TARSUS BELEDİYESİ ETÜT MERKEZİ’NİN KURULUŞ ÖNCÜSÜ SERAP ŞÜKRAN ARAZ DEPREMDE HAYATINI KAYBETTİ

SERAP ŞÜKRAN ARAZ’IN ADI ETÜT MERKEZİ’NDE YAŞATILACAK

Gündem Yayın: 10 Şubat 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.02.2023 19:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
338 okunma
Takip EtGoogle News

TARSUS BELEDİYESİ ETÜT MERKEZİ’NİN KURULUŞ ÖNCÜSÜ SERAP ŞÜKRAN ARAZ DEPREMDE HAYATINI KAYBETTİ

SERAP ŞÜKRAN ARAZ’IN ADI ETÜT MERKEZİ’NDE YAŞATILACAK

Tarsus Belediyesi Tesisleri içinde kurulan Etüt Merkezi’nin hayata geçmesi için büyük çaba gösteren Tarsus Üniversitesi Sağlık Yönetimi 1. Sınıf Öğrencisi ve KYK Kız Öğrenci Yurdu Temsilcisi Serap Şükran Araz’ın yaşanan elim deprem olayı sonrası Hatay’da enkaz altında kalarak vefat ettiği haberi Tarsus Belediyesi tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Tarsus Belediyesi adını yaşatmak için Serap Şükran Araz’ın adını etüt merkezine verecek.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın üniversite öğrencilerinin taleplerini dinlemek için bir araya geldiği etkinlikte etüt merkezi ihtiyaçları olduğunu dile getiren ve Başkan Bozdoğan’dan bir etüt merkezi yapılmasını isteyen Tarsus Üniversitesi Sağlık Yönetimi 1. Sınıf Öğrencisi ve KYK Kız Öğrenci Yurdu Temsilcisi Serap Şükran Araz’ın isteğiyle Tarsus Belediyesi tesislerine etüt merkezi kazandırılmıştı. Etüt Merkezi’nin açılışında konuşan Serap Şükran Araz’ın teşekkür ve yeni yıl dileklerini ilettiği anlar büyük bir heyecanla karşılanmıştı. Sömestr tatili sebebiyle memleketi Hatay’a ailesinin yanına giden Serap Şükran Araz’ın Kahramanmaraş merkezli yaşanan elim deprem olayı sonrası Hatay’da annesi ve kardeşi ile enkaz altında kalarak vefat ettiği haberi Tarsus Belediyesi tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Bu elim haber sonrası etüt merkezinin açılması için büyük çaba gösteren Serap Şükran Araz’ın adı etüt merkezinde yaşatılacak.

BAŞKAN BOZDOĞAN, “ETÜT MERKEZİMİZE KIZIMIZIN ADINI VERECEK VE HATIRALARINI YAŞATACAĞIZ”

Serap Araz’ın vefat haberi sonrası derin üzüntüsünü dile getiren Başkan Bozdoğan, ” Birey olmanın, aydın olmanın, vatansever olmanın dayanılmaz azmiyle Tarsus’ta, Tarsus Üniversitesi’nde eğitim almak için bulunan Serap Şükran Araz’ı, ülkemizde yaşanan deprem felaketinde yitirdiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Tarsus Üniversitesi’nde Kız Öğrenci Yurdu Temsilcisi olarak da görev yapan Serap Şükran’ın, bizden talep ettiği Etüt Merkezi’ni 8 gün gibi kısa bir sürede hayata geçirerek, öğrencilerimizin; tıpkı talep ettikleri gibi ‘’sessiz ve huzurlu bir şekilde’’ çalışmalarını sağladık. Bugün, belki de bu dünyada, arkadaşlarının daha rahat çalışmaları için küçük bir istekte bulunmasını emir telakki ederek hayata geçirdiğimiz etüt merkezimizde, onun birlikte uyuduğu, yemek yediği, paylaşımlar yaptığı arkadaşları Serap Şükran Araz sayesinde ‘’rahat ve huzurlu’’ çalışmaya devam edecekler. Serap Şükran Araz’ın, bu dünyada bir melek gibi arkadaşlarına kanatlarını açarak sahip çıkmasını ömrümüzün sonuna dek kalbimizde saklayacağız. Güzel Kızım Şükran, yattığın yer incinmesin. Ardında bıraktığın arkadaşlarına gözümüz gibi bakacağıma söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.