BAŞKAN SEÇER, TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

SEÇER’DEN MUHTARLARA: “BELEDİYE SİZİN EMRİNİZDE, ADALETLİ BİR BAŞKAN HİZMETLERİNDE PARTİCİ OLMAMALI, HİZMETLER OY İÇİN DEĞİL TARSUS’UN İHTİYACI OLDUĞU İÇİN YAPILIYOR, TARIMI YOK SAYANLAR TOPLUMLARI BATIRMIŞ, AÇLIĞA MAHKÛM ETMİŞTİR”

Gündem Yayın: 26 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 26.10.2023 18:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 15 dk.
102 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

SEÇER’DEN MUHTARLARA: “BELEDİYE SİZİN EMRİNİZDE, ADALETLİ BİR BAŞKAN HİZMETLERİNDE PARTİCİ OLMAMALI, HİZMETLER OY İÇİN DEĞİL TARSUS’UN İHTİYACI OLDUĞU İÇİN YAPILIYOR, TARIMI YOK SAYANLAR TOPLUMLARI BATIRMIŞ, AÇLIĞA MAHKÛM ETMİŞTİR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla Tarsus ve Çamlıyayla’da görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi.

Muhtarlarla iletişim halinde olmayı çok önemsediklerini vurgulayan Seçer, “Her şey iletişim. Belediye sizin emrinizde. Benim görevim memleketime hizmet etmek” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanının bir parti çatısı altında seçimlere girdiğini belirten Seçer, buna karşın adaletli bir başkanın hizmetlerinde partici olmaması gerektiğine dikkat çekti.

Tarımı çok önemsediklerine ve tarımsal hizmetlerde her daim üreticinin yanında olduklarını hatırlatan Başkan Seçer “Tarım deyip geçmeyin. Tarımı yok sayanlar toplumları batırmıştır, açlığa mahkûm etmiştir. Biz Türkiye olarak bu tuzağa düşemeyiz” diye konuştu.

Tarsus ve Çamlıyayla’da tamamlanan ve yapımı devam eden Prestij Caddeleri hakkında bilgi veren Seçer, projeleri hayata geçirirken altyapısından üst yapısına, içmesuyu hattından yağmur suyu hatlarına kadar her detayı en ince ayrıntısına kadar düşündüklerini ve üst düzey kalitede yollar yaptıklarını söyledi. Seçer, “Hizmetler oy için değil, Tarsus’un ihtiyacı olduğu için yapılıyor. En iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla merkez ve batı ilçelerdeki muhtarların ardından son olarak Tarsus ve Çamlıyayla’da görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi.

Tarsus Gözenler Restoran’da düzenlenen etkinliğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, ilçe başkanları ve parti yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü bürokratları ve daire başkanları ile muhtarlar katıldı.

“Vicdanım rahat, alnım ak, başım dik”

Toplantıya katılımın yüksek olmasından dolayı muhtarlara teşekkür eden Başkan Seçer, muhtarların ve belediye başkanlarının halkın ortak iradesi ile seçilerek göreve geldiklerini ve vatandaşların seçilenlere tüyü bitmemiş yetimin hakkını emanet ettiğini söyledi. 4,5 yıllık görev süresinde bu bilinç ile hizmet sunduklarını söyleyen Başkan Seçer, “Kafamı yastığa koyduğum zaman rahat uyuyorum. Vicdanım temiz ve rahat, alnım ak, başım dik” dedi.

“Hizmetlerimizde adaleti mutlaka en ön sıraya koyuyoruz”

Kendisinin de Tarsuslu olduğunu hatırlatan ve bundan dolayı her zaman övündüğünü dile getiren ancak kentin tamamını çok sevdiğini söyleyen Seçer, “Anamur’dan Tarsus’a, Çamlıyayla’mızdan Mut’umuza kadar hizmetlerimizde adaleti mutlaka en ön sıraya koyuyoruz” diye konuştu. Yönetimde oldukları 4.5 yıl boyunca pandemi, deprem, ekonomik kriz, orman yangınları gibi birçok sıkıntıyla karşı karşıya geldiklerini hatırlatan Seçer, tüm bu olumsuzluklara rağmen hizmetleri aksatmadan gerçekleştirdiklerini vurguladı.

