‘MERSİN 3. VETERANLAR MASA TENİSİ TURNUVASI’ BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR, SPORA VE SPORCULARA VERDİĞİ DESTEKLERİNİ SÜRDÜYOR, 7 ÜLKE 32 İLDEN 200 SPORCU TURNUVA İÇİN MERSİN’E GELDİ

Spor Yayın: 28 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.01.2024 07:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
52 okunma
Takip EtGoogle News

‘MERSİN 3. VETERANLAR MASA TENİSİ TURNUVASI’ BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR, SPORA VE SPORCULARA VERDİĞİ DESTEKLERİNİ SÜRDÜYOR, 7 ÜLKE 32 İLDEN 200 SPORCU TURNUVA İÇİN MERSİN’E GELDİ

Spora ve sporculara verdiği desteği sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Masa Tenisi Spor Kulübü iş birliği ile bu yıl ‘Mersin 3. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası’nı düzenliyor. 2 gün boyunca sürecek müsabakada; 7 ülke, 32 ilden 200 sporcu birincilik için mücadele ediyor.

Mersin’in bir spor kenti olması için spora ve sporculara verdiği desteği sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Mersin Masa Tenisi Spor Kulübü (MEMTEK) iş birliğinde bu yıl ‘Mersin 3. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası’nı düzenliyor. Amerika, Rusya, Ukrayna, Irak, İran, Suriye ve Bosna Hersek’in içinde bulunduğu 7 ülke ve 32 ilden katılımcıların olduğu turnuvada 200 sporcu yarışıyor.

30 yaşın üstü herkesin katılımına açık olan ve 2 gün sürecek müsabakada yarışmacılar; 30- 39, 40-49, 50-59, 60-64, 65-69, 70-74 ve 80 yaş üzeri kategorilerinde birincilik için mücadele ediyor.

Gökayaz: “2 gün boyunca turnuvada çok güzel maçlar ve çetin mücadeleler olacak”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, bu yıl Mersin Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası’nın 3.’sünü düzenlediklerini söyleyerek, “Farklı yaş gruplarından 7 farklı ülkeden, 32 farklı şehirden sporcularımız var. 80 yaş üzerinden 4 tane değerli sporcumuz var. 2 gün boyunca müsabakamız devam edecek” dedi. Sporcuların 2 gün boyunca Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini gördüklerini aktaran Gökayaz, “Bugün de mücadele sahada başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in spora verdiği büyük desteklerle bu tip çalışmalar, etkinlikler Mersin’de artarak devam edecek” diye konuştu.

Veteranlarda yaş skalasının 30 yaşından başladığını ve 80 yaşına kadar deva ettiğini belirten Gökayaz, “30- 39, 40-49, 50-59, 60-64’ten 80 yaşına kadar devam ediyor. Gruplarımız erkek, kadın ve çift olarak devam ediyor. Rusya’dan Ukrayna’dan, Irak’tan Amerika’dan bunun dışında 32 farklı ilden yarışmalarımız var. 2 gün boyunca burada çok güzel maçlar, çetin mücadeleler olacak. Tüm Mersinlileri bu müsabakalara davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çimen: Amacımız sosyal aktivitelerle sağlıklı bireylerin olması ve kültür alışverişi”

Önceden masa tenisinde Türkiye şampiyonluğu bulunan ve eski sporcu Mersin Masa Tenisi Federasyon Başkanı Oktay Çimen, “Veteran turnuvaları eskiden masa tenisi oynamış ve hala bu spora devam etmek isteyenlere yönelik bir organizasyon. Derneklerimiz aracılığıyla bu organizasyonumuz aracılığı ile tüm Türkiye’ ye yaydık. Amacımız sağlıklı bireylerin olması. Aynı zamanda sosyal aktivitelerle de ve kültür alışverişi ile şehirleri tanımak. Tüm şehirlerden ve diğer ülkelerden turnuvaya katılan sporcularımız var. Çok önemli bir organizasyon” dedi.

Asparuk: “Büyükşehir Belediyesi bize kucak açtı”

Mersin Masa Tenisi Kulüp Başkanı Mustafa Asparuk ise bu branşın özellikle yaş almış vatandaşlardan tarafından yapılacak en iyi sporlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Masa Tenisinin Mersin’de uzun yıllardır olduğunu ancak spordan ziyade bir eğlence gibi görüldüğünü dile getiren Asparuk, “Yaygınlaşması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu sporun gelişmesiyle Mersin’de ileride lig maçlarını hatta uluslararası turnuvaları da görmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Masa Tenisi ’ne gönül verenlerin en büyük sorunun mekân bulamamak olduğunu da aktaran Asparuk “Bizim yaklaşık 20 tane masamız var. Bir yer kiralamak dar bütçeli bir kulüp için oldukça zor. Bu aşamada Büyükşehir Belediyesi bize kucak açtı. Çok güzel bir salonumuz var. Bu salonda Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığının zemin katında. Burada birçok arkadaşımız zaten o salonu gördüler. Hemen hemen hiçbir ilde bu kadar mükemmel bir salon yok. Bu da bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

200 sporcu müsabakada kıyasıya mücadele ediyor

Turnuvaya eşiyle birlikte Antalya’dan katılan sporcu Filiz Alkiraz, masa tenisini yıllardır oynadığını ve sürekli turnuvalara katıldığını belirterek, “Çok eğlenceli, çok güzel. Oldukça aktif ve her yaştan kişilerin yapabileceği bir spor olduğu için ben de bu sporu yapmayı tercih ettim. Bu camia gerçekten güzel bir camia ve burada sadece spor değil, iyi dostluklar da kuruluyor” diye konuştu.

Turnuvaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden katılan Serdar Süha Taş, turnuvaya ilk kez katıldığını söyleyerek, “Masa tenisi öyle bir spor ki her yaşta ve her fiziksel özellikte olan insan bu sporu boydan ve kilodan bağımsız olarak yapabiliyor. Gerçekten masa tenisinin yapısı itibariyle insanı hem fiziksel hem de zihinsel olarak dinç tutuyor. Aslında masa sporuna küçük yaşta başlanması öneriliyor performans sporcusu olmak için ama her yaşta yapılabildiği için özellikle fiziksel olarak kendi sınırlarını çok zorlamadan hayatına bir hareket katmak isteyen ve mental olarak güçlü kalmak isteyen herkesin yapması gereken bir spor” diye konuştu. Turnuvaların şehirler için bir artı olduğunu dile getiren Taş, “Buraya yılda bir kez de olsa bir hafta sonu 200’e yakın sporcu geliyor. Çoğu arkadaşlarımız da ailesiyle birlikte geliyor. Aslında bu bir küçük turizm de oluşturuyor. İl ve ilçelerin bilinmesi için de güzel bir katkı oluyor” sözlerine yer verdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.