BAŞKAN SEÇER, MTSO’NUN 138. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ BALOSU’NA KATILDI

SEÇER: “MERSİN BİR FIRSATLAR KENTİ, MTSO İLE ÖNEMLİ İŞ BİRLİKLERİMİZ VAR”

Gündem Yayın: 18 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.12.2023 06:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
78 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, MTSO’NUN 138. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ BALOSU’NA KATILDI

SEÇER: “MERSİN BİR FIRSATLAR KENTİ, MTSO İLE ÖNEMLİ İŞ BİRLİKLERİMİZ VAR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, MTSO’nun 138. Kuruluş Yıldönümü Balosu’na katıldı.

Mersin’in muazzam zenginliklerle dolu olduğuna dikkat çeken Seçer, “Mersin; Türkiye’nin her köşesinden çocuklarına çok daha iyi bir gelecek kurma hayaliyle gelenlerin kenti. Mersin bir fırsatlar kentidir” dedi.

MTSO’nun kent ticaretine yön veren önemli bir kurum olduğunu söyleyen Seçer, göreve geldiği 2019 yılından bu yana MTSO ile çok değerli iş birlikleri yaptıklarını hatırlatarak Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan hizmet ve projelerde MTSO’dan yararlandıklarını belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 138. Kuruluş Yıldönümü Balosu’na katıldı.

Divan Otel’de düzenlenen baloya; Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, kent protokolü, STK temsilcileri ile iş dünyası katıldı.

MTSO’nun tanıtım videosunun izlenmesiyle başlayan program, konuşmalar ile devam etti.

Seçer: “Mersin bir fırsatlar kenti”

Baloda konuşan Başkan Vahap Seçer, MTSO’nun kente çok değerli katkılar yaptığını ifade ederek odanın kuruluşunun 138. yıldönümünü kutladı. Söz konusu katkılarının yalnızca ekonomik olmadığını vurgulayan Seçer, “İşin sosyolojik boyutu var. Kentin huzuru, birliği ve beraberliğini her zaman kolluk güçleriyle sağlamak mümkün olmaz. Bunları kentin ileri gelenleriyle, eli iş, ekmek tutanlarla, insanlara iş ve ekmek sağlayanlarla da yapma zorunluluğu var” dedi. Mersin’in muazzam zenginliklerle dolu olduğuna dikkat çeken Seçer, “Mersin; Türkiye’nin her köşesinden; Doğu’sundan Karadeniz’inden, Orta Anadolu’sundan, Ege’sinden ve Trakya’sından çocuklarına çok daha iyi bir gelecek kurma hayaliyle gelenlerin kenti. Mersin bir fırsatlar kentidir” ifadelerini kullandı.

“MTSO ile önemli iş birliklerimiz var”

MTSO’nun kuruluşunun Mersin’in tarihi ile örtüştüğünü dile getiren Seçer, Mersin’in balıkçı kasabasından metropol şehrine dönüşmesiyle ilgili tarihsel süreci aktardı. MTSO’nun kent ticaretine yön veren önemli bir kurum olduğunu söyleyen Seçer, göreve geldiği 2019 yılından bu yana MTSO ile çok değerli iş birlikleri yaptıklarını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan hizmet ve projelerde MTSO’dan yararlandıklarını belirten Seçer, “Ekonomi alanında yapacağımız hizmetlerin, yatırımların, projelerin nasıl yapılması gerektiği, en iyisinin, en efektifinin hangisi olacağı konusunda MTSO’dan önemli bilgiler aldık. Nakliyeciler Sitesi inşaatına başlarken de MTSO’dan yararlandık. Erdemli’de Hal’de meydana gelen sorunları çözmek için de Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, Anamur’da Hal’in inşaatına başlarken oluşan bürokratik sorunları aşmak için Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’ndan destek aldık” dedi.

“Kentleri, iş birliği ile yönettiğimiz takdirde aşamayacağımız hiçbir engel yoktur”

Birliklerin önemli sonuçlar yarattığının altını çizen Seçer, “Tüm sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendikalar, dernekler, mühendis odalarının her birinin toplumda önemli yeri, katkısı ve söyleyecek sözü vardır. Kentleri, onlarla beraber iş birliği ile yönettiğimiz takdirde de aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. 138. yaş gününüzde bizleri davet ettiğiniz için, sizlerle olmaktan bizler de onur ve şeref duyduk. Tekrar doğum gününüz kutlu olsun” sözlerine yer verdi.

Pehlivan: “Köklü bir geçmişe sahip MTSO’nun 138. Yılı kutlu olsun”

MTSO’nun 138. yıldönümünü kutlayan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise konuşmasında, “Bütün imkanlar birleştirildiğinde ve yatırımcının cesaretle adım atması sayesinde, memleketin kalkınması ve gelişmesi için adım atmasıyla, sanayi, üretim, turizm, tarım, pazarlama ve benzeri alanlarda istihdam oluşturmuş ve bu sayede bugünlere gelmişiz” sözlerine yer verdi.

Çakır: “Mersin’in yarını bugününden daha parlak olacak”

MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin’in genç bir kent olmasına rağmen Türkiye’nin en eski ticaret odalarından birine sahip olduğuna dikkat çekti. Mersin’in ekonomik potansiyelinin Türkiye’de öncü olduğunu ve Mersin’den 184 ülkeye ihracat yapıldığını kaydeden Çakır, “Mersin’in yarını bugününden daha parlak, daha zengin, daha huzurlu ve daha mutlu olacaktır. Bu anlamda kentimizin bu köklü kurumunu dünden bugüne taşıyan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İzol: “138. yıl kutlamalarının Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelmesinden dolayı gururluyuz”

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, odalarının kuruluşunun 138. yıldönümü kutlamalarının Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarına denk gelmesinden dolayı gururlu olduklarını belirtti. İzol sözlerinin devamında, göreve geldiği günden beri, Mersin’in birliğini sağlamak için bütün kurumlarla iyi ilişkiler geliştirmeyi amaç edindiklerini söyleyerek, bütün kurumlarla iş birliği içinde olduklarını dile getirdi ve kurumlara teşekkür etti.

Dinçer: “Odalarımız, Mersin’in gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar yapıyor”

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ise MTSO’nun 138. yılını kutladığı konuşmasında, Odanın amaçlarının arasında sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra ana hedeflerinden birinin Mersin’in gelişmesi için proje üretmek olduğunu da belirterek, “Kısacası turizmde, sanayide, eğitimde, ticarette bizim odalarımız artık görevlerinin dışında Mersin’in gelişimine katkı sağlamak adına çalışmalar yapıyor. Bunlar son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Balo; sanatçı Derya Uluğ’un konserinin ardından sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.