“Adaletli bir başkan hizmetlerinde partici olmamalı”

Belediye başkanının bir parti çatısı altında seçimlere girdiğini belirten Seçer, buna karşın adaletli bir başkanın hizmetlerinde partici olmaması gerektiğine dikkat çekti. Seçer, “Ama belediye başkanı söylemlerinde insanları incitmeyecek şekilde kendi dünya görüşüne göre değerlendirme yapabilir. Ben şöyle diyebilirim, bunu da bağırarak haykırarak derim; ‘Atatürk'ün partisi Cumhuriyet Halk

Partili olmaktan gururluyum’. Bu benim dünya görüşüm. Ben Gazi Mustafa Kemal'in izinden giden bir siyasetçiyim. Siz başkasını lider kabul edersiniz, benim liderim o. Ama bu demek değildir ki ‘Benden olmayana ceza keseyim hatta eziyet edeyim, hizmet götürmeyeyim’. Bu da bırakın siyasetçiyi insana hiç yakışmaz. Biz bu suçu asla işlemeyiz” dedi.

“Mesafeleri yakınlaştırmaya devam edeceğiz”

Tarsus ve Çamlıyayla’ya yapılan hizmetleri aktaran Seçer, “Anamur’dan Tarsus’a kadar muazzam yollar yaptık. Bizi en çok öne çıkaran önemli hizmetlerden biri yaptığımız yolun kalitesi. Biz yol yapıyoruz, yol. Grup yolları da böyle. Tarsus ve Çamlıyayla’ya 323 bin ton sıcak asfalt, 600 km sathi kaplama yol yaptık” diye konuştu. Tarsus’un ilk 35 metrelik bulvarını açtıklarını belirten Seçer, yeni açılan veya yenilenen tüm bulvarların bisiklet yolu da içereceğini sözlerine ekledi. Seçer, “Yol yapmaya, mesafeleri yakınlaştırmaya devam edeceğiz. Yolumuz açık olsun” dedi.

“Vahap Seçer gerçek üreticiye destek veriyor”

Tarsus ve Çamlıyayla’nın tarımsal bir bölge olduğunu söyleyen Seçer, bu bölgelere yapılan hizmetlerin de tarımsal destek ağırlıklı olduğunu kaydetti. Üreticilere yönelik hayata geçirdikleri hizmet ve projelerden söz eden Seçer, bugüne kadar Tarsus ve Çamlıyayla’da 202 bin adet fide-fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini anlattı. 27 bin 200 metre sulama borusu desteğinin de Tarsus ve Çamlıyayla’daki üreticilere sağlandığını aktaran Seçer, ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi kapsamında bugüne kadar 240 aileye 6 bin hayvan dağıttıklarını ve bunun da 68’nin Tarsuslu ve Çamlıyaylalı üreticiler olduğunu aktardı. 68 üreticiye toplam 700 küçükbaş hayvan, 272 bin kilo yem ve aşı desteği sağladıklarını vurgulayan Seçer, “Bu muazzam bir şey. Baba oğluna verir mi 25 hayvan? Vahap Seçer gerçek üreticiye veriyor. Gidin her bir üreticiyi bulun, ‘Size CHP İlçe Başkanı mı torpil yaptı? Bir yakınınız mı CHP’li de torpil yaptı?’ diye sorun, görün. Bu kadar iddialı konuşuyorum”” ifadelerine yer verdi.

“Tarımı yok sayanlar toplumları batırmış, açlığa mahkûm etmiştir”

Tarımsal hizmetlerde her daim üreticinin yanında olduklarını hatırlatan Başkan Seçer, arı yetiştiricilerden büyükbaş hayvan yetiştiricilerine, yem desteğinden kaz projesine, kaba yem tohum desteğinden güneş enerjisi paneli desteğine kadar birçok kalemde çiftçinin yanında olduklarını söyledi. Tarımı çok önemsediklerine dikkat çeken Seçer, ““Tarım deyip geçmeyin. Tarımı yok sayanlar toplumları batırmıştır, açlığa mahkûm etmiştir. Biz Türkiye olarak bu tuzağa düşemeyiz. Türkiye bir tarım toplumu olarak yola çıktı Cumhuriyet kurulduğunda. Sonra Atatürk'ün de önemli değişim, dönüşüm hamleleriyle müteşebbis sınıf yaratıldı. Fabrikalar, devlet fabrikaları kuruldu. Örnek oldu, öğretti, mühendis yetiştirdi, tekniker yetiştirdi. Oradan çıkan mühendisler iş insanı oldu. Cumhuriyet böyle müteşebbis sınıfını geliştirdi. Tarım toplumundan sanayi toplumuna doğru evrildi, ticaret toplumu oldu. Ama Atatürk tarım alanında da çok önemli çalışmalar yaptı. Biz beslenmezsek, aç kalırsak ölürüz. Onun için tarımı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sosyal hizmetler fakiri çok olan bir memleket için önemli”

