GÜVENLİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KESİNTİSİZ DATALAR MERTELKOM’DA TOPLANIYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN AVRUPA STANDARTLARINDA VERİ VE TEKNOLOJİ MERKEZİ: ‘MERTELKOM’

Teknoloji Yayın: 07 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 07.02.2024 08:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
122 okunma
Takip EtGoogle News

GÜVENLİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KESİNTİSİZ DATALAR MERTELKOM’DA TOPLANIYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN AVRUPA STANDARTLARINDA VERİ VE TEKNOLOJİ MERKEZİ: ‘MERTELKOM’

Dijitalleşen çağa ayak uydurmak için teknolojik yenilikleri takip eden ve her geçen gün projelerini bu doğrultuda hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, İmar İnşaat A.Ş. bünyesinde ‘MERTELKOM’ veri ve teknoloji merkezini hayata geçirdi. Avrupa standartlarında tasarlanan merkezde, datalar en güvenli ve en hızlı şekilde saklanarak, geniş bir yelpazede birçok veri hizmeti sunuluyor.

Her geçen gün dijitalleşen çağa ayak uydurmak için teknolojik yenilikleri takip eden ve projelerini de bu doğrultuda hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, İmar İnşaat A.Ş. bünyesinde ‘MERTELKOM’ veri ve teknoloji merkezini hayata geçirdi.

Avrupa standartlarında tasarlanan ve şirketlerin fikri mülkiyetlerini ve hassas müşteri bilgilerini korumaya yardımcı olan ‘ISO 270001’ sertifikasına sahip olan merkez, Ankara ve İstanbul’dan sonra bölgede veri güvenliğini sağlayan büyük bir merkez olma özelliğini taşıyor.

Veri güvenliğinin yanı sıra, teknolojik altyapı yatırımları için de AR-GE çalışması yapılan tam donanımlı merkez, sahip olduğu kapasite ile çok daha hızlı, güvenilir, kesintisiz ve sürdürülebilir bir bilişim hizmeti sunuyor.

Özgür: “MERTELKOM, tam teşekküllü ve Avrupa standartlarında yapıldı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Emir Can Özgür, MERTELKOM’ un tam teşekküllü bir veri ve teknoloji merkezi olduğunu dile getirerek, yakın illerde ve civar bölgelerde bu standartlarda yapılmış bir merkez olmadığını ifade etti. MERTELKOM’un Avrupa standartlarında tasarlanmış bir yer olduğunu söyleyen Özgür, “Aynı zamanda ISO 270001 sertifikalı bir veri merkezi. MERTELKOM’un öncelikli amacı; şehrimizde ve şehrimizdeki diğer büyük kurumlardaki veri güvenliğini sağlamak ve verileri barındırmak. Bununla birlikte kurum bünyesinde çeşitli teknoloji geliştirme ve AR-GE işlemlerini de yürütüyoruz” dedi.

MERTELKOM’un bulunduğu lokasyonun da özenle seçildiğini aktaran Özgür, “Burası eski bir Telekom binası ve ilimizdeki data hatlarının da birleşim noktası. Burayı inşa ederken Avrupa standartlarına ve ISO sertifikalarına uygun şekilde tasarladık. Lokasyonun özel seçilmiş olması, data hizmetinin çok daha hızlı ve verimli üretilmesi ile ilgili” diye konuştu.

“Bölgede bu standartlarda yapılmış bir merkez yok”

MERTELKOM’un İmar İnşaat A.Ş.’nin elde ettiği yatırımlarla oluşturulduğunu ve hizmet alanlarında öncelikle Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ olduğunu kaydeden Özgür, “Bünyemizde verilerimizin çok daha güvenli ve çok daha hızlı barınmasını sağlıyoruz. Bu merkez yaklaşık 10 büyükşehir belediyesi büyüklüğündeki kuruma hizmet verebilecek kapasitede tasarlandı. Dolayısıyla biz yakın zamanda diğer kurumlara da aynı hizmeti vermeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurum sayesinde verilerin artık çok daha güvenli ve korunaklı bir şekilde saklandığını belirten Özgür, “MERTELKOM sadece veri barındırma hizmeti değil, aynı zamanda birçok farklı hizmeti de bünyesinde barındırıyor. Bunlardan bir tanesi de elektronik ücret toplama sistemi. Kentimizde olan 33 kartlarının yönetim merkezi burası. Aynı zamanda burada geliştirilen projelerle, Sular İdaresi ile birlikte uzaktan sayaç okuma hizmetleri de verebiliyoruz. Buna benzer bazı teknolojik altyapı yatırımları da buradan ilerletiliyor” dedi. Proje kapsamında ilerleyen günlerde teknoloji eğitimleri vermeyi de hedeflediklerini belirten Özgür, binada dersliklerin de mevcut olduğunu ve binanın buna uygun şekilde tasarlandığını sözlerine ekledi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.