SEÇER, "İSMAİL KÜÇÜKKAYA İLE YENİ BİR SABAH" PROGRAMINA KONUK OLDU

BAŞKAN SEÇER, HALK TV’DE MÜJDELEDİ: “BİR DİZİ YATIRIMLAR MERSİN’İ BEKLİYOR”

Gündem Yayın: 09 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.02.2024 01:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 21 dk.
96 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, "İSMAİL KÜÇÜKKAYA İLE YENİ BİR SABAH" PROGRAMINA KONUK OLDU

BAŞKAN SEÇER, HALK TV’DE MÜJDELEDİ: “BİR DİZİ YATIRIMLAR MERSİN’İ BEKLİYOR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu ‘İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah’ programına konuk oldu. İkinci 5 yıl için hazırladığı bir dizi projenin müjdesini duyuran Başkan Seçer, devlette devamlılığın esas olduğunu vurgulayarak bütün yatırımların hayat bulacağını belirtti.

Kadın çalışan oranını yaklaşık yüzde 40’lık artış ile yükselttiklerini söyleyen Başkan Seçer, “Biz göreve geldiğimizde kadın çalışanların oranı yüzde 17 civarıydı. Şu an yaklaşık yüzde 25’lere çıkardık” dedi.

Tarıma verdikleri ve verecekleri destekleri rakamsal verilerle paylaşan Başkan Seçer, “4 yılda tarıma 125 milyon TL destek verdik. Şu anda 2024 destek bütçemizi 119 milyon TL yaptık. Neredeyse dört yılda yaptığımız desteği biz sadece 2024’te yapacağız” ifadelerini kullandı.

Üzerine çalıştıkları ve projelerini bitirdikleri çiftçilere yönelik GES projelerini de anlatan Başkan Seçer, “Üreticilerin en büyük sorunu elektrik. Elektrik giderleri çok fazla. Onların güneş enerji panelleriyle elektrik enerjisi üretmesini sağlayacağız. Çiftçilerle beraber GES üzerine güzel projelerimiz olacak” diye konuştu.

Seçim manifestolarında yer alan projelerden bazılarını anlatan Başkan Seçer, Sosyal Konut Projesi’ni detaylandırarak, “Biz bugün Avrupa’da uygulanan sosyal konut modelini getireceğiz. Alt gelirli vatandaşlarımıza kira yöntemiyle vereceğiz” dedi. Başkan Seçer, hayata geçirecekleri 500 dönümlük park projesini anlatarak, “500 dekarlık Müftü Deresi Yaşam Parkı yapacağız. Sağ ve sol şeritli 3.5 kilometre olmak üzere; 7 kilometrelik 500 dönüm genişliğinde bir park yapacağız” ifadelerine yer verdi. Sahilde yer alan Kültür Park’a yapacakları önemli projelerden biri olan Kent Plajları Projesi’ne değinen Başkan Seçer, “Bu son derece önemli. Artık oradan denize girilebilecek” dedi.

Darısekisi bölgesinin üst kısmına yapmayı planladıkları Yörük Obası Projesi’ni anlatan Seçer, “Hazine arazisi. Şimdi onun tahsisini istedik. Oraya Yörük Obası Projesi yapacağız. Yörükler için koyunuyla, keçisiyle devesiyle, çadırıyla bir yaşam merkezi yapacağız” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu ‘İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah’ programına konuk oldu. İkinci 5 yıl için hazırladığı bir dizi projenin müjdesini duyuran Başkan Seçer, devlette devamlılığın esas olduğunu vurgulayarak bütün yatırımların hayat bulacağını belirtti.

Seçildiği 2019 yılından itibaren yaşadıkları pandemi, deprem, ekonomik kriz ve siyasi baskılara rağmen Mersin’e birçok hizmeti getiren ve kentin en acil ihtiyaçlarından olan metro gibi projelerin Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programına aldırmayı başaran Seçer, ikinci 5 yıl için de çok önemli projeleri olduğunu belirterek, büyük yatırımların müjdelerini ilk kez Küçükkaya’nın programında duyurdu.

“5 yılda Mersinlilerin huzuru için çalıştık ve bunu sağladık”

Programda Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Başkan Vahap Seçer, 5 yıllık görev sürelerinin oldukça güzel geçtiğini belirtti. Mersinlilerin mutluluğu ve huzuru için çalıştıklarını söyleyen Seçer, öğrencisinden işçisine, kadınından üreticisine, her insana dokunmaya çalıştıklarını aktardı.

