MEHMET ÖZEL’DEN KAMUOYUNA

“TARSUS BELEDİYESİNE -FACEBOOK- CEVABIMDIR ”ALGI MI, GERÇEKLER Mİ ?

Gündem Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 12:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
121 okunma
Takip EtGoogle News

ALGI MI, GERÇEKLER Mİ ?

Baştan söyleyeyim;

Yanlışı, Doğrusu diye yazıyorsun ALGI’ ya devam ediyorsun, ama sana tavsiyem madem algı uzmanı değilsen gel, halkımızın huzurunda yüz yüzei konuşalım. Kim rantçı? Kim halkçı? Tarsus kamuoyunun vicdanına bırakalım. Buyurun;

1) Belediye web sayfasında yayımladığınız yazıya beraber bakalım;

‘’Başkan Bozdoğan’ın projeyi sonuçlandırmak üzere meclise getirdiği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak olan açık artırma usulü ile satış işlemine Tarsus Belediyesi olarak katılmaya, ayrıca bu taşınmazdaki hem 507,00 metre karelik hisse, hem de Bakanlıkça yapılacak açık artırma usulü ile satış işlemi sonucunda Tarsus Belediyesi tarafından satın alınacak hisseler için Tarsus TESKİ A.Ş. ile arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmasını içeren evrak meclis üyelerince reddedildi. ‘’

Diyen siz değil misiniz?

Bakın bir daha söylüyorum; Çevre Şehircilik Bakanlığının ihalesine;

Tarsus Belediyesi hisse sahibi olsa bile ilk satış ihalesine üçte iki çoğunluğu elinde bulunduran TESKİ A.Ş ile sözleşme yapmadan G-İ-R-E-M-E-Z.

(6) Yapılacak ilk satışa en az üçte iki çoğunluk ile anlaşan paydaşlar dışında herhangi biri katılamaz.

Eğer ilk satış ihalesinden sonra yapılacak diğer satışlara en az üçte iki TESKİ ile anlaşan paydaşlar ile birlikte üçüncü şahıslar.(13) madde de ki yükümlülükleri yerine getirmek kaydıyla Katılabilir.

 Lütfen Madde (6) ve Madde (13) bir kez daha okuyunuz.

(6) Yapılacak ilk satışa en az üçte iki çoğunluk ile anlaşan paydaşlar dışında herhangi biri katılamaz. İlk satış işleminde satılacak hissenin anlaşma sağlayan paydaşlarca alınmak istenmemesi durumunda tekrar yapılacak satış işlemlerine en az üçte iki çoğunluk ile anlaşan paydaşlar ile on üçüncü fıkrada belirtilen şartları haiz üçüncü şahıslar katılabilir…

(13) İlk satıştan sonra yapılacak diğer satışlara en az üçte iki çoğunluk ile anlaşan paydaşlar ile birlikte üçüncü şahısların da katılabilmesi için, bunların satıştan önce üçte iki çoğunluk ile alınan kararı kabul edeceklerini ve üçte iki çoğunluk ile alınan karar doğrultusunda yapılan sözleşmeyi ve yapılacak uygulamanın gerektirdiği diğer belgeleri imzalayacaklarını yazılı olarak beyan etmeleri ve satışı yapılacak arsa payının üçüncü fıkra uyarınca belirlenen rayiç değerinin yüzde onu oranında nakit teminat vermeleri şarttır…

İstediğin AVUKATINA SOR onlar adına karar verme.!

Mahcup olursun.! Daha doğrusu Bakanlık yetkililerine de sorup yazılı görüş de alabilirsin.

Bilmemek AYIP DEĞİL.

Şimdi basit bir soru soruyorum: Madem ki Tarsus Belediyesinin TESKİ ile anlaşmadan ihaleye girme hakkı var ise neden Tarsus Belediye Meclisinden yetki istiyorsunuz?

Neden Tarsus kamuoyuna Belediye Meclis üyelerini RED verdiler, beni engelliyorlar diye şikayet ediyorsunuz?

Bunun adı ALGI değil de Nedir?

İlgili yönetmelik maddelerini de açık-seçik yazıyorum. Hem kamuoyundaki Hukukçularımızın, hem de Tarsus kamuoyunun takdirine arz ediyorum.

2) 17525 m2 yeniden gözden geçir görevde olduğum ve altına imza attığım kamulaştırma evrakları da dahil bir bak, kamulaştırma için bekleyen belediyenin 507 m2 dahil ne kadar biz de öğrenelim.

