MESKİ, SU SAYAÇLARININ DONMA RİSKİ İLE İLGİLİ UYARILARDA BULUNDU

MESKİ, SAYAÇLARIN DONMA RİSKİNE KARŞI UYGUN YÖNTEMLERLE KORUNMASI GEREKTİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ, AÇIKTA BULUNAN SU SAYAÇLARI VE BORULARIN SOĞUĞA KARŞI KORUNMASI GEREKİYOR

Gündem Yayın: 13 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.11.2023 10:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
31 okunma
Takip EtGoogle News

MESKİ, SU SAYAÇLARININ DONMA RİSKİ İLE İLGİLİ UYARILARDA BULUNDU

MESKİ, SAYAÇLARIN DONMA RİSKİNE KARŞI UYGUN YÖNTEMLERLE KORUNMASI GEREKTİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

AÇIKTA BULUNAN SU SAYAÇLARI VE BORULARIN SOĞUĞA KARŞI KORUNMASI GEREKİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığı eksi derecelere kadar düşen bölgelerde oturan vatandaşlar başta olmak üzere Mersin’de yaşayan tüm vatandaşlara; su boruları ve sayaçlarını donma, patlama veya kırılma riskine karşı korumaları konusunda uyarılarda bulundu. MESKİ açıklamasında, sayaçların donma tehlikesine karşı alınacak önlemlere dikkat çekildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış ayı öncesinde özellikle yaylalarda, müstakil evlerde ve kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara; su sayaçlarının donma, patlama veya kırılma riskine karşı korunması hakkında uyarılarda bulundu.

Sayaçların uygun yöntemlerle korunması, donma tehlikesinin önüne geçiyor

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında; sıcaklığın eksi derecelere kadar düştüğü bölgelerde su boruları ve sayaçlarının donma tehlikesine karşı nasıl korunması gerektiği konusunda vatandaşlara bilgi verildi. Alınan tüm önlemlere rağmen sayaçların donması ya da patlaması durumunda ‘Alo 185 Çağrı Merkezi’ne veya MESKİ Genel Müdürlüğü şubelerine başvuru yapan vatandaşların sayaç değişim işlemleri ise kısa sürede gerçekleştiriliyor.

Sayaç okuma görevlilerinin okuma yapmasına engel olunmayacak şekilde su sayaçlarının koruma altına alınması gerektiğine dikkat çeken MESKİ açıklamasında, “Sıcaklığın eksi derecelere kadar düştüğü mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın bu konuda hassas davranması, açıkta olan su borularını ve sayaçlarını, önerilen şekilde muhafaza altında tutması gerekmektedir. Soğuktan dolayı oluşabilecek problemlere karşı su borularının bez, boru kılıfı, izocam ve yün parçası, talaş ya da kılıfla kaplanması gibi yöntemlerle önlem alınmalıdır. Sayaçların bulunduğu yerlere donma riskine karşı; demir, ahşap veya betondan yapılmış muhafaza sandığı ve vana koruyucu ceketleri de yapılabilir. Alınan her türlü önleme rağmen sayaçlarda donma meydana gelmesi durumunda ise, sayaca kesinlikle ateş veya sıcak su ile müdahale edilmemelidir. Aksi takdirde; musluk veya su boruları patlayarak hasarın artmasına ve su kaybına sebebiyet verebilir. Suyun donma derecesine kadar geldiği yerlerde yapılacak ilk müdahale; vananın kapatılıp su akışının kesilmesi olmalıdır. Sayaçlarının sökülmesini isteyen abonelerimizin Alo 185 Çağrı Merkezi veya şubelerimize başvuru yaparak, geçici kapama taleplerini iletmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.