KIVILCIM’DAN, “KIRTASİYE ÜRÜNLERİ ALIRKEN DİKKATLİ OLUN” UYARISI

Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Reşat Kıvılcım, ekonomide yaşanan olumsuz fiyat artışlarına rağmen kırtasiyecilerin yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduğunu belirtti

Gündem Yayın: 06 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.09.2023 11:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
91 okunma
Takip EtGoogle News

KIVILCIM’DAN, “KIRTASİYE ÜRÜNLERİ ALIRKEN DİKKATLİ OLUN” UYARISI

Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Reşat Kıvılcım, ekonomide yaşanan olumsuz fiyat artışlarına rağmen kırtasiyecilerin yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduğunu belirtti.

Başkan Kıvılcım, yaptığı yazılı açıklamasında, bu yıl ilk defa büyük bir enflasyonist baskı ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek her şeye rağmen kırtasiyeci esnafı olarak kar oranlarından fedakarlık ederek yeni sezona hazırlandıklarını söyledi.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala başlayan kırtasiye alışverişleri konusunda önerilerde bulunan Başkan Kıvılcım, kırtasiyecilerin güvenli kırtasiye ürünleri, TSE’li defterleri, solvent içermeyen yapışkanlı ürünleri; yine fitalat (kansorejen madde) içermeyen çanta ve kalem kutuları, CE belgeli kırtasiye ürünleri, indirimli fiyatları ve taksitli satış imkanlarıyla yeni eğitim öğretim sezonuna hazır olduğuna vurgu yaptı.

Öğrencileri ve velileri kırtasiye ürünlerinde kimliği belirli ürünleri tercih etmeleri konusunda uyaran Kıvılcım, “Kırtasiye alışverişlerinde ürünün üzerinde mutlaka firmanın ismi bulunmalı, CE belgesi olmalı, yapışkanlı ürünlerde solvent içermez yazısına dikkat edilmeli. Defterlerde TSE belgesine bakılmalı. Bilhassa çanta alırken fitalat içermez yazısına dikkat edilmeli, firma amblemine bakılmalı” dedi.

Kıvılcım, “Bu yıl tüm okullarda yardımcı kitaplarında ücretsiz verilecek olması velilerimizi biraz daha rahatlatacaktır. Belki ekonomik açıdan zorlu bir dönem geçireceğiz ama bu geçiş dönemini de hep beraber atlatacağımıza inanıyorum ” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde “Kırtasiye kırtasiyeciden alınır” sloganıyla hareket ettiklerini vurgulayan Kıvılcım, öğrenci ve velilere kırtasiye alışverişlerini sanal mağazalar ve AVM’lerden değil, kırtasiyecilerden yapmaları çağrısında da bulundu. Kıvılcım, yeni eğitim-öğretim döneminin öğretmen, öğrenci ve veliler başta olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.