Büyükşehir’in 5 yılda vatandaşın huzurunu sağlayacak çalışmalar yaptığını belirten Seçer, “Öğrencisiniz, evinizde ders çalışacak ortam yok. Gidiyorsunuz Akdeniz manzaralı bir okuma salonunda dersinizi çalışıyorsunuz. Üstelik ücretsiz olarak çay, kahve, çorba içiyorsunuz. Bu şekilde 11 yeni nesil okuma salonu açtık. Anne veya babasınız. Çocuklarınıza hoşça vakit geçirmek istiyorsunuz. Sahile iniyorsunuz, sahil boyunca belediyenin kafeleri var. Çocuklarınızı Trafik Park’a Survivor Park’a götürüyorsunuz, kahvaltı yapabiliyorsunuz, yemek yedirebiliyorsunuz, çay kahve içebiliyorsunuz” diye konuştu.

Mahalle Mutfakları sayesinde geçim sıkıntısı yaşayan dar gelirli vatandaşlara çok önemli bir hizmet sunduklarını söyleyen Seçer, “Babasınız 5 çocuğunuz var, geçim sıkıntısı yaşıyorsunuz. Sabahtan akşama kadar tarlada, arazide ya da bir fabrikada çalışıyorsunuz, evinize giderken belediyenin mahalle mutfağına uğruyorsunuz. 50 lira veriyorsunuz belediyenin Mahalle Mutfağı’ndan size 5 kişilik yemek veriyorlar. Huzurunuz yerine geliyor. İşte huzur verdik, mutluluk verdik” ifadelerine yer vererek Mersin’de huzursuz olan bir vatandaşı huzurlu yapmak için her şeyin yapıldığını belirtti.

Seçer’den Tarsus’a tramvay müjdesi

Mersin’in merkez ilçelerinin yanı sıra Tarsus’a da tramvay yapılması için kolları sıvadıklarını ilk kez ekranlarda müjdeleyen Seçer, “Tarsusluların bugüne kadar belki de hiç düşünmediği, hayal edemediği bir tramvay olacak. Bizim şu anda Mersin merkezde 13,5 kilometrelik yer altından giden metro olacak. Ancak bizim toplam 35 kilometre projemiz var Mersin’le ilgili. Bizde hem tramvay hem hafif raylı sistem projesi hem yer altı metro projesi var. Tarsus’taki de tramvay projesi olacak. Yaklaşık olarak 12 kilometre. Toplam 47 kilometrelik raylı sitem çalışması” sözlerine yer verdi.

Devlette devamlılığın esas olduğunu belirten Başkan Seçer, bu projelerin kısa sürede sonuçlanmayacağını söyledi. Çukurova Havalimanı’nın da 11 yıl sürdüğünü hatırlatan Seçer, “Bazen eleştiriler alıyorum, ben 5 yıldır belediye başkanıyım. 5 yılda hepimiz birçok olayı beraber yaşadık ve sonucuna beraber katlandık. Pandeminin, depremin, ekonomik krizin sonucuna beraber katlandık. Siyasi gerginliğin bana yarattığı olumsuzluklara katlandım ama görevimi yaptım. Mersin mutlu, huzurlu. Temel hizmetleri yaptım, yeni yatırımların önünü açtım metronun temelini attım” diyerek, 2 yılda gecikmelide olsa yatırımların Cumhurbaşkanı Yatırım Programına alınmasını sağladığını vurguladı. Cumhurbaşkanına Mersin’in öneminden bahsettiğini söyleyen Seçer, Mersin’de hangi görüşte olursa olsun merkezi hükümetin destek vermesi gerektiğini belirtti.

“Mersin küçük Türkiye’dir”

Türkiye’nin huzurunun Mersin’den geçtiğini söyleyen Seçer, “Mersin’in demografisi küçük Türkiye’dir. Herkes oradadır, Türkiye’deki bütün etnik ve inanç grupları oradadır. Mersin’de şu anda parlamentoda temsil edilen 8 ayrı siyasi partiden 13 milletvekili var” diyerek, parlamentoda dahi çok sesli bir şehir olduğunu vurguladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubu olduğunu belirten Seçer, “Mustafa Kemal Atatürk’le övünüyorum, böyle bir liderin kurduğu siyasi partide görev aldığım için övünüyorum ama ben belediye başkanıyım. Mersin’de yaşayan siyasi görüşü, dini, meşrebi ne olursa olsun herkesi kucaklamak zorundayım” dedi.

