ÖZEL BİREYLER BÜYÜKŞEHİR FİTNESS SALONU’NUN TADINI ÇIKARIYOR

BÜYÜKŞEHİR FİTNESS SALONU’NDA ÖZEL BİREYLERE YÖNELİK SPOR UYGULAMALARI, SALONDAN 4 YILDA TOPLAM 7 BİN 643 ÖZEL BİREY ÜCRETSİZ FAYDALANDI

Yaşam Yayın: 07 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 07.10.2023 01:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
97 okunma
Takip EtGoogle News

ÖZEL BİREYLER BÜYÜKŞEHİR FİTNESS SALONU’NUN TADINI ÇIKARIYOR

BÜYÜKŞEHİR FİTNESS SALONU’NDA ÖZEL BİREYLERE YÖNELİK SPOR UYGULAMALARI, SALONDAN 4 YILDA TOPLAM 7 BİN 643 ÖZEL BİREY ÜCRETSİZ FAYDALANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bulunan Fitness Salonu, özel gereksinimli bireyleri ağırlamayı sürdürüyor. Bu salonda spor yapan özel bireyler bir taraftan sosyalleşme imkanına kavuşurken, diğer taraftan fiziksel ve ruh sağlıklarına iyi gelen aktivitelerde bulunmuş oluyorlar. Fitness Salonu’ndan, 2019 yılından bu yana toplam 7 bin 643 özel birey ücretsiz olarak faydalandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yer alan Fitness Salonu, özel gereksinimli bireyleri ağırlamayı sürdürüyor. Haftanın belirli günlerinde bu salonda spor yapan özel bireyler sosyalleşip, fiziksel ve ruh sağlıklarına iyi gelen aktivitelerde bulunuyor. Özel bireylere yönelik olarak hizmet veren Fitness Salonu’ndan, 2019 yılından bu yana toplam 7 bin 643 özel birey ücretsiz olarak faydalandı.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bulunan Fitness Salonu’nda spor yapan özel bireylerin, fitness yaptıkları süre zarfında sosyal hayatlarında daha başarılı hale geldiği gözlemleniyor. Özel bireyler fitness sayesinde kas iskelet sistemini güçlendirip, stabilizasyon ve denge aralığını yükseltirken, kardiyovasküler sistemlerini de aktif şekilde çalıştırma fırsatı elde ediyor.

Özel bireyler spor yaparken aynı zamanda eğleniyor

Özel gereksinimli bireyler Fitnesss Salonu’nda spor yaparak hem sağlıklarını koruyor, hem eğleniyor, hem de motive oluyorlar. Haftanın belirli gün ve saatlerinde gelen bireyler, engel gruplarına göre kendilerine uygun fiziksel aktivite yapıyor. Ücretsiz hizmet veren Fitness Salonu’ndaki fiziksel aktivite ve egzersizler, Beden Eğitimi Öğretmeni ve Fitness Antrenörü Emirhan Uka tarafından yaptırılıyor. 18 yaş üstü özel gereksinimli bireyler, tüm spor aletlerinin mevcut olduğu Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki Fitness Salonu’ndan ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Uka: “Tüm engelli gruplarına bireysel çalışma programları düzenliyoruz”

Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde Beden Eğitimi Öğretmeni ve Fitness Antrenörü olarak görev yapan Emirhan Uka, 18 yaş üstü özel gereksinimli tüm bireylere hizmet verdiklerinden söz ederek, “Tek şartımız, bireyin yüzde 40 ve üzeri engelli olması. 4-5 farklı engelli grubumuz var. Bu engelli gruplarına göre, bireysel antrenmanlar yapıyoruz. Mesela fiziksel engelliler için stabilizasyon ve denge çalışmaları var. Tüm engelli gruplarına bireysel çalışma programları düzenliyoruz. 18 yaş ve üstü özel gereksinimi olan, yüzde 40 üzeri engelli raporu olan herkes bu imkandan ücretsiz olarak yararlanabiliyor” dedi.

Fitness Salonu’na kayıtlı 65 öğrenci bulunduğunu da belirten Uka, 34 bireyin okul durumundan dolayı haftada bir gün, diğer 31 kişinin de mezun oldukları için haftada 2 gün salondan faydalanabildiğini kaydederek, “Fitness Salonu’na düzenli olarak gelen ve buradaki programı uygulayan öğrencilerimizden ve ailelerinden; dışarıdaki ortamlarda daha sosyal oldukları, ikili ilişkilerinin daha da geliştiği ve topluma kazandırılması konusunda daha aktif hale geldikleri yönünde olumlu geri dönüşler alıyoruz” diye konuştu.

Özel bireyler spor yapmanın keyfine varıyor

Spor yapmayı çok sevdiğini ve Büyükşehir’in Fitness Salonu’na büyük bir zevkle geldiğini belirten özel bireylerden Ahmet Taş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Fitness Salonu’ndan çok memnunum. Bizi hiç engelli olarak görmüyorlar ve engellerimizi unutturuyorlar. Burada çok güzel, pozitif bir enerji veriyorlar. Hiç yorulmadan, sıkılmadan hocamı ve arkadaşlarımı görmeyi, spor yapmayı çok istiyorum” derken, özel bireylerden Muratcan Öbek ise duygularını, “Burada spor çok iyi geçiyor ve çok seviyorum. Dersler de iyi gidiyor” şeklinde ifade etti.

Fitness Salonu’na düzenli olarak geldiğini ve buradaki hocalarla çok iyi anlaştığını kaydeden özel bireylerden Mustafa Şahin, spor yapmayı sevdiğinden de söz ederek, “Burada özellikle koşu bandını kullanıyor ve ağırlık çalışıyorum. Burada yaptığım spor sayesinde, 127 kilodan 75 kiloya düştüm. Şimdi de vücut yapmak için geliyorum” ifadelerini kullandı.

Fitness Salonu’ndan faydalanan özel bireylerden Pınar Sosa da, “Burada spor yapıyor ve arkadaşlarımla birlikte olduğum için mutlu oluyorum. Spordan da, el sanatlarından da, Mola Evi’nden de çok memnunum” dedi. Özel bireylerden Başak Hayran ise spor yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu anlatarak, “Burada spor yapıyoruz ve zaman çok keyifli geçiyor” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.