3) Ben sizin 26.11.2021 tarihinden itibaren Yön.Kur.Bşk. olarak görevde bulunduğunuz TESKİ A.Ş ‘de 3.Şahıslara yapılan ön protokol satışlarını soruyorum. Teski yönetiminde bunların yapıldığından bilgim olmadığı için, aylarca yönetim toplantısı yapmadığınız için TESKİ A.Ş adeta amacından çıkmış oldu.

Siz yılın tarihiyle bile oynayarak 2021 yılını 2022 olarak yazıp 26.11.2022 den itibaren satış yapılmadı diyorsunuz. Hakikaten anlamak mümkün değil. Şimdi bir kez daha soruyorum: Sizin Başkanlığınız döneminde Satış protokolleri yapıldı mı, yapılmadı mı? Bu protokolları imzalayıp bedellerini aldım diye imzalayan yön.kur.üyesi (40 yıllık muhasebecin) İ.T değil mi?

Bu yüklü paralar TESKİ Banka hesaplarına neden girmedi? Mali müşavirinin muhasebe oyunları ile kapanacağını mı zannediyorsun? İstersen bu protokolları tek tek yayınlayayım.

4) Benim le ilgili ihbarda bulunduğunu beyan ettiğin Dosyaları da ne varsa, ne yapmışsam, Kamuoyuyla paylaşmanı rica ediyorum. Her kesin arkasından bir kulp takmaya alışmışsın. Bugüne kadar isimlerini saymak istemediğim bir çok kişiye algı yaparak kamuoyunda itibarsızlaştırmaya çalıştın. Meclis salonunda dosyaları salladın. Herkesi İllallah dedirtip susturdun.

Ama ben çok sabrettim, insanların mağduriyeti belki giderilir diye bekledim. Maalesef daha çok mağdur ettin. Ben de diğerleri gibi sessiz kalıp çeker giderdim, ya da birileri gibi –U Dönüşü- yapıp sessizliğe bürünebilirdim. Ama dilsiz de değilim, kör de değilim her şeyden önemlisi Akılsız da değilim. Emeklerimi bir kenara koyuyorum önemli değil, ben düşüncelerimi gerçekleştirme adına, siyasetim uğruna her zaman harcarım. Ancak topluma yanlış yapan, ekmekle oynayan, çıkar uğruna şekli şemali değişen, kim olursa olsun, mücadelemden vaz geçmeyeceğimi de öğreneceksin.

5) Haa! Unutmadan söyleyeyim, hani İsmetpaşa sakinleri (pardon mağdurları) ile her Cumartesi toplanıyordun? Hatta 29 Ekim 2022 de temel atıyordun? Gerçekten ne oldu Tapu mu engel oldu,Çevre Şehircilik mi engel oldu, yoksa şimdi de Tarsus Belediye Meclis üyeleri mi engel oldu?

Yoksa yerin mi dar geldi?

Anlat ta biz de bilelim. Basın bülteni yazıp Belediye Facebook sayfasına da iliştirmişsin. Yanlışı,Doğrusu diyerek kendince yazıp çizmişsin.

‘’Tarsus Belediyesi Meclisi'nde halka yanlış bilgi verme girişimlerini ifşa ettiğimiz gibi, manipulasyon ve kara propaganda araçlarını kullanarak halkı aldatan her kimse, yüzünden maskesini düşürmeye; kara siyasi emellerine son vermeye devam edeceğiz.’’ diyorsun ya;

Bak sana şunu söyleyeyim: ’’Ben kimseye iftira atmam, belgesiz de, bilgisiz de konuşmam. Basına ve kamuoyuna düşüncelerimi basın bülteni olarak duyurdum.Bu benim vicdani sorumluluğumdur.Bunun adı kara propaganda değildir.

Bildiklerimi,gördüklerimi açık seçik kamuoyuyla paylaşmaktır. Gerçi o kadar çok konu var ki ama neyse,

İstersen bugüne kadar yap-a-madığın tüm Basın mensubu arkadaşlarımızın huzurunda, mağdur edilen İsmetpaşa mahallesinde BACA’nın önünde halkımızın huzurunda konuşalım.

Kim kara propaganda yapıyor, kimin hangi maskesi var hep birlikte görelim.

Ne dersin Sayın Başkan?

Tarsus Halkının, GERÇEKLERİ ÖĞRENMEYE hakkı yok mu?

Mehmet ÖZEL

Makine Mühendisi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.