REFAKATÇİ EVİ SAYESİNDE KONAKLAMA VE DİĞER MASRAFLARA SON

BÜYÜKŞEHİR REFAKATÇİ EVİ DOST ELİNİ HERKESE UZATIYOR

Gündem Yayın: 14 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.12.2023 06:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
68 okunma
Takip EtGoogle News

REFAKATÇİ EVİ SAYESİNDE KONAKLAMA VE DİĞER MASRAFLARA SON

BÜYÜKŞEHİR REFAKATÇİ EVİ DOST ELİNİ HERKESE UZATIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Refakatçi Evi, kent merkezine uzak ilçelerden ve kırsal yerleşim yerlerinden merkezdeki hastanelere gelen vatandaşlara, konforlu ve ihtiyaca uygun yapısıyla ev sıcaklığında hizmet sunmaya devam ediyor. Hasta ve yakınlarının ücretsiz bir şekilde konaklayabildiği Refakatçi Evi’nde, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra, hastanelere ulaşım hizmeti de sunuluyor. Açıldığı günden bugüne kadar Refakatçi Evi’nden hasta ve hasta yakını olmak üzere, toplam 2 bin 600 kişi faydalandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezine uzak ilçelerden ve kırsal yerleşim yerlerinden merkezdeki hastanelere gelen vatandaşların konaklama sorununu gideren ‘Refakatçi Evi’ hizmeti, ihtiyaca uygun yapısı ve konforuyla, hasta ve yakınlarına evlerini aratmıyor. 2021 yılı Ocak ayında açıldığı günden bugüne kadar hasta ve hasta yakını olmak üzere toplam 2 bin 600 kişiye hizmet veren Refakatçi Evi, hasta ve yakınlarına dost eli olmaya devam ediyor.

Kamu ve üniversite hastanelerinde Onkoloji tedavisi gören hasta ve yakınlarının 45 gün, ayakta ve yatarak tedavi gören hasta ve yakınlarının 30 gün süreyle ücretsiz bir şekilde konaklamasına imkân sunan Refakatçi Evi’nde; kahvaltı ve akşam yemeği ikramı, psikolojik danışmanlık hizmeti ile hastaların hastaneye ulaşım hizmeti de sağlanıyor. Refakatçi Evi’nde konaklayan hasta ve yakınları, merkezde kalacak yer sorununa çözüm sunduğu için hizmeti çok beğendiklerini ve oldukça memnun kaldıklarını ifade ediyor.

Yumuşak: “Oldukça memnuniyet yaratan bir hizmet sunuyoruz”

18 Ocak 2021’de Refakatçi Evi’nin açılışını yaptıklarını ve şimdiye kadar 2 bin 600 hasta ve yakınını ağırladıklarını söyleyen Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Refakatçi Evi Sorumlusu Dila Yumuşak, “Eğer misafirimiz 18 yaşın üzerindeyse bir refakatçi, 18 yaşın altındaysa 2 refakatçi eşlik edebiliyor. Burada konaklayacak misafirlerimizin Türk vatandaşı olması ve yanında kimliklerinin, ikametgah belgelerinin olması gerekiyor. Çünkü, misafirlerimizin uzak ilçelerde yaşadıklarını ve hastanede tedavi gördüklerini belgelememiz gerekiyor. Ayrıca hastaneden alınan belgenin de güncel tarihli olması lazım” dedi.

Sağlamış oldukları hizmetin oldukça memnuniyet yaratan ve çok olumlu değerlendirilen bir hizmet olduğunu vurgulayan Yumuşak; ayakta tedavi gören hastaların 30 gün, Onkoloji hastalarının 45 güne kadar konaklayabildiklerini belirtti. Yumuşak, “Burada yeni doğum yapmış ve bebeği küvezde olan hastalarımız ile yoğun bakımda hastası olan refakatçilerimiz de kalabiliyor. Burada ev tutmaya kalksalar veya ücretli olarak bir otelde kalmak isteseler, maliyetler çok yüksek. Biz burada misafirlerimize kahvaltı ve akşam yemeği de sunuyoruz. İsterlerse 2. katımızda mutfağımız var. Orada kendilerine yemek de yapabiliyorlar” diye konuştu.

“Vermiş olduğumuz hizmet, misafirlerimize pozitif anlamda katkı da sağlıyor”

Zaman içerisinde misafirlerin birbiriyle kaynaşıp arkadaş olduklarını da söyleyen Yumuşak, “Misafirlerimiz sosyal bir ortamın içinde yer alıyorlar. Beraber hastaneye gidip gelebiliyorlar ya da hemşeri olduklarını fark edebiliyorlar. Tanıdık çıkabiliyor ve bir süre sonra da görüşmeye devam ediyorlar. Birbirlerine yol gösteriyor ve hastanelerde yardımcı oluyorlar. Gerçekten güzel bir ortamları oluyor. Bu yüzden vermiş olduğumuz hizmet, onlara pozitif anlamda da katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Hasta ve yakınları, Refakatçi Evi’nde sunulan hizmetin evlerini aratmadığını dile getirdi

Onkoloji hastası olan ve tedavi sürecinde Refakatçi Evi’nden faydalanan Anamurlu Ahmet Baz, merkezde bazı akrabalarının yaşadığını, ancak kimseye bu süreçte rahatsızlık vermemek için Refakatçi Evi’nde kalmayı istediğini belirtti. Refakatçi Evi’nde sunulan hizmeti dört dörtlük bulduğunu söyleyen Baz, “Büyükşehir bu süreçte bana büyük kolaylık sağladı. Ev tutma şansımız yoktu. Burada servisimiz de var ve çok güzel ağırlıyorlar. 7/24 sıcak su var ve kaloriferler sürekli çalışıyor. Odalarımız sürekli temizlenip, çarşaflarımız, havlularımız devamlı yenileniyor. Kimse kimseyi rahatsız etmiyor” dedi. Hasta yakını Sabriye Baz da, “Bizim Anamur’da gidecek bir doktorumuz yok. Büyükşehir olmasaydı biz gidip gelemezdik. Büyükşehir’in hizmeti çok büyük ” diye konuştu.

Silifke’den tedavi amaçlı gelen Onkoloji hastası Ramazan Karabıyık, kızının araştırmaları sayesinde Refakatçi Evi’nden haberdar olduklarını dile getirerek, “Tedavi sürecinde Mersin’de kalacak bir yerimiz yoktu. Bizim için büyük bir kolaylık bu. Evimle burası aynı, hiçbir farkı yok ve evimden ayrı hissetmiyorum. Odamız, yemeklerimiz, servisimiz her şey çok iyi. Anamur’dan Mersin’e bir gelip gitmemiz 600 lirayı buluyor. O yüzden çok memnunuz” sözlerine yer verdi.

Bozyazı’dan tedavi için gelen ve 3 haftadır Refakatçi Evi’nde kalan Halil Özmen ise, “Burası kendi evimiz gibi. Servisimiz var. Ben de ihtiyaç duyan vatandaşlara burayı öneririm. Herkes aynı konumda ve herkese eşit bir şekilde hizmet sunuluyor. Benim maaşım 7 bin 500 lira. Bozyazı’dan günlük gelip gitsem, 45 günde bu hesabın altından kalkamazdım” dedi. Döne Özmen ise, personelin oldukça güler yüzlü olduğunu söyleyerek, “Burayı hiç yadırgamadım. Bize bu imkânları sunduğu için Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.