Diyalog kurmayı seven bir kişiliği olduğuna vurgu yapan Seçer, “Kavgayla gerginlikle, bir şeye varılamayacağını bilecek olgunluktayım. Dolayısıyla ben Mersin’e hizmet etmek istiyorum, en güzelini yapmak istiyorum. Hükümetin bana desteği önemli. Bir an önce bürokratik engellerin kalkması önemli” diyerek, Mersin İdman Yurdu Meydanı’na yapmak istedikleri okuma salonu için 2 yıldır tahsis imzası beklediğini söyledi.

Küçükkaya: “Seçer artık ulusal bir figür”

Yaşanılan sıkıntılara rağmen hizmete devam ettiklerini belirten Seçer, “Son 5 yıl Mersin’den bahsettiğiniz kadar Mersin konuştunuz mu?” diye Küçükkaya’ya sordu. Küçükkaya, Seçer’in artık ulusal bir figür olduğunu ve Mersin’in sık sık konuşulduğunu belirtmesinin ardından Seçer, “Mersin tanınıyor, neden? Çünkü bir şeyler oluyor Mersin’de. ‘Uzun yıllardır Mersin’e gelmiyordum, geldim. Mersin güzelleşmiş, değişmiş, huzur var, Mersin gülüyor, sokaklar tertemiz’ diyor insanlar. Bunu görmemezlikten gelemeyiz” sözlerine yer verdi.

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Seçer, “Cumhur İttifakı’nın, Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçmenleri ve hatta yöneticileri elini vicdanına koyup sandık başına gittiğinde hizmet partisine oy verir. Mersin’de o Vahap Seçer’dir. Bunu samimiyetimle söylüyorum. Bizim Çamlıyayla’ya hizmetimiz Mut’tan eksik değil. Anamur’a hizmetimiz Tarsus’tan eksik değil. Mersin’de 13 ilçemize hizmette adaleti getirdik” diye konuştu.

“İnsanlar huzurlu olacaksa ‘benim belediye başkanım adaletli bir insandır.’ diyecekler”

Parti ve dünya görüşü olarak bugün Türkiye’de en büyük şikâyet ettikleri konu olan adalet, hak ve hukuk konuları için mücadele ettiklerinden söz eden Seçer, “Bu kadar yüksek sesle adalet isteyen bir siyasi görüşü temsilen ben Belediye Başkanı olarak nasıl adaletsizlik yaparım? Zaten benim Türkiye’de en büyük ızdırabım bu. Türkiye demokratik olsun, Türkiye hukuk devleti olsun, Türkiye’de adalet olsun. İnsanlar kendini iyi ve güvende hissetsin. Bu, bu özellikleri taşıyan bir Türkiye’de olur. Mersin de aynı şekilde. İnsanlar huzurlu olacaksa diyecek ki; ‘benim belediye başkanım var. Bu insan adaletli bir insandır. Bu insan insanları dinler, herkesi dinler, herkesin görüşünü alır.’” dedi.

Mersin’de bugüne kadar tarihinde olmamış bir uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Seçer, “Belediye başkanı oturuyor, saatlerce STK’ları dinliyor. Ben daha geçen günlerde, geçtiğimiz hafta 6. seriyi tamamladım. Göreve geldiğim günden bu güne 6. Seri ve sivil toplumu 6. kez bir araya getirdim. Sendikalar, meslek odaları, ekonomi ile ilgili odalar, hemşehri dernekleri ve sosyal sorumluluk projelerinde çalışan derneklerle bir araya geldim. Ben herkesle görüşüyorum. Herkes benimle görüşebilir. Fikirlerini ve görüşlerini alacağım ki ona göre kararlarımı vereyim” ifadelerine yer verdi.

Seçim sonuçları açıklandığında, kendisinin 5 yıldır sürdürdüğü hizmette adalet anlayışının sonuçlarının tüm Türkiye’ye örnek olacak nitelikte sandığa yansıyacağını dile getiren Seçer, “Mersin’in en geniş kitlelere sahip partisi; belediyecilikte hizmet partisi. Temelde ideolojik olarak hangi görüşe sahip olursa olsun, genel seçimlerde hangi siyasi partiye oy veriyor olursa olsun, o ittifakı hizmet parti çatısı altında sağlayacağım. Bunu göstereceğiz. Bu konuda çok iddialıyım. Hakikaten ayrım yapmadan insana dokunmak, insanların ihtiyaçlarına cevap vermek, gerçek anlamda belediyecilik yapmak önemlidir. Siyasal bir figür olabilirsiniz, ideolojiniz, görüşünüz olabilir ama belediyeciliğinizde bunu ortadan kaldırmış ve herkese dokunmuş bir insan olarak herkesten oy alınabileceğini 31 Mart 2024 seçimlerinde Türkiye’ye Mersin’den ispat edeceğim. Bu konuda çok iddialıyım” dedi.

