sağlık yerleşkesi var. İş sağlığı, iş güvenliği de aynı zamanda sporcu sağlığı yerleşkesi. Türkiye'de bir dünyada olmayan bir sağlık yerleşkesi. Allah izin verirse 27 Aralık’ta açılışı yapılacak. İkinci ekmek fabrikası şu an ki ürettiğimiz ekmeğin 3 katını üretecek. O da 27 Aralık’ta hazır olacak. Sadece ve sadece köye ekmek gönderecek orada. Türkiye'de ekmek fiyatları 5 TL 7 lirayken hala Türkiye’nin uygun fiyatlı ekmeklerinden biri Tarsus’ta. 36 yıl hizmet yaptım. Benim en büyük gücüm sizlersiniz. Tek arkamda olan tek destek olan sizlersiniz. O yüzden hepinize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yanıkkışla Mahalle Muhtarı Abdullah Başlı konuşma yaparak “Biz muhtar arkadaşlarla bu projenin başlanmasındaki süreçte kendi aramızda yaptığımız toplantıyı değerli müdürümüze aktardık, değerli müdürümüz başkanımıza aktarınca olumlu cevap aldık. Kendilerine bu konuda bize göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı çok teşekkür ederiz. Bizim bunlar gibi defalarca yapılması gereken projelere ihtiyacımız var. Gerçekten zor yıllardan geçiyoruz. Pandemisiyle, hayat pahalılığıyla hepsiyle mücadele etmek artık biz yordu. Birilerinden destek almazsak biz ayakta kalamayacağız. Her geçen gün köy nüfusu hızla tükenmeye doğru gidiyor. Bunun önüne geçebilmek için bunun gibi başkanımın yaptığı gibi çok değerli projeleri anlayabilecek ve yönlendirebilecek fikirlere ihtiyacımız var. Kendilerinin bu konuda bize göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı ayriyeten teşekkür ediyorum.” şeklinde ifade etti.

“VAR OLSUN BAŞKANIMIZ, YOLU DAİM OLSUN”

Başkan Bozdoğan’ın çiftçiye her daim desteğini esirgemediğini belirten Çavuşlu Mahalle Muhtarı Recai Özkan “Başkanımız baştan beri zaten bu çiftçilere verdiği değeri biliyoruz. Bugün de sıra bize geldi, köyümüze geldi. Başkanıma bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden ve çiftçilerimize verdiği desteklerden dolayı da çok çok teşekkür ediyorum. Var olsun başkanımız, yolu daim olsun. Kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.