BÜYÜKŞEHİR’DEN YKS ÖNCESİ MOTİVASYON KONSERİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencileri için, yaklaşan YKS öncesi motivasyon konseri düzenlendi

Gündem Yayın: 14 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 14.06.2023 11:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
117 okunma
Takip EtGoogle News

ÜNİVERSİTE ADAYI GENÇLER SINAV ÖNCESİ MORAL DEPOLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencileri için, yaklaşan YKS öncesi motivasyon konseri düzenlendi. Erdemli Saim Gökuş Parkı’nda düzenlenen ve Büyükşehir Kent Orkestrası’nın sahne aldığı konserde, öğrenciler hep birlikte şarkılar söyleyip stres attı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri öğrencileri sınava hazırlarken, yaklaşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi motivasyonlarını artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeyi de sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, kurs merkezi öğrencileri için Erdemli ilçesi Saim Gökuş Parkı’nda bir konser etkinliği gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın sahne aldığı akşamda, üniversite adayı öğrenciler hep birlikte şarkılar söyleyip, açık havanın tadını çıkararak sınav öncesi stres attı.

Karakuş: “Öğrencilerimizin sınav stresinden uzaklaşmaları için bu konseri düzenledik”

Sınav öncesi öğrencilerin stresini azaltmak için bu tür motivasyon etkinliklerini çok önemsediklerini ve geleneksel hale getireceklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Anamur’dan Tarsus’a kadar 11 YKS Kurs Merkezimizdeki öğrencilerimizi, Erdemli sahilinde Kent Orkestrası’nın sahne aldığı güzel bir konserde buluşturduk. Bu yıl yaşadığımız deprem felaketinden sonra planlamış olduğumuz motivasyon etkinliklerini kurs merkezlerimizde gerçekleştirememiştik ve öğrencilerimizden bize yoğun konser talebi vardı. Bizler de bunun üzerine, öğrencilerimizin birkaç saatliğine de olsa sınav stresinden uzaklaşmaları ve gönüllerince eğlenmeleri için bu konseri düzenledik. Umut ediyoruz ki öğrencilerimiz bir yıldır vermiş oldukları emeğin karşılığını, umut ettikleri üniversiteleri kazanarak elde edeceklerdir” dedi.

Öğrenciler konserde moral depoladı

Yıl boyunca yoğun bir şekilde sınava hazırlandıklarını anlatan üniversite adayı gençlerden Ekrem Doğru, “Sınav hazırlıkları ilk başlarda stresli gidiyordu. Şu an stresim bayağı azaldı. Etkinliklerden, öğretmenlerimden, Kurs Merkezinden çok memnunum. Her konuda bana çok yardımcı oluyorlar. Bizi çok fazla düşünüyorlar. Bize hiçbir dert bırakmıyorlar. İlk başta kurs merkezine gelirken çok stresliydim. Çünkü benim bu yıl sınava ikinci girişim. İlk başta çektiğim puan yetmiyordu, ama bu seneki puanımın, denemelerden dolayı çok iyi olacağını görüyorum” dedi.

Kurs Merkezi Halkkent Şubesi’nde eğitim gören Merdan Arslan, “Sınava hazırlık ilk başlarda stresliydi, ama hocaların desteği sayesinde sınava daha stressiz bir şekilde hazırlandık. Etkinlik, bu son kulvarda bizim için gerçekten çok stres azaltıcı oldu. Şu an gerçekten motivasyonum yüksek” diye konuştu.

Kurs Merkezi’nde aldığı eğitimden çok memnun olduğunu söyleyen Ezgi Erçıktı, “Kurs merkezinde 1 yıldır bize çok yardımcı oldular. Böyle etkinlikler gerçekten motivasyonumuzu çok artırıyor. Çok memnunuz. Her şey çok güzel olacak. Stres vardı ama azaldı. Bugün çok eğlendim” dedi.

Elif Avcıbaşı konserde çok eğlendiklerini belirterek, “Çok mutluyum, çok eğlendim. Kızkalesi’nden geldim. Kendimi çok iyi ve motive olmuş hissediyorum” derken, Kemal Buran ise, “Sınavdan önce bu etkinlik çok güzel oldu, eğlendik. Çok stres olmuştum, şu an daha iyiyim. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Erdemli Kurs Merkezi’nden Meryem Sude Güngör de, “Çalışmalarımız çok iyiydi. Süreç çok stresliydi, fakat bu etkinlikle stresimizi attık. İlk geldiğimde çok stresliydim, şu an gayet mutluyum” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.