“Kadın çalışan oranını yüzde 25’e çıkardık”

Küçükkaya’nın kadınların yaşadığı sorunlar üzerine yorum yapması üzerine değerlendirmede bulunan Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde kadın çalışan oranını yaklaşık yüzde 40’lık artış ile yüzde 17’den yaklaşık olarak yüzde 25 oranına taşıdıklarını kaydetti

“Tarım için 2024 bütçemizi 119 milyon yaptık”

Rakamsal verilerle tarıma verilen ve verecekleri destekleri anlatan Başkan Seçer, “4 yılda tarıma 125 milyon TL destek verdik. Şu anda 2024 destek bütçemizi 119 milyon TL yaptık. Neredeyse dört yılda yaptığımız desteği biz sadece 2024’te yapacağız” ifadelerini kullandı. ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’ hakkında da bilgi aktaran Seçer şimdiye kadar 121’i kadın olmak üzere 240 üreticinin projeden faydalandığını söyledi.

“Çiftçilerle beraber GES üzerine güzel projelerimiz olacak”

Projeleri yaparken sürdürülebilir olmasına ve toplumsal faydası konusunda sonuç odaklı olduklarına vurgu yapan Başkan Seçer, çiftçilere yönelik GES projelerinden söz ederek “Üreticilerin en büyük sorunu elektrik. Elektrik motorlarıyla, motopompla sulama yapıyorlar. Onların elektrik giderleri çok fazla. Onlara güneş enerji panelleriyle elektrik enerjisi üretmesini sağlayacağız. Bunun projeleri bitti. Tabi ki belli bir kısmını biz sağlayacağız, belli bir kısmını onlardan alacağız Çiftçilerle beraber GES üzerine güzel projelerimiz olacak” dedi.

“MESKİ son 5 yılda çok muazzam işler yaptı”

Mersin’in bir liman kenti olduğunu ve Bakanlığın belirlediği belli koordinatlarda denetim yetkileri olduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Biz deniz kirliliği konusunda, 5 yılda Türkiye’nin en keskin yaptırımını uygulayan belediyesiyiz. Uygulanan cezalar çok yüksek. Bedelini ödemezseniz gemi hareket etmiyor, ama bu yeterli değil. 320 kilometrelik sahil şeridimizde teknelerden atılan çöpler, denizin uzak noktalarında seyahat eden gemilerin bıraktığı çöpler sahile vuruyor. Ayrıca yazlık sitelerin çöplerinin derelere bırakılması ve sonra bu çöplerin denize ulaşması, mikroplastik ve benzeri birçok kirliliğe yol açıyor. Diğer taraftan da kanalizasyon çok büyük sorun. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sular İdaresi, son 5 yıldır muazzam bir iş yaptı. Şu anda 156 milyon avro finansmanımız hazır” ifadelerini kullandı.

“Kent genelindeki gerekli olan altyapı çalışmalarını 3 yılda bitiririz”

Fransız Kalkınma Ajansı’ndan, IFC ve EBRD gibi Avrupa Finans kuruluşlarından, İller Bankası koordinasyonunda hibeler aldıklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Mersin’e deprem sonrasında 400 bin insan geldi. EBRD 1,5 milyar Euro deprem bölgesine hibe paketi ayırdı. EBRD yetkilileri Mersin’e de geldi. Toplantılar yaptık ve taleplerimizi anlayışla karşıladılar. Deprem paketinden İller Bankası ile de kendileri görüşerek, bir miktar paranın Mersin’e altyapı, içme suyu, Pamukluk Barajı arıtma tesisi gibi hizmetlerde kullanılması için verildi” diye konuştu. 156 milyon avronun 56 milyonunun Pamukluk Barajı’nın içme suyu arıtma tesisinin hibesi olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Artık Mersin merkeze Pamukluk Barajı’ndan cazibe ile su gelecek. Böylece su fiyatları daha da ucuzlayacak. Ayrıca Anamur’dan Tarsus'a kadar kanalizasyon, arıtma, derin deşarj ve bütün bu projeksiyonlara bu projelere finansman hazır” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde Mersin’in birçok yerinde katı atık tesisleri yapacaklarını kaydeden Başkan Seçer, “Yeşilovacık var, kanalizasyon arıtma, Silifke ikinci etap var. Atayurt, Atakent, Arkum yine Silifke. Buralar hep tarihi ve turistik bölgeler. Mersin merkezin ikinci etap arıtması, Tarsus ikinci etap arıtması ve birçok noktada katı atık arıtma tesisleri yapılacak. Bu işlerin tamamını 3 yılda bitiririz. Bunların tamamlanmasıyla da, artık denize sitelerden kirli su akmayacak” diye konuştu.

