MESKİ, AKILLI VEZNE SİSTEMLERİNİ HAYATA GEÇİRDİ

VATANDAŞLAR, SU FATURALARINI ARTIK YERİNDE ÖDEYECEK, KIRSALDAN MERKEZE GELMEDEN SU FATURALARI ÖDENEBİLECEK

Gündem Yayın: 04 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 04.10.2023 12:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
95 okunma
Takip EtGoogle News

MESKİ, AKILLI VEZNE SİSTEMLERİNİ HAYATA GEÇİRDİ

VATANDAŞLAR, SU FATURALARINI ARTIK YERİNDE ÖDEYECEK, KIRSALDAN MERKEZE GELMEDEN SU FATURALARI ÖDENEBİLECEK

MESKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik teknolojik yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda MESKİ, Akıllı Vezne Sistemleri (AVS) kurulumunu tamamlayarak, vatandaşların hizmetine sunmaya başladı. Vezneler sayesinde aboneler şehir merkezine kadar gelmeden, su faturası ödemelerini ve borç sorgulama işlemlerini 7 gün 24 saat yerinde gerçekleştiriyor. Su faturalarının kredi kartı, banka kartı veya Mersin 33 Kart’la ödenebildiği veznelerde, Mersin 33 Kart’ın satışı ve yüklemesi de kolaylıkla yapılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akıllı Vezne Sistemleri (AVS) kurulumunu gerçekleştirdi. Bu sayede vatandaşlar su faturası ödemelerini ve borç sorgulama işlemlerini, bulundukları yerden 7/24 gerçekleştirebiliyor.

Vatandaşlar, su faturalarını artık otomatik vezneden 7/24 ödeyebilecek

MESKİ, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde kentin tüm ilçelerinde, vatandaşların hayatını kolaylaştıran çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. MESKİ; Genel Müdürlük Binası,  Tarsus İlçesi Yarenlik Alanı, Yeni Mahalle, Lokman, Gazi ve Belediye önü, Yenişehir İlçesi Forum Mersin AVM, Toroslar İlçesi Halkkent, Yalınayak, Mezitli İlçesi Fındıkpınarı, Akdeniz İlçesi Karacailyas, Silifke İlçesi Taşucu, Erdemli İlçesi Tömük, Gülnar İlçesi Büyükeceli ve Çamlıyayla İlçesi’nde Akıllı Vezne Sistemleri’ni hayata geçirdi.

Vatandaşlar, MESKİ veznelerinde 7 gün 24 saat su faturası ödemesi ve borç sorgulaması yapabiliyor. Bu hizmet sayesinde, online ödeme yapamayan veya kırsal bölgeden şehir merkezine gelemeyen aboneler, su faturalarını artık otomatik vezneden ödeyebilecek. Veznelerde, akıllı sayaçlar için olan kart dolum işlemi de yapılıyor. MESKİ, özellikle kırsal bölgelerde ve nüfus hareketlerinin fazla olduğu lokasyonlarda 7/24 borç sorgulamasının yapılabildiği ve su faturalarının ödenebildiği AVS’lerin sayısını artırmayı planlıyor. Ayrıca, MESKİ veznelerinde Mersin 33 Kart’ın satışı ve yüklemesi de kredi veya banka kartı aracılığıyla, 24 saat kesintisiz bir şekilde kolaylıkla yapılabilecek.

Çingisiz: “Akıllı vezneler sayesinde vatandaşlar zamandan kazanıyor”

MESKİ Genel Müdürlüğü olarak, dijital teknolojik gelişmelere bir yenisini daha ekleyerek, Akıllı Vezne Sistemi’ni abonelerin hizmetine sunduklarını belirten MESKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Deniz Çingisiz; “Akıllı veznelerimiz dokunmatik ekranlı, bilgi ve ödeme amaçlı terminaller olup, kullanımı pratik ve kolaydır. Zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayarak, bekleme problemini ortadan kaldıran sistemimizde su faturaları; kredi kartı, banka kartı veya Mersin 33 kartı ile online olarak 7/24 ödenebilecektir” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.