ARATOS FELSEFE OKULLARINDAN DERS BAŞLADI, İLK DERS TARSUS'TA YAPILDI

2. DERS MEZİTLİ KENT KONSEYİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Kültür Yayın: 16 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 16.12.2023 07:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
89 okunma
Takip EtGoogle News

ARATOS FELSEFE OKULLARINDAN DERS BAŞLADI, İLK DERS TARSUS'TA YAPILDI

2. DERS MEZİTLİ KENT KONSEYİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

MEZİTLİ KENT KONSEYİ'DE SÖYLEŞİ VE BELGESEL FİLM GÖSTERİMİ

Aratos Felsefe Okulu 2023-2024 12. dönemin ilk ders yapıldı. Tarsus’ta 20 yıldır yayımlanan Aratos Felsefe Dergisinin bir etkinliği olan Aratos Felsefe Okulu 2011 yılında kurulmuş ve derslere başlamıştı.

Antik çağda yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos adına oluşturulan felsefe okulunda 12 yıldır çeşitli üniversitelerden akademisyenler gönüllü olarak ders veriyor.

Aratos Felsefe Okulu 2023-2024 12. dönemin ilk dersini Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Adnan Bozkurt tarafından “Sokrates’in Savunması” başlığında verildi. Aratos Felsefe Okulu dersi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Tarsus evleri sokağında St. Paul Kuyusu yanında kurduğu Tarsus’a Değer Katanlar (TADEKA) binasında yapıldı.

Gazeteci-Yazar ve Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, 16 Aralık Cumartesi günü Mersin'de Mezitli Kent Kent Konseyi'nde bir söyleşi ile 2021'de senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı ve Urla'da çektiği "Rasyonel Bir Filozof Anaksagoras" belgesel filminin gösterimini gerçekleştirecektir.

Aratos Felsefe Okulu bünyesinde kurulan Silifke, Adana, İskenderun'daki okullarda da dersler yakında başlayacak.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.