“Berdan suyunu merkeze getirmek için, 1 milyar lira enerji bedeli ödüyoruz”

Son zamanlarda Mersin’in Türkiye'de su fiyatlarında ikinci sırada olduğu yönünde yalan haberlerin de piyasaya sürüldüğünü ifade eden Başkan Seçer, “Biz zaten su fiyatını belirlerken maliyet hesabını yaparız. Bu kanunla bellidir ve bizim suyumuz maliyetlidir. Biz Tarsus Berdan Havzası’ndaki suyun yüzde 85’ini Mersin merkeze elektrik enerjisi marifetiyle basıyoruz. Belediye olarak 1 milyar liradan fazla elektrik bedeli ödüyoruz” dedi.

“Ben partimin büyümesini, Genel Başkanımızın çok başarılı olmasını isterim”

İsmail Küçükkaya’nın CHP’nin aday belirleme sürecine ilişkin sorusunu da yanıtlayan Başkan Seçer, kendisinin CHP içerisinde ilçe başkanlığından milletvekilliğine kadar birçok farklı görevde bulunduğunu ve her daim partisinin büyümesini ve iktidar olmasını istediğini söyledi. Seçer, “Ben CHP kimliği taşıyan, ilçe başkanlığından milletvekilliğine kadar birçok görevde bulunmuş bir siyasi figürüm. CHP’nin gelişmesini, büyümesini, Türkiye’de iktidar olmasını benden daha fazla isteyecek insanlar vardır belki ama ben en az onlar kadar o ayardayım. Ben partimin büyümesini, Genel Başkanımızın çok başarılı olmasını isterim. Bunu samimiyetimle, kalbimle isterim. Bu saatten sonra hepimiz geçmişte, bugünde, dünde veya yarında hangi görevde olmuş olursak olalım şu anda Sayın Özgür Özel'in genel başkanlığında CHP'yi başarıdan başarıya koşturmakla mükellefiz. Benim bu saatten sonra düşüneceğim budur” dedi.

“Ülkemiz ve insanlarımız için memnuniyetle çalışıyoruz”

Büyükşehir olarak Mersinlilerin memnuniyetini kazanacak şekilde çalışmayı gece-gündüz devam ettirdiklerini ifade eden Seçer, yerel seçimlerle ilgili olarak ise “Mersin’de kendimize çok güveniyoruz. Gerçekten çok iddialıyız. Çok ciddi ve anlamlı bir sonuç alacağız. Bunu da iddia ediyorum. Ama işimizi ciddi yapıyoruz. Yine sabah erken kalkıyoruz, yine hizmetlerimizi yapıyoruz. Kampanyayı en ciddi ve en mükemmel şekilde yapıyoruz. İşimizi ciddi yaptığımız sürece bileğimizi kimse bükemez. Biz bunu biliyoruz. Biz memnuniyetle çalışıyoruz. Ülkemiz ve insanlarımız için memnuniyetle çalışıyoruz. Bu seçim sathı mahallinde odaklanacağımız nokta başarıdır” sözlerine yer verdi.

“Mersin’i afete dirençli kent haline getireceğiz”

‘Sandıkları kazanırsanız 5 yılda neler yapacaksınız?’ sorusu üzerine Başkan Seçer, seçim manifestosunda yer alan projelerin arasından 10 başlığı paylaştı. Başkan Seçer, “Kazanacağız. Manifestomuzda çok sayıda yeni vaatlerimiz olacak ama ben buraya gelirken 10 önemli başlık seçtim. Deprem sonrası Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nı kurduk. Yıllardır ihmal edilmiş. Biz deprem bölgesi değiliz ama afetlere; özellikle deprem bölgesinin komşu ili olduğumuz için; çok açık bir yeriz. Ondan etkilenebiliriz. Diğer afetler, yangın, tsunami, nükleer sızıntı gibi birçok afetle yüzleşebilir Mersin. Bu daire Başkanlığı ve tabi ki bunun çalışmaları; şu anda altyapısını oluşturduk; zemin etütleri, bina envanterleri muazzam çalışma yürütülüyor” dedi.

