MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR OKUMA SALONU DAHA

YOĞUN İLGİ GÖREN OKUMA SALONLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ, BİNLERCE ÖĞRENCİNİN UĞRAK NOKTASI: GÜVENEVLER OKUMA SALONU

Kültür Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 14:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
80 okunma
Takip EtGoogle News

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR OKUMA SALONU DAHA

YOĞUN İLGİ GÖREN OKUMA SALONLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

BİNLERCE ÖĞRENCİNİN UĞRAK NOKTASI: GÜVENEVLER OKUMA SALONU

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin birçok farklı noktasında açılan ve açıldıktan kısa süre sonra Mersinlilerin uğrak noktası haline gelen okuma salonlarına bir yenisi daha eklendi. Eğitim kurumlarının bulunduğu Güvenevler Mahallesi’nde açılan ‘Güvenevler Okuma Salonu’, açıldığı ilk günden itibaren tam kapasite hizmet vermeye başladı.

Mersin’de, öğrenci ve vatandaşların uğrak noktası haline gelen Okuma Salonlarına bir yenisi daha eklendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ve açıldıktan kısa süre sonra uğrak noktası haline gelen Okuma Salonlarından bir tanesi, Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi’nde de hizmete girdi.

Eğitim kurumlarının yoğun olduğu bir bölgede açılmasından dolayı, açıldığı ilk günden itibaren tam kapasite hizmet vermeye başlayan ‘Güvenevler Okuma Salonu’, özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin yaşam alanına dönüştü. Sıcak, sessiz ve güvenilir bir ortam sunmasının yanı sıra; ücretsiz internet, kahve ve çay hizmetinin de sunulduğu Okuma Salonu’ndan hem öğrenciler, hem de veliler memnun.

Uysal: “Okuma Salonumuza 7’den 70’e halkımızın yoğun ilgisi var”

Güvenevler Okuma Salonu hakkında bilgi veren Kültür Tesisleri ve Kütüphaneler Şube Müdür Vekili Hakkı Uysal, “Güvenevler Okuma Salonumuzu yaklaşık bir ay önce hizmete açtık. Halkımızın çok yoğun ilgisi var” dedi.

Güvenevler Okuma Salonu’nun haftanın her günü 08.00 ile 22.00 saatleri arasında faaliyet gösteren bir merkez olduğunu belirten Uysal, “Okuma salonumuzda çay, kahve ve internet ücretsiz. Öğrencilerimiz isterlerse kendileri ders kitaplarını getirip burada çalışıyorlar, isterlerse de okuma salonumuzda bulunan kitaplarımızı alıp okuyabiliyorlar” diye konuştu. Öğrenci ve velilerden çok güzel geri dönüşlerin olduğunu da söyleyen Uysal, “Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Çok memnun kaldıklarını, çok büyük bir ihtiyacı Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin karşıladığını belirtiyorlar” ifadelerine yer verdi.

“Mersinlileri burada en güzel şekilde ağırlıyoruz”

Mersin’de bulunan bütün okuma salonlarına yoğun bir ilgi olduğunu kaydeden Uysal, “Bu talep bizim çok hoşumuza gidiyor. Özellikle vatandaşlarımızın sosyal anlamda büyük bir ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Dolayısıyla bu ilgi bizleri de mutlu ediyor” dedi. Okuma Salonu’na gelenlere sessiz ve temiz bir mekan hizmeti sunduklarını kaydeden Uysal, “Özellikle Yenişehir ilçesinde burayı gezip görmek isteyen öğrencilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı, Forum AVM civarında bulunan Güvenevler Okuma Salonu’muza bekliyoruz” sözlerine yer verdi.

Sınava hazırlanan öğrenciler hizmetlerden çok memnun

YKS’ye hazırlanan öğrencilerden Berhan İnan, Güvenevler Okuma Salonu’nu çok beğendiğini belirterek, “Dershaneme yakın olduğu için birinci tercihim burası oluyor. Birçok okuma salonu denedim, ama burası bana daha uygun geliyor. Çünkü çok güzel ve sessiz bir ortam var. Evden ziyade burada motive oluyorum” şeklinde konuştu. Arkadaşlarıyla birlikte ders çalışmanın, rekabeti artırıcı ve motive edici bir tarafı olduğunu da söyleyen İnan, “Burada internet, çay ve kahve ücretsiz. Çoğu zaman internetten konu anlatımlı kanalları izliyorum ve bu benim çok işime yarıyor. Kütüphane ortamında bu hizmetlerin de olması daha iyi oluyor” dedi.

YKS hazırlık öğrencisi Fatmanur Korkmaz ise, “Güvenevler Okuma Salonu’nun hem dershaneme yakın olması, hem de buradaki motivasyon, beni daha çok çalışmaya teşvik ediyor. Burada ders çalışan arkadaşları gördükçe, benim de çalışma arzum artıyor” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.