ÇOCUKLAR, SÖMESTR’DE YABANCI DİLLERİNİ BU KULÜPLE GELİŞTİRİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN ‘HELLO MERSİN’ KULÜBÜ İLE ÇOCUKLAR, İNGİLİZCE ÖĞRENMENİN TADINI ÇIKARTIYOR

Eğitim Yayın: 30 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 30.01.2024 17:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
48 okunma
Takip EtGoogle News

ÇOCUKLAR, SÖMESTR’DE YABANCI DİLLERİNİ BU KULÜPLE GELİŞTİRİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN ‘HELLO MERSİN’ KULÜBÜ İLE ÇOCUKLAR, İNGİLİZCE ÖĞRENMENİN TADINI ÇIKARTIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ‘Hello Mersin’ dil kulübünde, çocukların yarıyıl tatilinde hem kaliteli zaman geçirmesi hem de İngilizcelerini geliştirmeleri için 2 haftalık eğitim programı düzenledi. Ortaokul öğrencilerini kapsayan programda; dil oyunları, dil aktiviteleri ve soru cevap gibi etkinliklerle çocukların keyifli zaman geçirmelerinin yanı sıra İngilizce konuşma ve yazma becerilerinin de artırılması amaçlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 22 Ocak’ta başlayan ve 5 Şubat’ta bitecek olan sömestr tatili boyunca çocukların hem keyifli hem de kaliteli zaman geçirebilmesi adına, ortaokul öğrencilerine özel ‘Hello Mersin’ dil kulübünde çocukların İngilizce seviyesine uygun 2 haftalık bir eğitim programı düzenledi.

Çocukların gittikleri okuldaki İngilizce dersi ile uyumlu eğitim programında; dil oyunları, dil aktiviteleri ve soru cevap gibi etkinliklerle çocukların hem yabancı dilini geliştirmesi hem de eğlenirken öğrenmesi amaçlanıyor. Konuşma kulübü sayesinde yeni arkadaş edinen çocuklar, bu sayede hem sosyalleşmenin hem de dil seviyelerini geliştirmenin tadını çıkartıyor.

Haftanın 5 günü olan ve 6 gruptan oluşan program; Salı ve Çarşamba 09.00-10.30, Çarşamba 14.00- 15.30, Perşembe 09.00- 10.30, 14.00- 15.30, Cuma günü ise 09.0- 10.30 saatleri arasında ücretsiz bir şekilde veriliyor.

Çelik: “Çocukların İngilizcelerini geliştirme fırsatı sunuyoruz”

‘Hello Mersin’ proje sorumlusu Başak Çelik, 2 haftalık eğitim programının dil oyunları, dil aktiviteleri, soru cevap ve grup çalışmaları gibi etkinliklerden oluştuğunu dile getirerek bu sayede İngilizcelerini geliştirme fırsatı sunduklarını aktardı.

Kundak: “Keyifli öğrenmenin yolu Hello Mersin”

‘Hello Mersin’ dil kulübünde İngilizce ve Almanca öğretmenliği yapan Figen Kundak, kulüpte; çocuk, lise öğrencileri ve yetişkin grubu olduğunu dile getirdi. Dil öğrenmenin özgüven sağladığını ve ‘Hello Mersin’e gelen öğrencilerin keyifli bir şekilde yabancı dillerini geliştirdiğini kaydeden Kundak, “Öğrencilerin, otel, havaalanı, restoran, fatura ödeme, sipariş verme gibi günlük ihtiyaçlarını karşılayacak etkinlikler yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir hizmet vermesi bizim için çok mutluluk verici. Bizler çok keyif alıyoruz. Vatandaşlarımızın da bundan çok keyif aldığını düşünüyorum” diye konuştu.

“İngilizce öğrenmeyi eğlenceli bir hale getiriyoruz”

Yabancı dilini geliştirmenin en önemli yolunun dile maruz kalmak olduğunu aktaran Kundak, bu süreçte yılmadan çaba sarf etmenin önemli olduğunu vurgulayarak, “Zaman zaman öğrencilerime kısa hikâyeler de yazdırıyorum. Gözle göreceksin, elle yazacaksın, beyni hafızaya kaydedeceksin. Böylelikle kişinin çok rahat ifade etme özgürlüğü gelişiyor. Biraz da bunu eğlenceli hale getirerek o enerjiyle özgüven sağlamak da bence çok önemli. Bu ön yargıyı kırmak biraz eğitim müfredatı ile alakalı. Onlara bu özgüveni vermekte biraz da bizim işimiz” ifadelerini kullandı.

Çocuklar, kulüp sayesinde sosyalleşip, dil pratiklerini geliştiriyor

Ortaokul öğrencisi Umay Özkan, ‘Hello Mersin’ kulübünü beğendiğini dile getirerek, “Hocalarımız çok tatlı ve ortam çok güzel. Bu kulüpte yeni arkadaş edinebileceğimi düşünüyorum. Çok ferah ve çok güzel dekore edilmiş bir mekân” derken çocuklardan Gülçin Dur, İngilizceyi sevdiğini ve yabancı dilini geliştirmek istediğini söyleyerek, “İngilizceyi çok iyi anlıyorum ama konuşma açısından kendimi biraz daha geliştirmem gerektiğini düşünüyorum. Bu kulübün de kendimi ifade edecek kadar beni geliştireceğine inanıyorum” dedi. Tatilini bu şekilde verimli geçirdiğini söyleyen Dur, “Burası çok sosyal bir yer. Tatilimizi güzel bir şekilde değerlendirebileceğimizi düşünüyorum. Hem tatili boş geçirmemek hem de İngilizcemi geliştirmek için diğer günler de gelmeyi planlıyorum” diye konuştu.

Yarıyıl tatilinde İngilizcesini geliştirmek için kulübe gelen Yasemin Olgar da, “Burada İngilizceyi eğlenerek öğreniyorum. Tatilde de boş zamanım çok oluyor. Burada yeni arkadaşlar da edindim. Öğretmenlerimiz çok iyi. Sık sık oyunlar oynuyoruz. Öğretmenlerimiz çok iyi. Anlamadığımız yerleri soruyoruz. Onlar da anlatıyorlar. Diğer günler de kulübe katılmayı planlıyorum” sözlerine yer verdi. Çocuklardan Erdem Öztürk ise, “Öğretmenlerimiz çok iyi. Oyunlar oynadık, soru cevap yaptık. Burası çok eğlenceli ve zaman hızlı geçti. Yeni arkadaşlar da edindim. Hem eğlenip hem öğreniyorum” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.