BÜYÜKŞEHİR HER ALANDA ÖĞRENCİLERİN YANINDA

KURS MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN YKS ÜCRETİNİ BÜYÜKŞEHİR KARŞILIYOR

Eğitim Yayın: 07 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 07.02.2024 07:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
53 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR HER ALANDA ÖĞRENCİLERİN YANINDA

KURS MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN YKS ÜCRETİNİ BÜYÜKŞEHİR KARŞILIYOR

Öğrencilerin eğitim hayatını her anında destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ücretsiz kurs merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler ile Halk Kart’tan faydalanan 10 bin ailenin sınava girecek olan çocuklarının sınav ücretini bu yıl da karşılayacak.

Öğrencilerin eğitim hayatını her anında destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kurs merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilerin sınav ücretini de karşılayacak.

Eğitimde eşitsizliği ortadan kaldırmak için birçok proje geliştiren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar öğrencilerin her anında yanında olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıla göre fahiş bir şekilde zamlanan sınav ücretlerini karşılamakta zorlanan öğrenci ve velileri düşünen Büyükşehir, bu yıl da YKS ücretlerini ödeyecek.

Karakuş: “Öğrencilere desteklerimiz her alanda devam edecek”

Zorlu sınav yılında hem öğrencilerin, hem de velilerin yanında olmaya devam ettiklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Toplamda 10 ilçemizde bulunan 11 YKS kurs merkezimize kayıtlı 4 bin 253 öğrencimizin ve ayrıca Halk Kart’tan faydalanan 10 bin ailemizin sınava girecek olan çocuklarının sınav ücretini bu yıl yine biz karşılıyoruz. Bunun için öğrencilerimiz sınav başvurularını yapacaklar. Yapmış oldukları ödemenin dekontunu ve kimlik fotokopilerini, kendilerine en yakın kurs merkezlerine getirip bizlere teslim edecekler. Bizler de başvuru tarihi bittikten sonra gerekli incelemeleri yaparak, öğrencilerimize yapmış oldukları ödemeleri iade edeceğiz” dedi.

ÖSYM tarafından her bir sınav oturumun bu yıl 295 TL olarak belirlendiğini söyleyen Karakuş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu ücreti biz karşılıyoruz. Bu sayede hem öğrencilerimizin, hem de velilerimizin bu zorlu ekonomik şartlarda bir nebze de olsa nefes almalarını sağlıyoruz. Ücret kısmında öğrencilerimizi desteklediğimizden dolayı öğrencilerimizin memnuniyeti var. Öğrencilerimiz üniversiteyi kazandıktan sonra da desteklerimiz devam edecek. Gelecek yıl bu öğrencilerimiz üniversiteyi kazanacak ve öğrenim yardımı ile öğrencilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sınav stresi yaşayan öğrenciler, bir de sınav ücretlerini dert etmiyor

Sınava hazırlanan Eda Nur İlbeyli, bu destekten dolayı kendisini iyi hissettiğini belirtti. Sınava 4 ay gibi kısa bir süre kaldığı için heyecanlı olduğunu belirten İlbeyli, “Burada eğitim süreci gayet iyi geçti. İmkanlarımız da gayet iyi. Öğretmenler çok ilgili ve bu durum bizi memnun ediyor” dedi. Sınav ücretlerinin önceki seneye göre çok yükseldiğini belirten İlbeyli, “Bizim kurs merkezimizin bu ücretleri geri yatırma gibi vaadi vardı. Geçen sene de yatırdılar, bu sene de yatıracaklar. Ben 2 senedir bu kurumdayım ve bu durumdan memnunum” şeklinde konuştu.

Sınava kısa bir süre kaldığı için tempoyu artırdığını belirten İlke Cem Çatal ise, “Sınav ücreti geçen yıla göre çok arttı. Ama Mersin’de yaşadığımız için, başkanımız bize bu ücretleri geri ödüyor. Bu yüzden sorun olmuyor. Yani burada her şey çok güzel. Ücretsiz bir şekilde gayet iyi bir eğitim alıyoruz” dedi.

Hem heyecanlı hem de stresli olduğunu belirten Ceren Çanlı ise, “Buradaki eğitim sürecinden gayet memnunum. Normal bir kurs merkezinden aldığımız eğitimle arasında hiçbir fark bulunmamakta. Aynı zamanda her hafta deneme sınavları yapılıyor ve bu sınavlar ücretsiz olduğundan dolayı bize büyük bir avantaj sağlamakta” dedi. Sınav ücreti gibi bir streslerinin de ortadan kalktığını söyleyen Çanlı, “Bu ücretler aileler için büyük bir sorun. Çünkü geçen seneye göre sınav ücretlerinde büyük bir artış söz konusu. Fakat Büyükşehir sayesinde bu konuda üstümüzden büyük bir yük kalktığını söylemek isterim” ifadelerine yer verdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.