Mersin’in Türkiye’nin hem en zengin hem en fakir kentlerinden biri olduğunu dile getiren Seçer, “Sosyal hizmetler, fakiri çok olan bir memleket için önemli. Mersin, Türkiye'nin en zengin ve en fakir kentlerinden birisidir. Mersin’in 5.-6.-7. sırada vergi geliri var. Onun için belediyesi güçlüdür, Başkanı da evelallah öyle fakirlik edebiyatı yapmaz. Güçlüyüz, dimdik ayaktayız. Güzel gelirimiz var. Yoksa bu kadar borç ödemezdik” dedi.

“Rahat ol Vahap Başkan’ın güvencesindesin”

Büyükşehir olarak sosyal projeleri önemsediklerini ve bu alanda sunulan hizmetlerin muhtarlar tarafından çok daha fazla önemsenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Seçer şunları kaydetti:

“Halk Kart, Ramazan Gıda Kolisi, Okul Sütü, El Bebek, Yeni Doğan Bebek, Hamile Sütü, Lisans, Ön Lisans Eğitim Öğretim Yardımı, LGS ve YKS’ye Hazırlık, İlk Çantam, Mobil Kuaför, Kıyafet Evi, Refakatçi Evi Aşhane, Emekli Evi, Çamaşır Kafe, Mahalle Mutfağı… Liste uzayıp gidiyor. Bunları muhtarlar ezbere bilmeli. Örneğin; Mersin Şehir Hastanesi’ne köyden bir hasta gelecek. Muhtar ‘Sakın ola gidip kimseye yük olma, otelden yer ayırtma’ deyip 185’i arayacak. Tanıt kendini, gideceğin dakikayı söyle belediye karşılıyor, Dosthane’ye yerleştiriyor. 45 güne kadar kalabiliyorsun. Sabah hastaneye götürüyor, akşam getiriyor. Rahat ol, Vahap Başkan’ın güvencesindesin.”

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İlk Çantam’ projesinden bahseden Seçer, “36 bin öğrenci okula başladı, 18 bininin çantasını biz gönderdik. Daha çok gelir düzeyi düşük mahallelerde verdik. Eğitime önem vereceğiz. Bir toplumu yalan, dolan, hurafeler değil eğitim kurtarır. Eğitimsiz bir toplum çöker, bağımsızlığını yitirir. Bu gerçekleri bildiğimiz için eğitim bizim her şeyimiz. Çocuklarımız aydın olmalı, okumalı, öğrenmeli, doktor, mühendis olmalı, teknolojide ileri olmalıyız” dedi.

“Yapılan etkinlikler Tarsus’u tanıtmak için önemli”

Geçtiğimiz günlerde yapılan 15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu ve 2. Kleopatra Bisiklet Festivali’nin hem Mersin’in hem de Tarsus’un tanınmasına katkı sağladığını vurgulayan Seçer, “Buraya dışarıdan misafir gelmezse ekonominiz büyümez. Tarsus’u tanıtmak için bu etkinlikler önemli” ifadelerini kullandı. Uluslararası Tarsus Festivali’nin bu yıl ikincisini yapacaklarını söyleyerek herkesi davet eden Seçer, “Geçen yıl gidenler için herkese sürpriz oldu. Çünkü kimse böyle bir festival beklemiyordu. Esnafın yiyeceği, içeceği kalmadı. Bir aylık satışlarını yaptılar. Bu yıl daha organizeyiz. 17-18-19 Kasım’da 2. Uluslararası Tarsus Festivali’ni ‘Şahmeran’ temalı yapacağız. Herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

Seçer, yaklaşan yerel seçimlerde vatandaşların hizmet yapanı tercih edeceğini ifade ederek, “Herkes hizmete oy verecek. Ben canı gönülden inanıyorum; 31 Mart 2024’te Mersin bunu ispat edecek. Hiçbir endişem yok” dedi.

