GEMLİK TSO’DAN TARSUS OSB’YE TEKNİK İNCELEME GEZİSİ

Başkan Koçak, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin bir güç birliği projesi olduğunu, kısa sürede önemli mesafe kat ettiğine dikkat çekerek, ‘’Tarsus OSB öncelikle çok doğru bir projeydi"

Gündem Yayın: 05 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 05.10.2023 13:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
125 okunma
Takip EtGoogle News

GEMLİK TSO’DAN TARSUS OSB’YE TEKNİK İNCELEME GEZİSİ

Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hamaloğlu, Meclis Başkanı Mehmet Anar ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, kurmakta oldukları organize sanayi bölgesine yol göstermesi açısından Tarsus Organize Sanayi Bölgesine inceleme gezisi düzenledi.

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak ve OSB Yönetimi tarafından konuk edilen heyete Tarsus OSB’nin kuruluş çalışmaları ve gelinen süreç hakkında bilgi verildi.

Başkan Koçak, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin bir güç birliği projesi olduğunu, kısa sürede önemli mesafe kat ettiğine dikkat çekerek, ‘’Tarsus OSB öncelikle çok doğru bir projeydi. Başta lokasyon olmak üzere yatırımcı için cazip gelebilecek her türlü stratejik öneme sahipti. Dolayısıyla yoğun bir yatırımcı ilgisiyle karşılaştık. Geldiğimiz noktada tüm sanayi alanlarımız doldu. Halen ciddi bir yatırımcı ilgisiyle karşı karşıyayız. 3 bin dönümlük genişleme alanı için başvurumuzu yaptık. Bir taraftan da alt yapı ile ilgili çalışmalarımız hızla sürüyor. Şişecam’ın çok büyük bir yatırımı oldu. Çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Hatta kapasite artışına gittiler ve hammaddesini de üretebileceği ek yatırım kararı aldılar. Aynı şekilde BİM’in çok büyük yatırımı var. Dağıtım merkezinin yanı sıra üretim tesisleri de kurdu. Kısa zamanda pek çok sayıda tesisin aynı anda yükseleceğini göreceğiz. Bunlar tabi güzel gelişmeler. Tarsus’un yeniden sanayileşmesi için var gücümüzle el birliğiyle gece gündüz demeden çalışıyoruz.’’diye konuştu.

Daha sonra heyetle birlikte teknik gezi yapılarak proje detayları ve alt yapı çalışmaları yerinde incelendi. Gemlik heyeti, Tarsus OSB’nin üstün bir başarı örneği sergilediğini ifade ederek, verimli ve örnek teşkil edecek bir ziyaret olduğunu söylediler.

Gemlik TSO’dan Tarsus TSO’ya ziyaret

Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hamaloğlu, Meclis Başkanı Mehmet Anar ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni incelemek üzere geldiği Tarsus’ta Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti.

Tarsus TSO’da Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı ve Yönetim Kurulu üyelerinin konuk ettiği Gemlik heyetine, Tarsus ve bölge ekonomisindeki güncel gelişmeler, kentin devam eden yatırım projeleri ile elde ettiği yeni fırsatlar hakkında bilgi verildi.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hamaloğlu heyet adına misafirperverliklerinden dolayı Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederek, başarılar diledi. Daha sonra ziyaret anısına plaket takdim edildi.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.