“PUCCİNİ’NİN “TOSCA” OPERASI MERSİN DOB SAHNESİNDE”

Dünya sahnelerinde en çok sahnelenen opera eserlerinden olan Giacomono Puccini’nin Tosca operası, Ulu Önder Atatürk'ün en sevdiği opera olması özelliğini de taşıyor

Sanat Yayın: 24 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 24.02.2024 17:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
70 okunma
Takip EtGoogle News

“PUCCİNİ’NİN “TOSCA” OPERASI MERSİN DOB SAHNESİNDE”

Dünya sahnelerinde en çok sahnelenen opera eserlerinden olan Giacomono Puccini’nin Tosca operası, Ulu Önder Atatürk'ün en sevdiği opera olması özelliğini de taşıyor.

Opera boyunca; Tosca ve Scarpia'da hayat bulan "iyi"-"kötü" arasındaki savaş, bu yüzden yaşanamayan büyük bir aşk, geri planda karmaşık bir siyasi ortam ve çok trajik bir son; kısacası hırs, aşk, nefret, ölüm, intikam, Tosca sahnesinde!

24 Şubat 2024 Cumartesi saat 20:00’de Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek eserin orkestra şefliğini Andrea Francesco Solinas yapacak. Eserin rejisörlüğünü MDOB'un deneyimli başrejisörü Kenan Korbek yaparken, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Aydan Çınar, ışık tasarımı ise Tarı Deniz imzası taşıyor. Eserin koro şefliğini Anıl Aydın üstlenirken çocuk korosunu ise bu temsile Reyhan Bezdüz hazırladı.

Eserde başlıca rollerde: Tosca'yı Sevinç Demirağ, Cavaradossi'yi Stevan Karanac, Scarpia'yi Cüneyt Ünsal, Angelotti'yi Hasan Berk, Sagrestano'yu Ufuk Kasar, Spoletta'yi Orhan Güllüler, Sciarrone'yi Serkan Sevinç, Carceriere’yi Hüsamettin Özçelik ve çoban’ı Verda Nisa Serin canlandırıyor.

Mersin DOB orkestrası, solist sanatçıları, koro ve çocuk korosu ile birlikte muhteşem görseli olan eserin biletleri Opera Gişesinden, https://www.biletinial.com adresinden ve Sanatcepte uygulamasından temin edilebilir.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.