Seçer, Tarsus’a yapılan hizmetlerin hem vatandaşlardan hem de muhtarlardan geri dönüşlerinin olumlu olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Atatürk Parkı’nı yeniledik. Duvarları kaldırdık, herkesin görebileceği bir park haline getirdik. İkinci dönemimizde merkezdeki Kültürpark’ı da öyle yapacağız. Yarenlik Alanı’nı düzenledik. Mersin merkez olduğu için oraya ayrı malzeme, buraya ayrı mühendislik diye bir şey yok. Oraya ne yaptıysak buraya da yaptık. Tarihinde hiç görmedi. Sunay Atilla üst geçidini Avrupa standardında yaptık. Çamlıyayla’ya yaptığımız otopark da aynen o standartta. Prestij Cadde çalışmaları bitti. Orada muhtarlarımızla toplantı yaptık. Her şey hazır, proje hazır. Sadece şartele basacağız. Mevsimsel durumlara göre çok kısa süre içerisinde bitireceğiz.”

“Şelale Projesi ile o bölgeyi halka açıyoruz”

Tarsus’la ilgili son günlerde şikâyete konu noktalara da değinen Başkan Seçer, “Biz Şelale Projesi ile o bölgeyi halka açıyoruz. Çok muazzam bir proje. Şu anda zaten ihaleye çıktılar. Çok ciddi bir bütçesi var ama yok yok. Mersin sahillerinin hepsini halka açtığımız gibi burası da böyle olacak. Orada çok güzel kır düğünü yapılacak alandan restoranına, kahvaltı yapılacak alandan tiyatro gösterileri, mini gösteriler yapılacak alana kadar Tarsus halkı için çok güzel bir düzenleme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hizmetler oy için yapılmıyor”

Tarsus ve Çamlıyayla’da tamamlanan ve yapımı devam eden Prestij Caddeleri hakkında bilgiler veren Seçer, projeleri hayata geçirirken altyapısından üst yapısına, içmesuyu hattından yağmur suyu hatlarına kadar her detayı en ince ayrıntısına kadar düşündüklerini ve üst düzey kalitede yollar yaptıklarını söyledi. Seçer, “Hizmetler oy için değil, Tarsus’un ihtiyacı olduğu için yapılıyor. En iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi. MESKİ’nin hizmetleri hakkında da muhtarlara bilgi veren Seçer; Atalar, Bahşiş, Yeşiltepe ve Köselerli Kanalizasyon Projesi’nin tamamlandığını ve ihale sürecinde olduğunu, Yenice Atıksu Arıtma Tesisi’nin ise 2. kademesinin yapılmaya başlandığını aktardı.

“Belediye sizin emrinizde”

Muhtarlarla iletişim halinde olmayı çok önemsediklerini vurgulayan Seçer, “Her şey iletişim. Belediye sizin emrinizde. Benim görevim memleketime hizmet etmek. Belediye başkanlığını bitirdiğim zaman sokakta rahat, onurla, şerefle yürüyecek, öldüğümüz zaman da salımızı taşıyacak dostlarımızın, arkadaşlarımızın gönlünü kazanmak benim için dünya malından çok daha önemlidir. Bu söylediklerim kalben söylenmiş kelimelerdir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Tarsus Şube Başkanı ve Fatih Mahallesi Muhtarı Turgay Benli, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Seçer’in verdiği hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ileterek,

“Tarsus’a yaptığı hizmetlerden dolayı gururlanıyoruz. Hizmetlerinin daha fazlasını istiyoruz. Çünkü kendisi Tarsus’un çocuğu” dedi. Çamlıyayla Muhtarlar Dernek Başkanı ve Kesecik Mahallesi Muhtarı Fehmi Tanrıverdi, “Bugüne kadar başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bir dediğimizi iki etmeyen, hizmet aldığımız tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Tam bir dayanışma içinde olduğumuz ve birbirimize güç verdiğimiz muhtar arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum. Bugün bizleri bir araya getiren, birlik ve beraberliğimizi sağlayan, muhtarlara her zaman kapısı ve telefonu açık olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e şahsım ve muhtarlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı ve Anıt Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Güllü ise “5 yıldır şehrimize hizmet eden belediye başkanımız var. Özellikle yıllardan beri kanayan yara olan Çiçekli-Yenice hattındaki yolu görmenizi istiyorum. Gerçekten yakışan bir yol olmuş. Bu sadece işin görünen yüzü ama birçok yerde güzel dokunuşlar var; özellikle grup yollarında. Yollar genişleyerek yapılıyor. Onun için de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte Sıraköy Mahallesi Muhtarı Gürsel Bolat da Başkan Seçer için yazdığı şiirini okudu. Yemeğin ardından Başkan Seçer muhtarlarla aile fotoğrafı çektirdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.