“Dar gelirli yurttaşlarımız için Sosyal Konut yapacağız”

Bir diğer projeleri olan Sosyal Konut Projesi’nden bahseden Başkan Seçer, “Biz Avrupa’da uygulanan sosyal konut modelini getireceğiz. Alt gelirli vatandaşlarımıza kira yöntemiyle vereceğiz. Bunun finansmanı için ilgili görüşmelerimizi yaptık. Mersinlilerin bu sosyal konut projesini takip etmelerini istiyorum” diye konuştu.

“500 dekarlık Müftü Deresi Yaşam Parkı yapacağız”

Bir diğer projenin 47 kilometrelik raylı sistem projesi olduğunu ifade ederek, “Başladığımızı devam ettireceğiz” diyen Başkan Seçer, hayata geçirecekleri 500 dönümlük park projesini anlatarak, “500 dekarlık Müftü Deresi Yaşam Parkı yapacağız. Toplam 3,5 km sağ şeridi, 3,5 sol şeridi; 7 kilometrelik 500 dönüm genişliğinde bir park yapacağız. Şehir kuzeye doğru kayıyor, yeni yapılaşma kuzeye doğru. Bu da çok önemli” ifadelerine yer verdi.

“Kültür Park’ta Kent Plajları oluşturacağız”

Tarımsal GES projesinin de bir diğer önemli proje olduğunu söyleyen Başkan Seçer, yapacakları Kent Plajlarını da anlattı. Başkan Seçer, “Bu son derece önemli. Şu anda Çevre Bakanlığı’nda. 5 yıldır uğraşıyorum, yeni izin aşamasına geldi. Sahil hazinenindir, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nündür, halkındır. Biz sahilde, Kültür Park’ta Kent Plajları oluşturacağız. Artık oradan denize girilebilecek. Oraya mendirekler ya da mahmuzlar yapacağız. Hızlandırmak için denizden kum taşıyacağız. Kent Plajları için de söz veriyoruz” dedi.

“İstihdam ve Kariyer Kampüsü projemiz çok önemli”

‘İstihdam ve Kariyer Kampüsü’ projesinin istihdam adına çok önemli olduğundan söz eden Seçer, “İstihdam ve Kariyer Kampüsü bir diğer projemiz. Bizim istihdam merkezimiz var, kariyer merkezimiz var. Çok da yararlı işler yaptı. Binlerce vatandaşımızı hem eğitti hem de iş bulmasını sağladı” dedi.

“Yörükler için ‘Yörük Obası Projesi’ni hayata geçiriyoruz”

Yörük Obası Projesi’nin özellikle yörük vatandaşlar için düşünülmüş bir proje olduğunu aktaran Seçer, “Darısekisi’nin üstünde bir bölge var, hazine arazisi. Şimdi onun tahsisini istedik. Oraya Yörük Obası Projesi yapacağız. Yörükler için koyunuyla, keçisiyle devesiyle, çadırıyla bir yaşam merkezi yapacağız” diye konuştu.

“Yeni Ekmek Fabrikası ve yeni Aşhane kuruyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’ni de büyüteceklerini dile getiren Seçer, “Şu anda 10 bin yemek çıkıyor. Bunun bir kısmı ücretsiz olarak yaş almış yurttaşların evlerine kadar gidiyor. Diğerleri 10 TL’ye satılıyor ve şu anda Mersin’de Belediye ekmeği 5 TL. Ekmek Fabrikası’nın kapasitesini artıracağız. Arkadaşlarımız çok daha büyük kapasitede bir proje çalıştı. Mersin, gelir adaletsizliğinin yoğun olduğu bir kent. Biz orada düşük gelirli insanlara da orta gelirli insanlara da hizmet götürüyoruz. Herkese ve herkes kesime, Anamur’a, Tarsus’a, Mut’a, Çamlıyayla’ya, Erdemli’ye ve her bölgeye yeni projelerle geliyoruz” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.